Съдържание:

 1. Почивка в Крим през 2019 г. "all inclusive"
 2. Цени на жилищата
 3. Екскурзии в Крим 2019: цени и програма
 4. Популярни курорти на Крим
 5. Отзиви за гости

За Крим може да говори с часове. Смята се за уникално място със своя специална природа, което има уникален терапевтичен ефект за човека както по отношение на физическото, така и на духовния характер. Има море, планини и красиви плажове за всеки вкус. Всичко това е оформено от свежи зелени и живи цветове. В допълнение, туристите не могат да не успеят да привлекат чудесен климат.

Почивка в Крим през 2019 г .: цената на "all inclusive"

Повечето туристи все още предпочитат да почиват в абсолютен комфорт. Най-доброто от всички под тази дефиниция е всичко, което е включено. Крим предлага на своите гости много възможности за такова настаняване. Сред обектите има 3 *, 4 * и 5 *.

На Кримския бряг има само един истински петзвезден хотел с система "all inclusive": Аквамарин.За деца под 5-годишна възраст хотелът предлага безплатна закуска и легло. В резултат на това живеещите двама възрастни и едно дете в този хотел седмично ще струват около 125 000 рубли.

Има още четири-звездни хотели с пълноценна система “all inclusive”. Гостите могат да избират от Меджестик в Алушта, пансион „Мечтаното езеро“ в Евпатория, санаториум „Пайн Гроув“ в Ялта и санаториум „Черноморец“ в село Песчаное. На тези места можете да се отпуснете една седмица в размер на 52 000 рубли за двойка с дете до 12 години. От тризвездното настаняване със съответната система от услуги, заслужава да се спомене пансион „Демерджи” в Алушта, „Мишор” в Ялта. Цената на седмица престой в тях за 2 души ще струва от 25 000 рубли, в зависимост от месеца.

Гостите на горепосочените хотели и курорти:

 • три хранения на ден по системата "шведска маса";
 • снек бар;
 • плажа;
 • плувни басейни;
 • фитнес зала;
 • детска стая;
 • анимация;
 • физиотерапия (не навсякъде);
 • безжичен интернет;
 • трансфер до хотела и плажа, ако е необходимо;
 • паркинг;
 • екскурзии.

На брега има и други места за настаняване, които предлагат донякъде изрязан списък от услуги, което е напълно достатъчно за комфортен престой.

Настаняване в Крим 2019: частен сектор, хотели, мотели и курорти

Що се отнася до настаняването в региона като цяло, има стотици варианти. Можете да избирате за всеки вкус и джоб.

Мощният санаториално-медицински комплекс "Полтава" посреща гости целогодишно. Тук се назначават детски процедури от 4 години. Възрастните най-често идват тук за лечение на безплодие и други сексуални проблеми, заболявания на стомашно-чревния тракт и кожата. Настаняването и лечението тук ще струват от 1500 рубли на човек на ден с условие за настаняване от 12 дни.

Санаториум "Долна Ореанда" е елитно място за почивка и лечение. Сградата някога е била дворецът на самата Александра Федоровна, съпругата на цар Николай I. Предлага оградена площ, плувен басейн и оборудван частен плаж. Настаняването с закуска и лечение ще струва от 1300 рубли на ден. Вероятност за пълен пансион.

Пансионът на частния тип "Морски бриз" чака своите гости в Гурзуф. Проектиран в модерен европейски стил. Пансионът се намира само на 50 метра от брега. Настаняването с закуска ще струва от 850 рубли на ден.

Санаториум "Родина" (Гаспра, Мисхор) предлага на своите посетители басейн със солена вода, покрит със стъклен покрив. Има много развита инфраструктура, отличен парк и модерна медицинска база. Настаняването с храна и лечението ще струва на туристите 1350 рубли на ден.

Санаториум "Алушта" в Професионалния кът се намира на 300 мерки от морето. Разполага със собствен плаж, открит басейн с топла вода, зелени площи и други удобства. Като част от престоя в санаториума можете да получите комплекс от санаторно лечение. Настаняването в това прекрасно място ще струва от 1050 рубли на човек на ден.

Санаториум "Алушта" ще предложи на гостите най-доброто в региона диагностично и терапевтично оборудване. Черупките са покрити със свежи зеленини от реликтни растения. Общата площ е 15 хектара. Настаняването тук струва от 850 рубли на човек на ден.

Санаториум „Планина” се намира в Ливадия. Намира се на 100 метра надморска височина. На голяма площ изцяло покрита с зеленина навиващи се пътеки за разходка. Основната сграда е направена в стила на двореца, а терасите се спускат директно до морето. Вътрешен басейн със солена вода може да бъде алтернатива на плуването в морето през студените дни. До плажа може да се стигне и с кабинковия лифт. Настаняването тук ще струва от 1700 рубли, включително храна и лечение.

Хотел "Фаворит" в Мисхор е само на 20 метра от морето. Модерният дизайн е съобразен с подхода за осигуряване на качествена почивка за гостите. Недалеч са известните фонтани Арза, статуята на Малката русалка и други интересни забележителности. Настаняването с закуска ще струва от 1000 рубли.

Трябва да се помни, че настаняване и готови турове в Крим често имат алтернативни цени по време на майските празници, с ранна резервация, както и за пенсионери и деца.

Екскурзии в Крим 2019: цени и програма

Различни компании на официалните си сайтове предлагат обиколки на всякакви направления и специфики. Можете да вземете пътувания и екскурзии за всеки вкус и бюджет. По-долу са дадени няколко примера и ценообразуването за ориентиране в многобройни оферти.Кримска обиколка „Кримско по света” (5 дни / 4 нощи)

Обиколката се провежда ежеседмично от края на март до средата на ноември 2019 година. Екскурзионно и развлекателно събитие включва посещение на много паметници на природата, архитектурата и културата на Кримския полуостров. Основните точки са разположени на изток, запад и юг. Това пътуване е на стойност от 15 900 рубли на човек.

Екскурзионна обиколка “Стар тур в Крим” (8 дни / 7 нощувки)

Тези, които желаят да отидат на това турне, ще трябва да живеят в Севастопол и да посещават радиални турове. Гостите на полуострова ще видят Ялта, Бахчисарай, Судак, Евпатория, Балаклава. Цената на турнето започва от 16 900 рубли.

Мултиактивна комбинирана обиколка „Три елемента - моята седем”

Обиколката се отличава със своята уникалност. Тя може да показва спортна активност, преодоляване на препятствия на земята, вода и дори във въздуха. Програмата включва катерене, гмуркане с шнорхел, каяк, планинско колоездене и много други. В същото време на гостите ще бъде предложено да посетят най-ярките точки на региона. Цената на пътуването започва от 22 000 на човек.Мултиактивна комбо турне „Без скучна почивка - седмото ми“

Организаторите на турнето обещават интересни ежедневни приключения. По-добре е да дойдете тук за тези, които обичат дейности на открито. След изтощителен, но интересен ден туристите се връщат в комфортна хотелска стая. Програмата включва гмуркане, велосипедни обиколки, катерене, парапланеризъм и много други. Цената на турнето е от 28 000 рубли на човек.

Еногастрономическа образователна обиколка „Палитра аромати на Крим” (8 дни / 7 нощувки, 6 дни / 5 нощувки)

Тази програма е предназначена за любителите на гастротуризма и оригиналната игра. Освен екскурзии, които задоволяват културния глад, турнето включва дегустация на кримските вина и местната кухня. Такова извънредно забавление ще струва от 41 000 рубли.

Популярни курорти на Крим

В Крим, много курортни градове и села. Опитните туристи вече са си поставили приоритети и са избрали най-любимите точки. Тези, които все още не са избрали курорта, трябва да научат малко за това, което се намира във всяко от населените места.

Симферопол

Това място е подходящо за любители на екскурзии до атракции, нощни развлечения, пазаруване, придвижване с местен транспорт. Градът привлича с достъпните си цени.

Столицата на полуострова също е привлечена от присъствието на летището. Това е важно за тези, които не желаят да прекарат много време по пътя към място за почивка. Тези, които идват в Крим единствено в името на плажа няма да се интересуват тук. Но местните музеи, театри и галерии ще чакат своите гости.

Евпатория

Евпатория предлага на гостите си плажна почивка, екскурзии до множество забележителности, изобилие от забавления и нощни дискотеки, пазаруване. Това място се намира на запад от полуострова, на 65 километра от столицата. Evpatoria - един от най-популярните курорти на Крим. Предимството на града е, че за разлика от другите места, където всички плажове са каменисти, в Евпатория има хубав жълт пясък. Инфраструктурата прави този курорт подходящ за семейства с деца, а изобилието от ресторанти и барове е добро място за младите хора. Има и много здравни курорти. Особено популярни са тези, които лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат.

Мир и Поповка

На западния бряг на Крим има две малки курортни селища, които туристите са избрали. Те са много близки, така че често се считат за един курорт. В Поповка до 2013 г. се проведе световноизвестният музикален фестивал Казантип. Сега това място е идеално за семейни почивки.Плажът тук е осеян с мек фин пясък, а водата е особено чиста. За съжаление тук няма толкова забавления, колкото в големите селища, но величието на природата компенсира този недостатък.

Гурзуф

Градското селище се намира в южната част на крайбрежието, само на 12 км от Ялта. Тук се намира най-популярният детски център "Артек". Местният въздух е изпълнен с иглолистен аромат, така че инхалацията се осъществява денонощно. Местните тесни калдъръмени улички предизвикват романтични настроения. По крайбрежието се простира живописна алея. Местните плажове се отличават с добре оборудвана и развита инфраструктура. Навсякъде има камъчета, благодарение на които морето е прозрачно и лазурно в цвят. Почти цялата плажна зона е разделена между хотели и детски лагери с помощта на вълноломи.

Сред популярните курорти в региона са и Теодосия, Партенит, Коктебел, село Приморски, Курортното, Слънчевата долина, Судак, Нови Свет, Алушта, Алупка, Лазур, Любимовка, Балаклава, Семеиз, Саки.

Отзиви за гости

Както обикновено, ревюта на почивка в Крим са много различни един от друг. Някой е доволен от инфраструктурата, други се оплакват от ужасната услуга и в същото време високи цени. Едно нещо е неизменно: всеки, без изключение, обича природата и видовете. На този фон можете да простите недостатъците в работата на персонала, лошото почистване на улиците и много други.

Често можете да видите обратна връзка от тези, които са недоволни от поведението на собствениците на частния сектор. За съжаление масово е невъзможно да се контролира. Остава само да се изследват прегледите на всяка от избраните къщи и да се използват само доказани места за настаняване. Същото важи и за хотелите. Повечето от тях предлагат условия на високо европейско ниво. Но има и такива, които зад една ярка картина крият икономическа опция, която не съответства на парите, платени за нея.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук