Още в първите дни на лятото мнозина мислят за почивка на морския бряг. И ако екзотичните курорти не са достъпни за всички, тогава примамливите места край Черно море са доста приемливи за повечето руснаци. Дори въпреки факта, че услугата тук не е толкова висока от западноевропейските стандарти, великолепната природа, невероятните забележителности и морето са озарили неудобството.

Черно море на Крим

Днес ще разгледаме най-популярните черноморски курорти, които ще ви помогнат да определите оптималното място за почивка.

Варна Черно море

Крим

Дълго време полуостровът беше така наречената столица на курортите и центърът на дивите походи. Природните богатства на Крим са невероятно красиви: живописните планини, просторните плажове, здравословният климат привличат все повече туристи всяка година.

курорти в Крим

Южното Черноморие се отличава със силикатни и камъчести плажове, а на запад - с нежни, пясъчни. Най-големите центрове са Ялта, Евпатория, Алушта, Феодосия, Судак.

Судак - Нов свят Ялта Крим

Селата Гурзуф или Партенит са чудесни места за престой с деца или за отмора с възрастни роднини.

Партените в Алушта

Повечето от курортите са разположени на южното крайбрежие. Може да се говори за забележителности тук за много дълго време: великолепни паркове и дворци, пещерни градове в Бахчисарай, древни руини на Херсонес, защити в Балаклава и Судак - изборът е впечатляващ!

Херсонес Крим

Тези, които обичат гмуркането, трябва да посетят нос Тарханкут. Тук са очарователни подводни лабиринти. За цената на гмуркането ще ви струва около 2 хиляди рубли.

гмуркане в Крим

Цени за жилища и пътуване до Крим през 2017 година

Ценовият диапазон е доста широк - зависи от популярността и местоположението на курорта. Наемане на апартамент в Ялта ще струва около 2-3 хиляди рубли. на ден, хотелска стая за двама - 30-40 хиляди рубли. след седмица. Тези, които търсят лукс, могат да намерят луксозни стаи за 5 пъти по-високи цени.

хотели в Крим

Цените на Западния бряг са много по-скромни. Например, в жилища Evpatoria може да се намери за 1-2 хиляди рубли. Полети до Симферопол, там и обратно, ще струват 6 хиляди рубли.

Плюсове и минуси

Несъмнено предимствата на курорта Крим са невероятна природа, много забележителности и плажове, възможността да се забавлявате с почти всяка сума и да се излекувате добре в санаториум. Достойната почивка е доста реалистична, за да се организира и самостоятелно, като по този начин прилично спестяваме услугите на туристическата агенция.

активна почивка в Крим

Недостатъците включват факта, че от съветските времена много курорти не са се променили много. Това се отнася до външния вид и отношението на персонала към туристите, както и към нивото на обслужване.

Краснодарски край

Той заема достойно място сред най-добрите курортни райони на Руската федерация. Основните туристически центрове са Сочи, Геленджик, Лермонтово, Анапа, Туапсе.

Буря Гейтс в Геленджик

Мечтаете за тиха атмосфера без излишна суета - избирайте села като Джубга близо до Туапсе, Джанхот или Бета близо до Геленджик. Но не забравяйте, че никой не ви гарантира перфектно обслужване и любезен персонал.

Джанхот Краснодарски край

В района на Витязево и Кабардинка се простират диви плажове с девствена природа. Програмата на екскурзиите включва инспекция на музеи, атракции, планински разходки. Делфинариумите и водните паркове се намират на големи морски курорти. Но центърът на всички забавления е Голямата Сочи.

Цени за настаняване и пътуване

Сочи е най-скъпият курорт в Краснодарска територия. Седмичен тур тук ще ви струва най-малко 25-35 хиляди рубли. за един, ако лети в икономична класа и вземете 3 звезден хотел. Можете да наемете апартамент от 1,5-3 хиляди рубли. на ден.

Хотел Черно море в Геленджик

Ако сте съгласни с бюджетен вариант, изберете хостел за 500-700 рубли. на вечер или къмпинг. В малките села ставки са много по-ниски. Билет Москва-Сочи, там и обратно, ще ви струва около 5-6 хиляди рубли.

Плюсове и минуси

Изобилието на курорти и атракции, възхитителна природа, липсата на визова бариера, предимно ниски цени - всичко това, разбира се, привлича туристи.

Почивни къщи и пансиони в Анапа

Значителен недостатък е ниското качество на обслужване в малките курортни зони на Краснодарския край и твърде много туристи в Сочи, Анапа, Геленджик.

Абхазия

Можете да научите повече за този курорт от нашата статия. “Абхазия през 2017 г .: цени, отзиви”.

Цени за настаняване и пътуване

Като цяло трябва да кажа, че Гагра се счита за най-популярния и скъп курорт в Абхазия. За да наемете компактен апартамент, трябва да платите 1-2,5 хиляди рубли, стая - 300-400 рубли. Цената на хотелска двойна стая е 25-40 хиляди рубли. след седмица. Цената на билета за московския влак е около 2 хиляди рубли, полетът Москва-Сочи, там и обратно ще струва 5-6 хиляди рубли.

Черно море в Абхазия

Плюсове и минуси

Сред предимствата е безвизов режим за всички граждани на ОНД, продължителността на ваканционния сезон, богатата флора и фауна, екскурзионна програма, модериране на цените, изискана кухня и вино, и разбира се, национален вкус. Недостатъците включват доста тежък път и остаряла инфраструктура.

Екскурзии в Абхазия

България

Най-известният български курорт, известен със своите отлични плажове, е Златни пясъци.Слънчев бряг и варненските курорти са особено популярни сред младите хора, а Слънчев ден и Албена са най-често посещавани от европейците, следователно услугата и цената на почивката тук са много по-високи.

Албена България България Слънчев ден

Сред великолепните забележителности на България са древните градове Созопол и Несебър, ботаническата градина на Балчик и храмовете на Варна.

Ботаническа градина в Балчик Ботаническа градина Балчик България Ботаническа градина Балчик България

В България те често пътуват не само за почивка, но и за лечение. Централното място на климатичното възстановяване е комплексът Св. Константин и Елена. Лечебна кал и минерални води се третират в Хисар, Велиград, Сандански.

България Черно море

цени

Седмичните пътувания до България за двама души струват от 800 до 1300 евро, в зависимост от нивото на хотела и мястото на пребиваване. Извън сезона можете да отидете в България за последна минута, което е много по-евтино.

Несебър България

Плюсове и минуси

Чисти плажове, достъпни цени, доста добро обслужване (в сравнение с други страни от ОНД), къси разстояния от курорти до популярни атракции - всички тези аспекти със сигурност са привлекателни за туристите. България е атрактивен курорт за семейни почивки.

Созопол България

Наред с това, туристите често се оплакват от морето близо до България, което не е много чисто. Също така неудобство е необходимостта от влизане на виза.

Турция

Черноморското крайбрежие в Турция започва от Истанбул и завършва на самия Кавказ. Най-добрите курортни места са източните райони, които граничат с Грузия.

Рая като Синоп, Гиресун, Трабзон, Зонгулдак, Самсун и други привличат с чистото си море и златист пясък. Удивителна крепост се намира в Синоп, в град Сафранболу - музей на автентичната османска архитектура. Но помнете, тук курортите не са сравними с комфортните хотели в Анталия.

Турция Giresun

Цени за настаняване и пътуване

Цените са предимно на ниво курорти на Руската федерация, а понякога дори по-ниски. Черноморската дестинация в Турция не е много търсена, много туристически агенции избират хотели само за индивидуални поръчки. Пътуването “дивак” със самолет от Москва до Истанбул, там и обратно, ще струва около 13-15 хиляди рубли. Поради политическата ситуация руснаците напоследък летят в страна с трансфер. Приблизително 8 хиляди. има полет от Киев до сезона. През септември тази сума е два пъти по-малка.

Синоп Турция

Плюсове и минуси

Предимствата са евтини 2-звездни и 3-звездни хотели, умерен брой туристи, живописна природа, очарователни исторически забележителности.

Въпреки това наскоро в Турция има доста нестабилна политическа ситуация, която изтласква туристите. Черноморското крайбрежие има много по-малко търговски центрове, водни паркове, дискотеки и други развлекателни комплекси, отколкото на Запад и Юг на страната. Пътища - истинско бедствие за местните жители. Започва пътя към курортите от летището в Истанбул и отнема няколко часа.

Самсун Турция

Прегледите на черноморските курорти са доста противоречиви. Като цяло туристите се възхищават на природата, забележителностите и сравнително разумните цени. Въпреки че този аспект вече зависи от самия регион. Това се отнася и за качеството на услугите, което, разбира се, е много по-лошо от западноевропейските стандарти.

Но все пак, ако не сте запознати с курортите на Черно море или сте били там от дълго време, препоръчваме ви да опитате местните красавици.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук