Тавански стил - буквално от английски, последната дума означава "таван, последен етаж, таван". Наистина, тази тенденция е създадена в момент, когато промишлените сгради са били използвани за жилищни и търговски помещения. Днес ремонт на таванско помещение успешно се прилага в апартаменти, селски и частни домове. Той е разпознаваем от хармоничното съчетание на фабрика и модерно обзавеждане; има много свободно пространство и оригинални декоративни идеи.

Лофт дизайн - как да го организираме

С тази посока можете да създадете и чист, и брутално невнимателен интериор. Тавански стил съчетава материали и мебели от различни видове, които хармонично и стилно изглеждат в цялостната композиция. Какви правила се използват в него:

  1. Разделянето на жилищното пространство на две нива, създаването на полу етаж.
  2. Използването на "индустриални" облицовъчни материали: тухла, бетон, метал, стъкло.
  3. Използването на изкуствено остарели или антични мебели в интериора (скринове с патина, високи бар столове, масивни кожени кресла и др.).
  4. Използването на тенденция на осветление в осветлението.
  5. Общи нюанси апартаменти в таванско помещение са студени тонове (черно, сиво, бяло, метално).
  6. Простота на обзавеждане - рафтове вместо шкафове, отворени рафтове и закачалки, масивни дивани и легла. За производството на леглото могат да се използват палети.

Важни неща

Тавански стил в интериора различно отворено и свободно оформление. В него няма стени - цялото пространство е обособено с помощта на мебели или осветително оборудване. Ако други дизайни са използвали успешно сувенири, статуи, декоративни орнаменти, това не е случаят в таванското помещение. Тя позволява само необичайни и оригинални предмети на изкуството.

За да направят “стафиди”, дизайнерите използват: по стените - картини, плакати или стикери; върху прозорците - максимални щори (без завеси, завеси, пердета); на пода - килими без мъх (по-често, без тях). Ако в съвременните интериори собствениците скрият инженерни комуникации зад облицовка или под облицовка, то в таванското помещение те остават специално отворени. Индустрия, техно, минимализъм - основната концепция на този стил.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук