Почивка в Крим привлича все повече и повече туристи. На сравнително малък бюджет можете да организирате едно невероятно пътуване, което ще бъде запомнено в продължение на много години. Но все пак, за да започнете, ви препоръчваме да решите какво точно искате да правите на почивка и кои места да посетите. Това ще ви помогне да стесните търсенето на идеалното място. Предлагаме да разгледаме най-популярните курорти и да проучим цената на почивките през 2017 година.

Керч

Въпреки че този курортен град има повече от две хилядолетия, той изглежда много модерен. Често те идват тук, за да могат да плуват в две морета едновременно: Черно и Азовско.

Също така тук винаги има възможност да се опитате в активни водни спортове и да отидете на няколко екскурзии до най-красивите исторически забележителности.

През 2017 г. Керч радва различни предложения за жилища под наем. Тук можете да намерите изгодни възможности за настаняване в мини-хотел от 600 рубли на ден. Не е далеч от морето, можете да наемете апартамент, който струва от 1100 рубли на ден или къща от 1600 рубли на ден.За по-взискателните туристи има луксозни апартаменти с красива гледка, но настаняването ще бъде по-скъпо, от 2000 рубли на ден.

Отделно, заслужава да се отбележи храна в Керч. Средно, обяд в просто кафе за двама ще струва около 570 рубли. Когато посещавате ресторант, бъдете готови да платите поне 1500 рубли на храна. В случай, че предпочитате да готвите сами, цената на храната ще бъде значително по-ниска.

Теодосий

Известният курорт Феодосия се намира в югоизточната част на острова. Широката брегова линия, чистите пясъчни плажове и достъпните цени привличат много туристи всяка година. Въпреки това, си струва да се отбележи една необичайна характеристика: точно зад насипа минава железопътната линия, която може да попречи на почивка на плажа.

В частния сектор можете да намерите бюджетни възможности за настаняване, вариращи от 600 рубли на ден. В този случай, морето ще трябва да ходи 5-8 минути. Цената на един апартамент от средната класа варира средно от 1000 рубли на ден, а наемането на къща от 1400 рубли на ден.

Средната цена на хранене в институции е същата като в Керч. Отделно, заслужава да се отбележи цената на продуктите:

 • яйца от 50 рубли / декс.
 • пиле от 260 рубли / кг;
 • картофи от 60 рубли / кг;
 • сезонни плодове от 90 рубли / кг;
 • вино от 250 рубли / л.

бяла риба

Големият курортен град на източния бряг е известен с генуежката крепост. Трябва да споменем и плажовете, тъй като те са каменисти или от кварцов пясък. Като цяло, тя е много красива, а цената на почивката е много по-ниска, отколкото в други големи курорти.

Цената на жилища под наем в Судак е различна. Например, наемане на стая за двама ще струва от 350 рубли на ден. Можете да наемете апартамент от средна класа от 1000 рубли на ден, и частна къща близо до морето на цена от 1500 рубли на ден. Въпреки това, можете да намерите по-евтини или много по-скъпи опции, тъй като всичко зависи от бюджета ви.

Що се отнася до храна, средно, едно хранене в просто кафе ще струва 250 рубли. Цената на ресторанта е много по-висока, така че можете да очаквате бюджет от 1100 рубли за двама.

Евпатория

Евпатория е известна със своите лечебни извори, уникални кални и минерални води. И пясъчни плажове се считат за най-добрите в Крим. Затова най-често този курорт е избран за семейна почивка.

В зависимост от района на града и разстоянието от морето цената на наема на жилището варира. Цената на оптималните възможности за настаняване: от 600 рубли на ден за стая в къща, от 1800 рубли на ден за апартамент, от 2000 рубли на ден за стая в добър хотел.

Въпреки доста високата цена на жилища под наем, храна в Евпатория са малко по-евтини. Например, обяд за двама в обикновен кафе струва от 300 рубли, а в ресторант от 1000 рубли.

Yalta

Центърът на плажните почивки на Кримския полуостров и най-популярният курорт с камъчеви плажове с право може да се нарече Ялта. Интересни забележителности с необичайна история привличат туристи от цял ​​свят.

Цената на живота в Ялта започва от 400 рубли на ден за наемане на стая. Наем добър апартамент в близост до морето може да бъде на цена от 1800 рубли на ден, а разходите за наемане на частна къща ще започне от 2000 рубли на ден.

Яжте в Ялта може да бъде много евтин в прости кафенета. Цената на обяда за двама ще бъде най-малко 400 рубли. За вечеря с алкохол в добър ресторант ще трябва да платите поне 2500 рубли.

Koktebel

Този курорт се счита за младеж в продължение на много години. И удивителната природа, чистата вода и плажовете с камъчета изглеждат много живописни.

Цената на наемане на стая близо до морето започва от 500 рубли на ден. Апартаментът на средната класа ще струва не по-малко от 1500 рубли на ден. Апартаменти с прекрасна гледка към морето имат цена не по-ниска от 2000 рубли на ден.

Храненето в Коктебел зависи от това къде ще изберете. Например, на първа линия в кафене цената на хранене за двама ще бъде от 200 до 600 рубли. В ресторанти в хотели трябва да разчитат на сумата не по-малко от 1500 рубли.

Alushta

Голям брой курорти и хотели направиха Алуща много привлекателна за туристите.А прекрасната природа, наличието на делфинариум, воден парк, аквариуми и развлекателни заведения правят отдих още по-приятен.

Изборът на жилище в Алушта трябва да вземе предвид сезонността. Например през юни и септември цените ще бъдат умерени, а през юли-август - високи. Но все пак, дори и в разгара на сезона, можете да намерите стая, която струва от 600 рубли на ден. Красива стая близо до морето, средно, струва от 1700 рубли на ден.

Обхватът на цените на хранителните продукти е доста широк. Обяд в трапезарията с домашно приготвена храна може да струва от 300 до 600 рубли за двама. В същото време, средният чек в ресторанта ще бъде около 2500 рубли за двама.

Както можете да видите, цената на един курорт в Крим може да варира значително в зависимост от града, както и от фактори като храна и настаняване. Затова препоръчваме да изчислите бюджета предварително, което ще ви помогне да изберете най-оптималната опция за отдих.

2 КОМЕНТАРИ

 1. Като цяло, в Крим, и живеят, и почивка е скъпо. И стаи за 300-600 рубли на човек - това е пълна калай))). Тук в Ялта приятели резервираха за 5000 стр. на ден пристига малка къща с общ двор и има удобство в двора и общ душ. Те питат "защо е толкова скъпо?", Но защото имаме открит плувен басейн! Такава сграда 2 на 1.5 m.
  Но, трябва да призная, има по-адекватни домакини, които през 1500 г. (средно) ще подготвят добри стаи и стаи.
  Скъпи в Крим - храна, екскурзии, развлечения (водни паркове 1600-1800 стр.), Евтини - междуградски и градски, особено тролейбус.
  Всички един приятен престой!

 2. Всичко е абсолютно скъпо и не е намерен добър плаж за деца! Необходимо е да се повиши нивото с целия свят, най-важното е, че администрацията на Крим трябва да крадат по-малко!

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук