Често хората правят татуировки за себе си във форма. По този начин те се опитват да отбележат принадлежността си към някои социални групи, да запазят в паметта си важни събития в живота или просто да се откроят от тълпата. Често този начин на себеизразяване не издържа теста на времето и скоро започва да я дразни. Но е невъзможно да се измие чертежа, получен в резултат на инжектирането под кожата на мастилото. Остава да се търси начин за намаляване на татуировката.

Важно е да изберете най-безопасния начин и най-добре е да се свържете със салона със специалисти. Има няколко начина за изтриване на чертеж:

  • камуфлаж - е да се маскира неуспешен или неподходящ модел от другите, поставени на върха;
  • криохирургия - кожата на мястото на татуировката е замразена и изрязана. Подходящ е само за тези, които желаят да заменят татуировката с неестетичен белег;
  • електрокоагулация - в процеса високочестотен ток прониква дълбоко в кожата и изгаря фигурата. Да се ​​прави това е доста болезнено и дълго;
  • лазерното отстраняване е също болезнена процедура и освен това е скъпо;
  • домашни абразивни методи.

Почти всички тези методи, с изключение на камуфлажа и някои видове лазер, оставят белези. Ето защо, избора на татуировка за себе си, не трябва да разчитате на пълното й отстраняване в бъдеще.

Как да направите татуировка с лазер

Сега най-популярната салон процедура за отстраняване на татуировки остава лазер. Затова си заслужава да се говори за това поотделно.

През 60-те години на миналия век лазерите станаха един от компонентите на медицината. И през 90-те години този метод на смесване на татуировки спечели всички останали по отношение на ефективност и безопасност. Най-интересното е, че процесът на избелване на татуировки не е напълно изяснен. Основната теория е предположението, че лъчът има определена енергия, която се абсорбира от пигмента. Клетката на боята се свива с покачването на температурата. След това остатъците от унищожените клетки улавят микрофагите на имунната система и се отделят от тялото през кръвния поток.

Резултатът от премахването на татуировката с лазер може да бъде различен. Те зависят от зоната на оцветяване, възрастта на татуировката, качеството на мастилото, дълбочината на пигмента, белезите под татуировката, използвани за прилагане на инструмента.

Капитанът, който прави процедурата, трябва да е опитен и професионално обучен. Той трябва да разбере тънкостите на лазера. Качеството на отстраняване и степента на увреждане на кожата зависи от дължината на вълната и продължителността на пулса. Тези показатели трябва да бъдат предварително предварително дефинирани въз основа на горепосочените фактори, вида на кожата и нейното състояние.

Най-популярната и ефективна е използването на QS лазери. Те включват подбора на вълни за специфични случаи. Трябва да прекарате средно по 7-8 процедури 1 път на месец.

Процедурата има противопоказания по здравословни причини и лична непоносимост под формата на алергии. Самото премахване е трудна и продължителна работа, която ще изисква търпение. Тъй като болката е неизменна спътница и при татуировката, и при отстраняването на татуировки, трябва да се използват специални средства. Специалистите използват местна анестезия в комбинация с леки успокоителни. Също така в процеса можете да приложите поток от студен въздух. Алтернатива могат да бъдат ледени пакети. Локално използвайте специален крем или инжекции с лидокаин. Колкото по-модерно се използва устройството, толкова по-малко болка.

Възможно е да има някои усложнения като сърбеж, леко кървене, зачервяване и подуване. Мастилото може също да променя цвета.

Как да донесете татуировка у дома

Трябва веднага да се отбележи, че тази статия не е предназначена да рекламира домашните методи за отстраняване на татуировки. Наоколо: искам да насоча вниманието на читателя към факта, че процедурата е безопасна и с минимална болка, само в кабината. Но ако няма друг изход, ситуацията може да се опита да се спаси с няколко импровизирани средства.

йод

Всеки дом има йод. Тя може да помогне да се направи досадна картина на тялото по-малко забележима. Памучен тампон трябва да се овлажнява обилно с йод и боя над татуировката. Важно е да се намаже с препарата само самата рисунка, без да се излиза извън нейните ръбове. Трябва да повторите това три пъти на ден за един месец. Скоро кожата ще се отлепи, което означава отделяне на горния слой. Това е смисълът на процеса, той трябва да бъде продължен. Постоянният спътник на тази процедура ще бъде сърбеж. Малко за облекчаване на усещанията ще помогне на бебешкия крем. В резултат горният слой на кожата трябва да се отдели с татуировката.

Оцет и водороден пероксид

За процедурата изберете 30% оцет. Необходимо е да накиснете памучен тампон и обилно да третирате мястото на татуировката. Буквално половин минута по-късно на кожата се прилага водороден пероксид. Това ще неутрализира въздействието на агресивния състав. След това можете да нанесете превръзка за ден за татуировка. Процедурата трябва да продължи 7-10 дни без прекъсване. След това трябва да изчакате една седмица и да повторите курса. Татуировката трябва да излезе от следващото изгаряне.

Морска сол, сапун, водороден пероксид

Тази процедура изисква сапун, водороден пероксид и сол. Първо трябва да измиете татуировката със сапун и да го изтриете с пероксид.Няколко лъжици морска сол трябва да се разреди с вода до състояние на каша, което трябва да се втрие директно в татуировката. Това трябва да се прави за поне 20 минути, издържайки на болката. След това трябва да измиете кожата с вода и да я покриете с превръзка. На следващия ден процедурата трябва да се повтори. Първите резултати ще са седмици след 3 - татуировката ще избледнее. Колкото по-дълго продължава процедурата, толкова по-ефективно ще бъде смесването.

Тинктура на чиния

Аптека тинктура жълтурчета трябва да се прилага върху кожата с памучен тампон. Най-вероятно ще се появи изгаряне на мястото на третиране. За да се избегне инфекция, се препоръчва кожата да се третира с водороден пероксид. Ежедневните процедури с жълтениче за 2 месеца ще се отърват напълно от фигурата.

амоняк

Амонякът лесно може да остави изгаряне на кожата. За да се намалят агресивните свойства на течността, се препоръчва да се разрежда наполовина с вода или отвара от билки. Полученият състав се нанася върху татуировката и се покрива с целофан за няколко часа. Процедурата трябва да се повтаря два пъти дневно. Ако болката изглежда непоносима, тогава трябва да вземете почивка за седмица, след което продължете, докато татуировката е напълно премахната.

Калиев перманганат

В тази рецепта се използва калиев перманганат в прахообразна форма. След щателна дезинфекция татуираното място се поръсва с манган и се покрива с филм. В това състояние заявлението трябва да се запази за няколко часа. След това ще има изгаряне, което изисква лечение. В резултат на това ще има белег на кожата вместо татуировка. В резултат на това не е известно какво ще изглежда по-добре.Има редица болезнени и опасни методи за смесване на татуировка у дома. Най-неприятното в това е, че след всички мъки, рисунката най-вероятно ще остане на място и само леко променена. Затова е силно препоръчително такива процедури да се извършват само от специалисти. Също така внимателно обмислете дали си струва да поставяте трайни следи върху тялото си, независимо колко привлекателни могат да изглеждат.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук