Тръгвайки на пътешествие, мнозинството от нашите граждани обръщат внимание само на един критерий - цена. Това е вярно, защото всеки би искал да се отпусне на Бали или на Малдивите, но суровата реалност ви кара да вземете по-реалистично решение. Разбира се, най-популярните туристически дестинации в Русия са Египет и Турция. Въпреки това, много туристи по света искат да се отпуснат не само евтини, но и безопасно.

Картата на риска, разработена от изследователи в британска застрахователна компания, идентифицира най-безопасните страни. За да направите това, вземете предвид броя на престъпленията (терористични атаки, убийства, кражби), нивото на медицинските грижи и транспортната достъпност. Също така се взема предвид рискът от епидемии, войни и природни бедствия.

Има категория хора, които са убедени, че летенето и пътуването са опасни. В същото време те забравят, че сами не живеят в най-безопасните страни. Избирайки една от страните, предложени по-долу, можете да бъдете спокойни и уверени в пътуването си.

10. Нова Зеландия

Оазисът на острова, в който толкова много искате да останете и да останете в него завинаги - това е Нова Зеландия. На първо място, тази страна е изключително скъпа за туризма, тъй като не е лесно да се стигне дотук, а самият полет струва много. Нова Зеландия се счита за развита страна и е далеч от всяка съседна страна, което обяснява високата цена на някои стоки и услуги. В същото време останалото тук ще бъде не само приятно и очарователно, но и безопасно, тъй като индексът на сигурност в Нова Зеландия е 7.42.

9. Дания

Живописната скандинавска страна със собствена валута и високо ниво на развитие е идеална за семейни почивки, защото всеки тук живее в спокойствие и спокойствие. Престъпленията, природните бедствия и болестите тук са изключително редки, така че ужасните новини за тази страна няма да бъдат намерени. Индексът на сигурност е 7.41.

8. Сингапур

Малка, но в същото време силно развита страна в Азия, която едновременно служи като град и държава - Сингапур. Градът-държава е известен с атракции и места за забавление, но трябва да сте подготвени за факта, че ще трябва да оставите повече от сто долара. Тук има висок стандарт на живот, добри заплати и невероятна атмосфера, но най-важното - тук е абсолютно безопасно. Престъпленията се извършват изключително рядко, като индексът на сигурност на Сингапур е 7.34.

7. Катар

Държавата в Близкия изток, граничеща със Саудитска Арабия, е известна с прекрасния си климат, пясъчните плажове и високите цени. Останалото тук е приятно и ще остане ярка памет за цял живот. Поради високото развитие на престъпността е намалял, и природни бедствия и терористични атаки не притеснява Катар. Поради това страната се превърна в един от най-безопасните в света, с индекс на сигурност - 7.28.

6. Норвегия

Норвегия е скандинавска държава с високо развита икономика. Тук е удобно и приятно да се живее, а останалите, макар и скъпи, са напълно оправдани. В Норвегия можете да посетите множество атракции и да се насладите на гурме кухня в местните ресторанти, без да се притеснявате за почивката си. В момента тя е една от най-безопасните страни в света, индексът на сигурност е 7.27.

5. Австрия

По-безопасна европейска страна, където няма място за войни и терористични нападения - Австрия. Ако не бяха редките случаи на расизъм, Австрия лесно щеше да стане една от най-безопасните страни в света. Сега има около 1 смъртна смърт на 100 хиляди души годишно. Спазването на закона, високият жизнен стандарт и образованието - всичко това прави страната безопасна както за живот, така и за туризъм. Индекс на сигурността - 7.08.

4. Португалия

Друга сигурна страна за живот и почивка в Европа е Португалия, държавата, която е най-западна за континентална Европа и се намира в югозападната част на Иберийския полуостров. Има стотици златни пясъчни плажове, топла вода и красиви хотели, благодарение на които останалото тук е не само безопасно, но и много приятно. Индекс на сигурността - 7.07.

3. Финландия

Финландия е първата в трите най-безопасни страни на планетата - страна в Северна Европа с население от 5,5 милиона души. Цените тук са средни, климатът не е най-приятен, но лед, уникални гледки и планини - всичко това кара туристите да идват тук всяка година, наслаждавайки се на мразовитата тишина и красотата на природата. Индекс на сигурността - 7.04.

2. Швейцария

Най-скъпата страна в Европа, както за туризъм, така и за цял живот - Швейцария. Тук трябва да запомните, че тук всичко е скъпо, но красотата на Алпите и луксозните хотели си заслужава. Банковият сектор е добре развит тук, който привлича богати хора от цял ​​свят. Швейцария е международен банков център, така че местните жители не усещат нивото на цените, но туристите няма да е лесно тук. В същото време Швейцария е една от най-безопасните страни на нашата планета и такава точка на пътуването е много важна.

Ниската престъпност се осигурява от местната правоприлагаща система, чиято точност може да бъде сравнена с швейцарските часовници. Високото ниво на образование и необвързаният статут (неутралитет) - това дава възможност на Швейцария да бъде далеч от всички глобални конфликти и войни, така че да се нарежда на второ място сред най-безопасните страни. Индекс на сигурността - 7.01.

1. Исландия

Невероятна страна на лед, където има какво да се види - това е Исландия. През последните години страната стана популярна и цената на нощувките в хотели леко спадна. В ООН Исландия беше наречена най-добрата страна, в която да живее, защото именно тя стана най-безопасната страна на нашата планета. Природата и заобикалящата тишина ще оставят приятно впечатление на Вашия гост, а високото ниво на сигурност, липсата на природни бедствия и насилствени смъртни случаи ще направят почивката максимално комфортна и спокойна. Статистиката ще бъде показателна, според която миналата година е регистрирана една насилствена смърт, а населението е около 350 хиляди души. Индекс на сигурността - 6.16.

Що се отнася до Русия, тя се нарежда на 108-о място в класацията, а Украйна (116) и Русия са единствените европейски страни, които са по-лоши в сигурността си за Съединените щати (65-та).

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук