Таваните на опъна са едни от модерните, модерни довършителни елементи. Такива опции могат да преобразят всяка стая, да създадат оригинална атмосфера, да осигурят необходимия комфорт и красота. Особено важно е да се изберат най-подходящите материали за подреждане в кухнята - най-капризната стая в къщата, където всеки елемент е подложен на условия на висока влажност и резки температурни промени.

Практично докосване - двустепенни опънати тавани в кухнята

Случило се така, че много собственици на различни видове недвижими имоти смятат, че многостепенните тавани са прекомерно явление, което показва богатството и желанието за допълнително украсяване на кухнята. Всъщност такива конструкции са практични и функционални.

Такива варианти се считат не само за универсални, но и създават възможност за подход към дизайна на кухненския интериор от различни страни.Когато се използват две нива в дизайна на опънат таван, могат да бъдат постигнати няколко цели:
• Скриване на недостатъците на финиша или комуникационните елементи.
• Пазете тавана от влага.
• Визуално променете пропорциите на тавана или го повдигнете.

В някои случаи двуетажните структури предпочитат да използват, за да отделят зоната за хранене от работното пространство. Правилно мислейки за осветителната система, можете да създадете оригинален ефект и да направите кухнята по-привлекателна и обградена.

За качествено оборудване на двустепенния дизайн на окачващата система можете да използвате два метода. При създаване на решетъчен таван, ламелите се огъват под необходимия ъгъл, позволявайки създаването на второ ниво. По-проста и обща е структурата на рамката, която се откроява с помощта на филмова лента или гипскартон.

Кои опънати тавани са по-добри за кухнята - лъскава, матирана, с подсветка, с фотопечат?

Поставянето на такива въпроси, не само собствениците на цветни, модерни кухни, но и многобройни дизайнери могат да спорят. Гланцовите продукти успешно отразяват интериора. Те са способни да визуално разширяват пространството, като продължават неговото пространство. Точно пренасяйки пълната гама от нюанси, лъскавите тавани изглеждат богати, печеливши, луксозни. В същото време си струва компетентно и ефикасно да проектирате интериора, така че да няма сравнения с обществени помещения.

Матовите опънати тавани имат много фенове. Тези видове продукти имат широка гама от предимства, сред които са следните:
- гъвкавост, практичност, антистатично третиране;
- възможността за използване в различни стилове;
- успешна комбинация с осветление, равномерно разпределение на светлината;
- създаване на най-удобната, спокойна атмосфера;
- липса на шевове и простота при напускане.
Сатените опънати тавани или модерните опции с фотопечат ще изглеждат у дома в кухнята по оригинален и стилен начин. Когато избирате, е необходимо да се съсредоточите върху голям брой фактори, които ще определят цялостния вид на помещението. Такива важни нюанси включват площта на стаята, стила на интериорния дизайн, осветлението и допълнителното осветление.

Мога ли да използвам опънати тавани в кухнята?

За кухненските помещения не всички варианти за довършителни работи са подходящи. Това се дължи на специфичното замърсяване на въздуха, температурни промени, постоянно присъствие на влага. Ето защо, ако желаете да използвате опънати тавани за декорация, важно е да анализирате внимателно кой вид продукти можете да изберете.

Таваните от гипсокартон не могат да се мият. За продуктите от PVC, които имат устойчивост на влага, можете дори да използвате съвременни препарати. Всеки филмов материал винаги се отличава със специално отношение към влагата и издръжливостта. Правилно монтиран таван на опъна също ще може да побере до 100 литра вода, ако съседите попълнят апартамента отгоре. Използвайки специална дупка, специалист ще помогне да се отцедят излишните запаси от водни ресурси, след което продуктите могат да бъдат експлоатирани допълнително.

Тези видове покрития не са засегнати от гъбичките. Също така безспорни предимства на такива тавани в наше време може да се нарече възможността за бърз монтаж и ниска цена на готовите продукти.

Цветен опънат таван и осветление в кухнята

Разнообразие от опънати тавани позволява на всеки собственик на модерна кухня да избере продукт по ваш вкус и размер на финансовото си богатство. Гланцовите опции създават огледален ефект, което ви позволява да отразявате цялата площ на помещението и визуално да увеличавате пространството. Матовите класически тавани се считат за висококачествено универсално покритие. Прожектори - най-добрият вариант за кухнята. Ако пространството позволява, като допълнително осветление може да се използват обемни полилеи.


Бели сатенени елементи, с които можете да украсите повърхността на тавана, нямат груби ръбове и са подходящи за всеки интериор. Можете да използвате такива опции за едноетажни и многостепенни тавани.

Друг популярен вид на опънати тавани са художествените продукти. Рисуването на изображения се извършва по няколко начина. Темата най-често отразява различни вариации на небесната сфера - от ярки грандиозни звезди до птици, извисяващи се в облаците.

Практичен декор: дизайн на опънати тавани в кухнята-дневна

Таваните за опъване винаги ще бъдат подходящи в хола. Изпълнявайки дизайна във всеки избран стил, ще бъде възможно да се подреди тавана в дадени цветови нюанси и текстури. В тази стая можете да играете с вариации и нива, да създавате различни изображения и ефекти. За спалните се препоръчва да се използват пастелни и леки нюанси, а напоследък перлата се счита за подходяща.

При избора на натягащи конструкции за кухненско помещение е важно да се изхожда от индивидуалните параметри. Материалът за тавана трябва да бъде влагоустойчив, устойчив на висока температура, издръжлив.

Можете да избирате продукти с изображения или монохроматични, цветни и орнаментирани. Има възможности за оборудване на едноетажно или многостепенно проектиране. Изборът може да се определи от площта и вида на помещенията, критериите за готови продукти, вкусовите предпочитания и финансовите възможности на купувачите.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук