Съдържание:

  1. Чист маникюр у дома
  2. Основни правила
  3. Обикновен дизайн
  4. Чист маникюр за къси нокти
  5. Чист маникюр за дълги нокти
  6. Избор на формата на ноктите

В момента няма момичета, които не се грижат за външния си вид. В крайна сметка, добре поддържан вид е от голямо значение в обществото. Това е отразено във всичко: оригинална коса, модерни и красиви дрехи, лек грим. Всичко това създава красив и необичаен образ. Въпреки това, най-важният елемент, който привлича най-много вниманието на другите, са писалките. Тази добре поддържана писалка се счита за визитна картичка на всяко момиче. Ето защо внимателно изпълненият маникюр е неразделна част от привлекателния външен вид на момичето. Въпреки мимолетните тенденции в модата, които диктуват нови и стилни решения на дължината, цвета, моделите, възможния декор и покриващите текстури, чистият маникюр остава основното изискване на всяко изкуство за нокти.

 

Чист маникюр у дома

За да направите красив и добре поддържан маникюр на ноктите си, не е необходимо да прекарвате много време в салона за красота. Възможно е да направите това у дома. В този случай можете да направите желания дизайн или да оставите повърхността на един цвят. Някои момичета не предпочитат да нанасят лак и да покриват нокътната плочка с безцветен фиксатор. Във всички случаи един добре поддържан маникюр ще изглежда привлекателен и изгоден.

Основни правила при извършване на чист маникюр

Определено, първата и най-важна стъпка е да се овлажнява кожата на дръжките. Можете да направите това, като използвате маска или ръка за баня. След няколко такива процедури кожата ще стане копринена и нежна. Следващото правило е самият маникюр. Необходимо е да се отървете от кутикулата, неравностите на нокътната плоча и разменяйте. Направете красив маникюр може да бъде хардуер или метод на рязане. Подготвяйки кожата около ноктите и самата нокътна пластина, можете спокойно да продължите с дизайна.

Твърд чист дизайн на ноктите

При избора на монохроматично покритие трябва да се има предвид, че светлите и наситени тонове са позволени само със същата форма и дължина на всички нокти. Тези цветове подчертават и подчертават всички несъвършенства. Светлите и меки нюанси, напротив, ще скрият всички недостатъци и ще направят ноктите по-нежни и привлекателни.

Чист маникюр за къси нокти

Напоследък кратките невни са основната тенденция в изкуството на ноктите. Тази дължина е особено ценна поради удобството и липсата на каквито и да е ограничения в работната зона. С удобни къси нокти е много по-лесно да се справят с домакинската работа. По-малко вероятно е те да се счупят и не изискват внимателна поддръжка. Като цяло момичетата получават много по-малко неприятности. За да направите чист маникюр на къси нокти, трябва да изберете доста лек дизайн, защото много декор, шарки, модели и други ненужни детайли ще направят ноктите вкус и фантазия. Усъвършенствано решение за кратка дължина на невен ще бъде ombre, монохромно покритие или френски. Визуално удължете пръстите с къси нокти, като използвате вертикални орнаменти. Обикновено геометричните мотиви също изглеждат много елегантно, например, ивици, грах, вълни, прави и счупени линии. От кристали, скулптура, гирлянди и други видове декор е най-добре да се откажете. Максимумът, който може да се направи, е умерен декор под формата на акцент върху един или два нокти.

Чист маникюр за дълги нокти

Въпреки факта, че дългите нокти временно губят позициите си, много момичета не искат да променят обичайната си форма. И това е доста очаквано, защото дългите опашки могат да дадат едновременно образ на женственост и строгост. Но дългите нокти имат една характеристика, която се счита за плюс, но същото време и минус - те винаги привличат много внимание, което означава, че маникюрът трябва да бъде чист и ненадминат. За начало е необходимо всички нокти да имат еднаква форма, дължина и след това да пристъпите към дизайна на дизайна. Дългите нокти позволяват използването на всички налични разновидности на дизайн и декор, вариращи от просто монохроматично покритие до сложни композиции с камъни, искри, моделиране, кристали или стикери. Основното нещо, което да извърши декор без фанатизъм. Най-доброто решение би било комбинация от два вида декор. Лакът на дългите невен трябва да се прилага с особено внимание, за да се избегнат нередности. Всеки маникюр на дълги нокти ще изглежда привлекателен и луксозен, ако е добре поддържан и чист.

Чист маникюр за различни форми на ноктите

Когато става въпрос за красив и добре поддържан маникюр, най-добре е да изберете умерени пастелни или голи тонове, както и сбита форма на невен. Разбира се, голямата форма се играе от грижата за самия невен. И ако е по-лесно да напуснете, тогава понякога е много трудно да се постигне правилната и изтънчена форма на невен.При избора на формуляр за маникюр предпочитайте тези, които са най-подходящи за пръсти. Не трябва да преследвате модната тенденция на късата дължина на ноктите, ако пръстите са пълни и къси. По същия начин не е необходимо да се правят дълги заострени нокти на дългите пръсти. С тази форма те ще изглеждат твърде тънки и дълги. Най-популярната и често срещана опция е чист квадратен маникюр на ноктите със средна дължина. За пълни и къси пръсти са предпочитани дълги невен, направени във формата на мек овал. За малки писалки със средна пълнота, най-добрият вариант би бил квадратна форма на средната дължина на невен. Но момичетата с аристократични пръсти могат безопасно да експериментират с желаната дължина и форма. Само трябва да бъдат премахнати твърде дълги нокти.

Чист маникюр е от голямо значение при създаването на стилен образ, така че трябва да обръщате голямо внимание на него. Тогава всички женски образи ще изглеждат привлекателно, изтънчено и спретнато. Гледайте си ноктите!

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук