В момента, руско-говорящите купувачи на недвижими имоти активно търсят градове и страни, където можете да си купите собствено жилище. Разбира се, има екзотични любители, които искат да живеят в Доминиканската република или Тайланд, но преобладаващото мнозинство предпочитат страните и градовете в Европа. Годината 2018 вече е приключила, което означава, че е време да се определи кои градове са станали най-безопасни за живот и туризъм.

Експертите от услугата Numbeo сравняват статистиката на престъпленията в отделните градове, в резултат на което ежегодно съставят списък на най-безопасните градове в света. Като цяло за изследването са използвани данни от 327 града, в резултат на които рейтинг на страни по индекса за сигурност, ние предлагаме да се намери най-добрите 10 най-безопасните градове в света, където не можете да се притеснявате за живота си.

10. Цюрих

Първият в десетте е европейски град от Швейцария и това не е изненадващо, защото страната е известна с високото си качество на живот. Тук е един много тих, комфортен и измерен живот, който прави най-богатите хора от цял ​​свят не само да прекарат тук почивката си, но и да си купят жилище.Цюрих е известен с големите си банки, но културните събития и атракции са трудно открити тук. Въпреки това, животът тук е безопасен и удобен. Цената на квадратен метър на жилища е от 7 хил. Евро, но дори и това не спира хората, защото те са сигурни, че могат да живеят тук щастливо досега. Индексът на сигурност е 19,01%.

9. Мюнхен

Красива в своята красота градът, разположен в южната част на Германия на река Изар. Населението на града е малко над 1,5 милиона, което прави Мюнхен най-големия град в Бавария и третият град в Германия. Тук винаги можете да намерите вкусно месо и бира, а ежегодният бирен фестивал (Октоберфест) събира туристи от цял ​​свят. В същото време тя е една от най-безопасните страни в света по туризъм и настаняване, тъй като индексът на сигурност е 17,45%.

8. Бърн

На осмата линия от най-безопасните градове в света е още един представител на Швейцария - Берн. Този град от федерално значение е действителната столица на Швейцария и се намира в долината на река Ааре северно от Алпите. Тук, не само красива природа и уникален чист въздух, но и скъпи жилища. Огромни цени, добър стандарт на живот и образование, ниска престъпност и високи заплати - всичко това прави Берн безопасен град както за туристите, така и за местните жители. Индексът на сигурност е 17.24%.

7. Токио

Седмо място заема Токио - административният, индустриален, политически и финансов център на Япония, който е неговата столица. Тук са концентрирани всички икономически потоци на страната, а населението е почти 14 милиона души. Празниците тук не са евтини, цените на жилищата са подходящи, но високото ниво на развитие, високите заплати и компютърните технологии ще ви накарат да обичате този град веднъж завинаги. Приятно допълнение ще бъде фактът, че има ниска престъпност, а индексът на сигурност е 16,86%.

6. Осака

Шестото място сред най-безопасните градове в света е взето от друг представител на Япония. Осака е третият по големина град в Япония, който се намира в същия залив близо до река Йодо. Статусът на град Осака е получен през 1956 г., но в момента населението е 2,7 милиона души. Високото ниво на развитие и образование, правоприлагащата система и ниското ниво на сигурност са критерии, които привличат не само туристите, но и имигрантите. Индексът на сигурност е 16.77%.

5. Квебек

Следващият в списъка е град от Канада, която е столица на френско-говорящата провинция Квебек. Тук е основният държавен апарат, въпреки факта, че Монреал е много по-голям от този град. От 21-ви век тя се превърна в един от най-проспериращите икономически градове в Канада, а добрата система за образование и правоприлагане осигурява комфортни условия на живот не само за местните жители, но и за туристите. Индексът на сигурност е 16,43%.

4. Сингапур

Четвъртата позиция в класацията на най-безопасните градове в света е заета от града-държава, която се намира на островите в Югоизточна Азия. Сингапур е красив и удивително красив град, който няма да остави никого безразличен. В момента Сингапур е градът на бъдещето, защото използва най-новите технологии и разработки. Животът тук е висок и цените са последователни, но ниската престъпност и индексът на сигурност - 16,23% привличат както туристи, така и имигранти от цял ​​свят.

3. Базел

Третият град от Швейцария е в топ 10 на най-безопасните градове в света, което доказва високата степен на развитие в страната. Населението тук е само 170 хиляди души, но в същото време Базел е третият по големина град в Швейцария, привличащ красотата на планините и непокътната природа на индустрията. Тук се развива само химическата и фармацевтичната промишленост, а високото ниво на сигурност се дължи на ниската престъпност и идеалната работа на правоприлагащите служби. В резултат, 3-то място в класацията и индекс на безопасност - 16.01%.

2. Доха

Следващият град на сигурността е Доха - столицата и един от най-големите градове в Катар, който се намира край бреговете на Персийския залив. През 2015 г. Доха официално получи статут на “чуден град” и стана седма в този списък. Финансовите райони, банковите сгради и модерните високи сгради осигуряват висок стандарт на живот и развитие. Индексът на сигурност е 14,48%.

1. Абу Даби

Накрая стигнахме до лидера на класацията на най-безопасните градове в света, който стана Абу Даби - столицата на Обединените арабски емирства. Този град е културен, търговски, индустриален и политически център на страната, докато почти 60% от БВП на цялата държава идва само от Абу Даби. Населението е малко над един милион души. Индексът на сигурност е 13.63%.

Най-безопасните градове на Русия

Що се отнася до Русия, тя предизвиква гордост само в Нижни Новгород, който е влязъл в топ 20 на най-безопасните градове в света, докато индексът на сигурност е 19,16%. Капиталът на нашата страна също беше проучен за класацията, но резултатът не е успокояващ, индексът на сигурност е 45,98% (184-то място).

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук