В процеса на интериорния дизайн винаги се изисква специален подход към спалнята. Стаята трябва да отговаря напълно на вкуса на собствениците си, играейки ролята на остров на мир и спокойствие. Всяка спалня трябва да бъде уютна и красива - от това ще зависи желанието да бъдете тук постоянно.

Ние създаваме комфорт: красиви тапети в спалнята

Приличен избор на цветове, текстури, сортове ви позволява да избирате продукти за всеки вкус и бюджет. С помощта на оригинален тапет можете да създадете уникален интериор с необичайни визуални ефекти.

В днешно време производителите произвеждат тапети, които могат да бъдат приложени към различни изображения, шаблони, щампи. Също толкова важен аспект са техническите характеристики на материала. Сред различните видове излъчване:
• Текстилни тапети. Материите с лепкава тъкан са винаги сложни.Основните предимства - наличието на гъста основа, отлична звукоизолация, богат външен вид.


• Тапети от нетъкан текстил. Представени са от гъвкави двуслойни платове, в които се свързват целулозни влакна. Предимствата на материала са микропореста структура, дълготрайност, екологична безопасност.


• PVC тапет. Структурата включва текстилна или хартиена основа, както и предния слой, който съдържа пластмаса. Текстурите са разнообразни, продуктите се характеризират с повишена издръжливост, естетика, звукоизолация.

Често тапетът се избира според определен стил. Хармонията трябва да се усеща във всичко - в мебели, декоративни елементи, околни текстили. С помощта на красиви тапети можете да направите някои акценти, зоната на спалнята.

Дрехи на прозорците - красиви завеси в спалнята

Истинското изкуство е способността да се украсяват прозорците в спалнята. Всеки елемент трябва да се вписва в цялостния интериор и със сигурност да се комбинира. Общият външен вид на интериора и състоянието на комфорт може да зависи от крайния резултат.

Завесите трябва да бъдат не само красиви, но и подходящи за избраните стилистични направления. За стил Прованс изберете двойно стрийминг продукти, подчертани от ефирен тюл. Екстравагантен арт деко предполага наличието на дебели завеси, копринени или кадифени материали, златна драперия. За класическия стил подходящата рамка за прозорците ще бъдат буйни кадифени продукти в пастелни цветове, а стилът на бъдещия хай-тек ще бъде подчертан от римските щори.

Как да си направим красив интериор на спалнята?

При подреждане на всяка стая в къщата може да се ръководи от собствените си предпочитания и желания. Но по-успешно решение ще бъде използването на определен стил, който може да се подчертае с някои стафиди.

Сред голямото разнообразие от стилистични посоки за спалнята могат да се поберат различни опции. Ако е необходимо, винаги можете да използвате услугите на професионални дизайнери. Най-популярни стилове:
1. Скандинавски. Характерни черти - простота, сбитост, пастелни нюанси, много светлина. Мебелите трябва да избират от естествена или изкуствена дървесина. Подходящи са ковани предмети и мека тапицерия.


2. Минимализъм. Липсата на ненужни детайли, минимум бижута - 2-3 декоративни елемента са разрешени. Интериорът трябва да е монофоничен. Предпочитат се сини, сиви, кафяви цветове.


3. Класически. Препоръчително е да се изберат масивни мебели от естествени материали. Оцветяването трябва да бъде нежно, не ярко светло. Оригинален вид колони, циментова замазка.


4. Модерна. Използва се модерно обзавеждане с гладки повърхности и строги черти. Цветовата схема трябва да бъде топла - подходящи за маслини, жълти, бежови нюанси.


5. Хай-тек. Изисква наличието на модулни мебели и модерни технологии. Звукоизолационните системи, климатизацията, 3D-рисунките и модерните довършителни материали са основните отличителни белези на стила.

Често спалните предпочитат да се оборудват в източните или исторически стилове. Страните спални и интериорите на мансардите, проектирани в съответствие с необходимите стандарти, са не по-малко актуални.

Модерни красиви легла в спалнята

От качеството на съня зависи от настроението на човек, неговото изпълнение и възприятие. Леглото трябва да бъде меко, удобно, като същевременно притежава успешни естетически характеристики. Съвременните производители предлагат широка гама мебелни продукти, които отговарят на всички установени критерии.

Качествените легла съчетават оригинален дизайн и функционалност. За тийнейджър можете да изберете един модел. Двойката трябва да закупи двойно легло. Ако в семейството има няколко деца, най-добрият вариант е да имаме двуетажно легло - това ще спести място и ще осигури ред.

Производствени материали - естествено дърво, MDF, ПДЧ. За някои стилове идеалното решение е наличието на подправени продукти. Такива легла често стават не само удобни оазиси за сън и релаксация, но и успешно украсяват интериора на спалнята.

Гама на чувствата или как да изберем красива цветна спалня

Подходящият цветен дизайн понякога може да играе важна роля. Особено в такива тайни, интимни места като спални помещения. През 2018 г. модните тенденции включват използването на голямо разнообразие от цветове. Въпреки че класическите опции винаги остават стабилни.

При избора на цветове е важно да се вземат предвид и съпътстващите фактори - местоположението на помещението, стилът на интериора, естеството на собствениците. Бели, сини, горчица, сиви, светлозелени нюанси се считат за подходящи за спалнята.

Някои цветове - например, червено или лилаво, е по-добре да не се използва при декорирането на спалня. Те могат да се приложат по посока. Червени легла, стилни картини, оригинални декоративни елементи ще изглеждат впечатляващо.

Модерен и красив таван в спалнята

Дизайнът на тавана е неразделна част от всяка спалня. Заспал и се събудихме, виждаме точно тази част от стаята. Ето защо, тя трябва не само да изглежда естетически приятен, но също така отговарят на общия формат на интериора.

Най-простият вариант е да се залепи тавана със стилен, оригинален тапет. Довършителните работи могат да се извършват с помощта на стиропор с умела имитация на дърво, камък, циментова замазка. Класически, вечни модели остават окачени и окачени тавани.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук