Татуировката е съвременен тип бодиарт, с помощта на който мъжете и момичетата се опитват да изразят своята оригиналност и индивидуалност, за да направят имиджа си по-сексуален. Когато избирате място на тялото, те обикновено предпочитат предмишницата, рамото, гърдите или гърба. В по-редки случаи това са крака, ребра и корем, но една от най-оригиналните и дръзки опции е татуировка по лицето.

Както знаете, хората от Полинезия, по-специално хората от маори, са първите, които използват татуировки по лицата си. С помощта на такива образи, те показват историята на живота си, уплашени врагове и клеветници. Именно това племе е разработило оригинален метод за нанасяне на татуировка върху кожата, изрязване на изображението върху тялото и пълнене с пигмент. Времето минава и татуировките стават по-популярни, така че лицето може да се използва и като платно.

Татуировка по лицето и тяхното историческо значение

През вековете татуировките по лицето са имали само две функционални отговорности:

  • Естетично - с тяхна помощ лидерите на племето и уважаемите хора демонстрираха своя статут и позиция в обществото, както и сключваха своите символи на дейност и военни успехи.
  • Насилие - сила на татуировката, приложена върху лицата на затворници или роби, и използвана също като стигма, наказвайки ги престъпници.

Интересен факт! Първият император на Римската империя изповядва християнството, затова налага забрана на татуировките, считайки ги за останки от варварското минало. Но по времето, когато Япония завладява Тайван, губернаторът издава указ, че не само забранява татуировките, но и принуждава хората с татуировки да ги изтеглят. Заслужава да се отбележи, че тази процедура е не само болезнена, но и смъртоносна.

Популярни ли са татуировките на лицето днес?

В старите времена, татуировката по лицето служи като специален знак, който съдържаше някакво послание, но сега мотивите за създаване на такива татуировки са различни за всеки човек и невинаги са податливи на логическо оправдание. Заслужава да се отбележи, че като цяло, татуировка по лицето е популярна днес, придобивайки своята популярност в средата на миналия век. Причината за новата вълна е съществуването на радикални субкултури, например, пънкари. С помощта на татуировки по лицето те показаха слюнката си в лицето на обществото и общоприетите стандарти, показващи протеста си.

В съвременния свят собствениците на татуировки по лицето не се опитват да придават голямо сакрално значение, а просто да използват такива изображения като най-ефективния начин да привлекат вниманието към своя човек. Това решение работи безупречно, защото е почти невъзможно да не забележите човек с татуировка на лицето си. Татуировката по лицето е отлично решение за смели, креативни и необикновени хора.

Важно е! Татуирането по лицето е решаваща стъпка, към която трябва съзнателно да се приближите, защото отстраняването на татуировка е трудно и често оставя белези и неприятни следи. При избора на скица е важно да се съсредоточите върху собствените си предпочитания, но не трябва да очаквате подкрепа от другите, защото всеки има собствено отношение към тези действия. Тя плаши, отблъсква много хора, но ще накара другите да се възхищават и да се запознаят със собственика на такъв смел бельо.

Татуировка по лицето на момичета и мъже

От древни времена до наши дни се смята, че татуировката по лицето е изключително мъжка версия на татуировки, защото момичетата са нежни и чувствителни личности, които защитават тяхната красота. Сега обаче момичетата не изостават от мъжете и поставят татуировка на лицето си, демонстрирайки смелост и бруталност.

Но една татуировка върху лицето на жената е неясна и предизвиква редица противоречия. Нещо повече, не всеки майстор ще се съгласи с изпълнението на такава идея. Друга причина за отказа, момичетата често остават недоволни от резултата от работата, съди техния татуиран майстор, който плаши всички останали.

Що се отнася до мъжете, за тях това е по-познато нещо, защото татуировката по лицето е символ на сила и мъжественост. Първата публична фигура, която татуира тялото му, е световно известният боксьор Майк Тайсън, който украси ръба на окото с шарка. След това започнаха да го сравняват с воините на племето маори, смятаха го за по-смел и уверен. Също така, татуировките по лицето са особено търсени сред африканските и латиноамериканските рапъри. Що се отнася до скиците, те предпочитат надписи, изпълнени с дълбок смисъл, капки сълзи и други абстрактни символи и модели.

Боли ли е да се направи татуировка по лицето

Преди да поставите татуировка върху тялото си, мнозина се чудят дали боли да поставите татуировка върху лицето си. Вероятно всеки татуировка без колебание ще каже, че е не само много болезнено, но и опасно. Като цяло, болката зависи от индивидуалната толерантност и настроението на бъдещия собственик на татуировка.Затова е болезнено да правите татуировка по лицето, но болката може да бъде намалена само с помощта на положително отношение и увереност в висококвалифицирания майстор.

Заслужава да се отбележи, че наличието на силна болка зависи от кожата и нейната структура, например, ако човек има деликатна и тънка кожа, процедурата по татуиране ще бъде възможно най-сложна и болезнена, а раните ще се лекуват за много дълго време, което може да предизвика инфекция.

Скици и снимки на готови работи

Като скица за татуировка по лицето няма специални ограничения, така че можете да изберете племенни картини, етнически елементи, орнаменти, монохромни рисунки, звезди, надписи и други изображения. Що се отнася до стила, най-добре е да се даде предпочитание на абстрактната техника на приложение или реализъм. Самите орнаменти могат да бъдат изпълнени със смисъл или просто използвани като модел, върху който ще има символичен надпис.

Популярни татуировки по лицето:

  • Пламъкът е символ на прераждането.
  • Brilliant - символ на честност и постоянство.
  • Пентаграма - ако лъчите са нагоре, тогава символът на слънцето, защита и хармония, ако е надолу - символът на Сатана.
  • Корона - любов и сила, висок статус в обществото.
  • Сова - мъдрост, желание да се знае повече.
  • Слънцето е олицетворение на живота и светлината.
  • Перо - лекота, спокойствие и спокойствие.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук