Съдържание:

 1. Почивка на море
 2. Почивка в Русия "all inclusive" цени през 2019 година
 3. Къде да се отпуснете с деца през лятото на 2019 година

Празниците в Русия стават все по-популярни. Освен това всяка година такава почивка става все по-разнообразна, достъпна и удобна.

Почивка в Русия на морето през 2019 година

През лятото всеки иска морето. В Русия има много места, където можете да се наслаждавате на лъчите на лятното слънце и да изпръсквате в топлите солени вълни.

Сочи

Най-популярен сред руските курорти от времето на Съветския съюз е Сочи. Градът се простира по брега на Черно море и всяка година става по-красива и модерна. Влажният субтропичен климат на мястото има положителен ефект върху местната флора и фауна, а също така има благоприятен ефект върху организма, изискващ заздравяване и втвърдяване. През лятото средната температура на въздуха варира от 24 до 27 градуса плюс.

Ако самото живеене в Сочи изглежда скъпо, тогава винаги можете да изберете едно от близките селища с точно същата природа и климат:

 • Adler;
 • Dagomys;
 • Мацеста и други.

Той предлага бюджетен отдих, къщи за гости и мотели, както и луксозни хотели, работещи по "all inclusive". Такова пътуване ще струва 33 000-155 000 рубли, в зависимост от списъка на услугите и начина на настаняване. В такива разрешителни обикновено се включват самолетни билети, трансфери и всичко необходимо за комфортен престой.

Анапа

Анапа е много търсена през лятото. Кавказките планини и топлата крайбрежна вода, съчетани с пясъчни плажове привличат тези, които обичат пасивните плажни почивки. Сред местните села, Vityazevo стана най-популярните. Настаняването е възможно на всеки вкус: от палатки за къмпинг до хотели на високо ниво.

Горещото лято на средиземноморския климат позволява водата в морето да се затопли добре, което дава възможност да се пътува тук с малки деца. Цената на такова пътуване е 30000-55000 рубли, в зависимост от начина на настаняване.

Геленджик

Комбинацията от морски и планински климат прави мястото изключително полезно. Фактът, че тази част от брега е издухана от вятъра, прави топлината в пиковия сезон не толкова изтощителна, колкото и в други региони.

Можете да се насладите напълно на красивите гледки с помощта на кабинковия лифт, от който има два. Изборът на места за настаняване е изключително широк, което, заедно с добре развитата инфраструктура, прави останалото възможно най-комфортно. Престоят тук през седмицата ще струва около 25 000 рубли на човек. Цената обикновено включва самолетни билети, трансфер, целия престой, храна и застраховка.

Yeisk

Азовско море също е много привлекателно за туристите. Например, тълпи от туристи идват в Ейск в продължение на много години. Много от тях са редовни гости тук. Настаняването в къщи за гости, центрове за отдих и хотели на всяко ниво позволява на представители на повечето сегменти от населението да идват тук.

Тук можете да се забавлявате с цялото семейство. През лятото водата се затопля до 28 градуса. В зависимост от избора на начин на настаняване, цената на такова пътуване също варира:

 • от 1100 до 2300 рубли на ден за живеене в апартамент;
 • от 1800 до 4500 рубли на стая в хотела.

Също така, цената се променя в зависимост от това дали храната е включена в цената. Трябва предварително да се обсъди с наемодателя. Също отделно трябва да се изчисли цената на пътя. Място в запазено място от Москва ще струва 2600 рубли, в отделение от 4000 рубли. От Санкт Петербург тарифа е по-скъпо.

Станица голубицкая

Въпреки името, това място е съвсем модерно. Има много възможности за настаняване, включително хотели, центрове за отдих, съоръжения за частния сектор за всеки вкус. В допълнение, на брега можете да посетите всички видове развлекателни съоръжения. В селото можете да намерите най-евтиния вариант за настаняване и в същото време да получите всичко необходимо за комфорт. Наема ще струва 300-800 рубли на ден в къща за гости или 1500-2900 рубли на стая в хотел.

Каспийск (Дагестан)

Каспийско море е едно от местата с най-лечебен климат. Каспийск привлича туристи с мир и хармония с природата. В допълнение към плажната ваканция можете да се насладите на интересни исторически екскурзии. В основата си този град не е курорт, но е оборудван с всичко необходимо за комфортен престой на гостите.

Настаняването в хотела ще струва от 1500 рубли. За 5500 рубли на ден можете да получите най-широка гама от услуги и пълен пансион.

Дербент

Това е централната точка за почивка на Каспийско море. Туристите са привлечени от прекрасни пейзажи, забележителности и комфортно настаняване. Субтропичният климат дава топло лято и комфортна температура на водата. Точно в града има стар комплекс от укрепления. Тук можете да отидете на катерене и други екстремни спортове. Настаняването в хотела ще струва 1200-3800 рубли на човек на ден. По-достъпна възможност са вилите и къщите за гости. Наемната цена ще бъде 600-1000 рубли. Може да се наеме апартамент на стойност 700 рубли на човек на ден.

Почивка в Русия "all inclusive": цени 2019

В руските курорти огромен брой места за настаняване предлагат настаняване в системата "all inclusive". Според същата схема, много туроператори предлагат готови турове с включени в цената скъпи.

Хотел «FioLeto»

Този хотел принадлежи на семейството. Той се намира в Анапа и предлага на гостите пълна гама от услуги, включително трансфери, Wi-Fi, екскурзии, плувен басейн, салон и много други.

Хотел "Азария"

"Азария" бе наградена само с три звезди. В същото време хотелът предлага високо ниво на комфорт, организирано в цялостна система. Тук можете да получите пълен пансион, включително три хранения на ден в системата "шведска маса", междинни закуски, алкохол от местни производители и така нататък.

Хотел "MoreLeto"

Също така в този ценови сегмент се откроява хотел MoreLeto 3 *. Този модерен хотел предлага различни видове отдих, обслужващи онези туристи с различни вкусови предпочитания.

Системата "all inclusive" работи много хотели:

 • Heliopark Aqua Resort;
 • Кристален оркестър Курорт Сочи;
 • Мрежа "Семеен курорт Алеан";
 • "Beton Brut";
 • Парк хотел "Романова";
 • "Мост Ризорт";
 • Клуб Прометей;
 • “1000 и една нощ” 3 *;
 • Парк-хотел "Море Дал".

В допълнение към хотелите и хотелите, пансионатите, мотелите и центровете за отдих работят по системата “all inclusive”. Като пример, трябва да вземете:

 • пансион “Багрипш” - намира се на територията на Абхазия, недалеч от екологично чистата река Студ, има 2 сгради, три хранения на ден, допълнителни леки закуски, местен алкохол;
 • пансион "Бургас" - разположен в село Кудепста (Адлер), богата гама от услуги, три хранения на ден;
 • санаториум "Малък залив" - разположен близо до Анапа, включва 4 сгради, осигурява лечение, работи целогодишно, разполага с комплекс "Зимни плажове", басейн с топла солена вода, ледена пързалка;
 • курортен комплекс "Гама" - намира се в с. Олгинка, недалеч от природния резерват Агрийски, на 350 метра от плажа, като част от хотелския комплекс 5 * 16 етажа, 5 сгради 4 *, развита инфраструктура, "ултра all inclusive" система.

Къде да се отпуснете с деца в Русия през лятото на 2019 година

С децата е по-добре да се отпуснете край морето. Това е полезно за незрелия им имунитет, а също така предоставя и много възможности за забавление. Разбира се, най-отчаяните почитатели на туризма могат да пътуват с деца до езерото Байкал или до Алтай. Но в този случай трябва внимателно да се подготвите за пътуването и да вземете предвид, че сред развлеченията ще има предимно екскурзии и разходки от различни видове.

На брега на Черно море с деца се препоръчва да пътуват през юли и август. По това време водата вече ще е достатъчно топла и все още има достатъчно време до края на сезона. По това време в региона има много пресни зеленчуци и плодове. Можете да избирате от огромен списък от курорти:

 • Сочи;
 • Анапа;
 • Геленджик;
 • Многобройни курорти на Крим (Ялта, Евпатория, Феодосия);
 • Туапсе;
 • Кабардинка и много други.

Азовското море също е полезно за семейства с деца. Децата са изпратени тук дори по препоръка на педиатрите. В по-голямата си част това се дължи на преобладаването на йод във въздуха. Какво благоприятно влияе върху дихателната, нервната и ендокринната системи. Тук много години остават привлекателни точки:

 • Yeisk;
 • Kuchugury;
 • Село Голубицкая.

Във всеки случай, изборът на турнето се препоръчва да се вземе предвид мнението на малък турист. Така че всички членове на семейството ще бъдат доволни от общата си почивка.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук