Съдържание:

 1. Какво да правите в Пицунда и как да останете
 2. Почивка в Пицунда 2019: всички цени са включени в цената
 3. Почивка без посредници (частен сектор)
 4. Цени на храните
 5. Отзиви за гости

Живописният курорт на брега на Черно море се намира само на 25 километра от известния курорт Гагра. Ако най-често младите хора идват в Гагра, семействата с малки деца са склонни да успокояват и успокояват Пицунда. Борова гора, здравословен въздух, топло и чисто море, комфортни условия на живот - това е всичко, от което се нуждаете за едно прекрасно занимание.

Какво да правите в Пицунда и как да останете

Повечето от местата за настаняване в Пицунда са мотели и курорти. Най-големите от тях са:

 • Amzara;
 • Ривиера;
 • Lighthouse;
 • Bzyb;
 • Златното руно;
 • Колхида;
 • Apsny.

Една от най-красивите пансиони на това място е Musser, разположен в резервата Musser.Можете също да отседнете в един от модерните хотели, например "Делфин" или "Айрин". Тук нивото на обслужване е по-високо, като се стремят към глобални европейски стандарти.В същото време основният фокус на настаняването в Пицунда остава медицинската почивка. В тази посока функционира уникален състав на въздуха, топъл влажен климат, море, борове. Всичко това помага в борбата срещу алергии, нервни, катарални и сърдечно-съдови заболявания.

Екскурзии до езерото Риза, в Сухуми и Гагра ще разредят плажната ваканция. Гегски водопад, Симоно-Кананитският манастир, Новият Атон - всичко това ще помогне да се разтвори в атмосферата на мястото. Ако темата за екскурзиите изглежда изчерпана, можете да се забавлявате в местни ресторанти, кафенета и нощни дискотеки. Навсякъде има свои шоу програми, както и детско и диетично меню.

Почивка в Пицунда 2019: цени на системата "all inclusive"

Изключително популярната почивка на база "All inclusive" днес се предлага и в Пицунда. Списъкът на услугите в хотели и хотели от този тип е много широк, като можете да изберете опция за всеки джоб. На туристите се предлагат следните места за настаняване, предлагащи "all inclusive":

 • Хотел Парус: 200 метра от морето, 3 хранения на ден, плувен басейн, деца безплатно;
 • Пансион "Musser": 50 метра от морето, цена от 1190 рубли на човек на ден, 3 хранения на ден на системата "Buffet Table", басейн, Wi-Fi;
 • Хотел Pshada: на 100 метра от морето, цена от 800 рубли, закуска, 3 хранения на ден, 2 хранения на ден;
 • Пансион “Ирене”: 200 метра от морето, цена от 1300 рубли, 3 хранения на ден “Бюфет”, инфраструктурата е предназначена за семейства с деца;
 • пансион "Литфонд": 50 метра от морето, цена от 1450 рубли, 3 хранения на ден, паркинг;
 • пансион "Ldzaa": 50 метра от морето, от 1200 рубли на ден на човек, 3 хранения на ден "Buffet";
 • пансион "Ривиера": 500 метра от морето, от 1700 рубли, 3 хранения на ден, бюфет, басейн;
 • Пансион "Resort Pitsunda": на 70 метра от морето, от 1000 рубли, 3 хранения на ден, бюфет, басейн, нови сгради, Wi-Fi;
 • Хотел Apsara: на 30 метра от морето, от 1500 рубли, 3 хранения на ден;
 • Пансион "Pine Grove": 50 метра от морето, от 1450 рубли, 3 хранения на ден, бюфет, басейн.

Повечето от предложените по-горе възможности са разположени на първата брегова линия. Достъпността на плажа е важен фактор при избора на място за почивка.

Почивка в Пицунда 2019 без посредници (частен сектор)

Не по-малко популярни жилища остават частният сектор със своята романтика и лятна кухня. Също така безспорно предимство остават ниските цени.

База за отдих „Рапица” Пицунда (Ldzaa) очаква своите гости на улица „Рибзаводска”. Настаняването тук ще струва от 750 до 2800 рубли на ден. Само на 15 метра от морето. На територията има кафене, на пешеходно разстояние от пазара, магазини.

Една къща за 2 семейства с всички удобства ще струва от 750 до 2300 рубли на ден в зависимост от сезона. Всяка стая има отделен вход.

Не по-малко интересен вариант ще бъде къща за гости "Семеен център" с 4 и 5-спални стаи. Всяка стая разполага с душ, тоалетна, Wi-Fi. Той предлага на туристите лятна кухня.

Индивидуални къщи точно на плажа ще струват гости в размер от 750 до 2400 рубли на ден. Във всяка къща могат да се настанят до 4 човека. Всички удобства вътре.

Една къща в мандаринова градина е специално настроение за почивка. Живеене в това струва от 300 до 3000 рубли на ден. За гостите има баня, кухня-трапезария с климатик, допълнителна баня на улицата.

Студио апартамент на 50 метра от морето ще струва 300-2500 рубли, в зависимост от сезона. В същото време можете да разчитате на прекрасна гледка, сателитна телевизия, климатик и други удобства. Аптека, пазар и магазин в непосредствена близост. Апартаменти за двойки с деца ще струва от 2500 рубли на ден.

Цени на храните и храните

Ако билетът не е бил включен в храната, лесно можете да намерите подходящ вариант в някое от многото местни кафенета. Средната проверка ще бъде около 350 рубли на човек. Ако изборът падна на местен ресторант, тогава трябва да бъде готов да плати от 600 рубли. Културното абхазско блюдо е апатша и сулугуни. Също така, не забравяйте да опитате hahachu, hachur, khachapuri.В Пицунда се приготвя много вкусно месо с интересен набор от подправки. Сосове се приготвят на базата на домати и череши.

Сред алкохола определено в горната местна чача. Не по-малко популярни са ароматните абхазски вина. За десерт си струва да се опитате да януху от ядки. Ако имате нужда да се готви, тогава в местен магазин можете да си купите хляб за 40 рубли, свинско за 500 рубли на килограм, праскови за 140 рубли и много повече. За готово барбекю ще трябва да платите около 260 рубли на 100 грама. На пазара продуктите винаги са по-евтини и по-свежи.

Отзиви за гости в Пицунда

Онлайн, често можете да намерите противоречиви мнения за останалите в това място. Някой смята града за скучен и твърде тих, други виждат в такова настроение място на мир и спокойствие. Мнозина подчертават, че чистата вода, свежият иглолистен въздух и прекрасната природа компенсират недостатъците на инфраструктурата.

Местното обслужване далеч не е идеално. Малко по-внимателен персонал от нови модерни хотели. Някой не харесва преместването от главните магистрали. Според тях това усложнява независимото разглеждане на забележителности. Също така туристите са разстроени от малка част от местния транспорт. Също така гостите отбелязват завишените цени за екскурзии.

Непретенциозни туристи ще открият в Пицунда всичко, от което се нуждаят. Те ще могат да лекуват и да си почиват от градската вълна за малко пари.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук