За цялостна интериорна декорация на банята е необходимо да се използват не само оригинални водопроводни и висококачествени мебели, но и правилно разпределяне на различни аксесоари в цялата стая. Заслужават внимание елементите на съвременните кърпи за затопляне, които се отличават с голямо разнообразие от модели и високи експлоатационни характеристики.

Правилната инсталация на кърпата в банята

Инсталирането на продукти е доста просто. За да направите това, можете да използвате услугите на професионалисти или да направите инсталацията сами. Електрическата сушилня може да се окачи почти навсякъде. За сигурност използвайте отделен контакт. Устройството може да бъде включено избирателно - в онези моменти, когато е необходимо.

Свързването на конструкциите към системите за горещо водоснабдяване се извършва в съответствие с изискванията на СНиП. При монтаж се използват медни или металопластични тръби.Най-важната точка - връзката на входовете и изходите на нагревателя за кърпа с елементи на водопроводната или отоплителната система. Захранващата тръба трябва да бъде наклонена в посока на подаване на гореща вода.

Модерни релси за баня и кърпи за баня

Отопляемите релси за кърпи се разделят на различни категории. Често изборът се прави в зависимост от използваната топлинна енергия. Могат да се използват електрически, водни и комбинирани конструкции.

Можете да изберете конкретен модел въз основа на характеристиките на последващата операция и индивидуалните предпочитания. Сортовете на нагревателите за хавлии се характеризират с наличието на определени параметри:
• Електрически. Инсталирането е възможно във всяка стая. Работи дизайн от електричество. Загряването се извършва чрез нагревателни елементи или влагозащитен нагревателен кабел. При пълно нагряване, повърхностната температура на тръбите е не повече от 60 градуса.
• Воден. Изработени са под формата на кратко стълбище или змия. Работа от централните системи за гореща вода. Може да бъде изработена от цветни метали или неръждаема стомана. По видове модели са разделени на стандартни, елегантни, модернизирани.
• Комбинирано. Конструкцията има два отоплителни кръга, независими една от друга и работещи последователно. С минимална консумация на енергия, затоплящите кърпи имат солидна функционалност. Режимите могат да се превключват по всяко време.

Най-евтините и популярни варианти са водни модели. За удобство на контрол на температурата, можете да инсталирате допълнителни кранове върху тях.

Оригинална решетка за кърпи със странично свързване

За много собственици на различни обекти на недвижими имоти, този модел е най-добрият вариант за оборудване. Удобен, практичен затопляне на кърпи с странично свързване може да бъде както водно, така и електрическо. Такива модели се характеризират с повишена производителност, което ви позволява да изсушите повече пране и да се различават по лекота при монтажа.

Като се има предвид голямото разнообразие от такива модели, можете да изберете топлоизолираща стълба със специфични размери и нюанси. Това е удобно, когато банята е оборудвана според определен стил.

При избора на дизайн с странично свързване е необходимо да се обърне внимание не само на външните естетически качества на продуктите. Не трябва да купувате нагревател за кърпи, ако на повърхността на модела се виждат петна или драскотини. Заваръчните шевове трябва да са невидими.

Коя кърпа да избере: "Ника", Лерой, Сунержа, "Арго", Зейндер

За да избере правилния продукт, купувачът проучва различните му експлоатационни характеристики, определя приоритетите за себе си и се консултира с професионалисти. Понякога можете да направите много по-лесно, като предпочитате конкретен производител.

Някои компании имат своите фенове и голям брой положителни отзиви. След като говорим в многобройни форуми и придобихме полезна информация от търговските сътрудници, можем да посочим списък с популярни производители:
• “Сунержа”. Компанията доставя висококачествено оборудване в ОНД. Електрическите нагреватели са произведени от неръждаема стомана. Характеристики - дизайн на продукта и многоетапен процес на полиране.
• „Ник“. Популярният руски производител. Производствен материал - неръждаема стомана. Отопляемите хавлиени релси се произвеждат в голямо разнообразие от модели, с или без рафтове.
• Zehnder. Германска фирма произвежда всякакви модели от конструкции, които могат да съчетават естетиката и функционалността. Основната характеристика е възможността за нанасяне на каквото и да е цветно покритие. Използват се прахови емайлирани или хромирани методи.
• Арго. Известна руска марка. Произвеждат широка гама от продукти - от класиката до моделите на модела на модерните хавлиени релси.Високото качество се потвърждава от наличието на неръждаема стомана, полимерна защита вътре в тръбите, идеални заварени съединения.
• "Лерой". Широк избор от продукти с приличен ценови диапазон. Предимства на продуктите - неръждаема стомана, надеждност и дълготрайност на конструкциите.

Добрият нагревател за кърпи трябва да бъде с високо качество, функционален, безопасен. Голямото разнообразие от модели на съвременните производители позволява на конструкциите да се впишат уверено във всеки интериор.

Комбинацията от стил и качество: хром затоплена решетка за кърпи, бронз

Оригинален и представителен винаги ще изглежда като продукти в бронз. Закупувайки подобен дизайн, трябва да се съсредоточите върху цялостния интериор на банята. Бронзовите релси за кърпи ще се превърнат в идеална възможност за декорация на класически стил или антична атмосфера.

Друг популярен модел е хромирана конструкция от неръждаема стомана. Покритието се счита за стабилно, надеждно, дълготрайно. Отделните предимства включват антикорозионни свойства и привлекателен външен вид.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук