Много хора свързват думата градина с красотата и аромата на красиви цветя, ароматното спокойствие, чуруликането на птиците и бриз. Това е място, което успокоява душата. А сутрешната разходка през красивата градина е истинско блаженство и заряд на добро настроение за целия ден. Тези места са създадени, за да усетят цялата красота в пълен размер и да я ползват изцяло. След това ще представим 10-те най-красиви градини по света.

Красива градина Мирабел

Класическа градина във великолепния дух на Версай. В градините на двореца Мирабел е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и малка част от историята на град Залцбург. Градините са създадени заедно с двореца през 1606 година. По-късно през 1690 г. красивата градина е преработена. Сега има много скулптури, цветни лехи с фонтани.

Луксозни Кралски Ботанически Градини в Мелбърн

Тази градина е много известна по целия свят. Той се намира в сърцето на Мелбърн, на брега на река Яра. Богатата градинска площ включва открит хербариум, детска градина, обсерватория и пътека на местното наследство.Периодично се провеждат специални събития в градината, като йога за деца, философия и арфа в градината. Тази красива градина се смята за една от най-популярните и възхитителни атракции. През годината има повече от 1,5 милиона посетители.

Невероятната градина на Джи Джан Юан

Тази градина се намира в парк Sihui. Размерът на градината е малък - само един акър, но въпреки малката територия, той може да направи незабравимо и възхитително впечатление с височината и широчината си. Дългият басейн дава на градината натурализъм. Над него е павилион. Градината е заобиколена от красива изкуствена планина. Zhi Chang Yuan е разделен на много отдели с луксозни алеи и павилиони.

Fina Gardens в Иран

Тези очарователни градини се намират в Кашан. Градина Фина най-накрая бе завършена през 1590 година. Всъщност това е най-красивата и най-старата градина в Иран. Територията му е разположена на 2.3 хектара и е изцяло заобиколена от укрепления и кули. Водата, която влиза в градината, е чрез подземни тръби. Има много кипариси и други красиви растения.

Богата ботаническа градина на пустинята Феникс

Ботаническата градина е създадена през 1937 г. от Аризонското общество на любителите на местната флора и кактус. Има много Ботанически градини в САЩ, но най-красивите и невероятни са Phoenix Desert Gardens. В тази ботаническа градина посетителите са поканени да пътуват до страната на пустинята и флората. Но трябва да сте готови да се изправите пред суша и топлина. Независимо от това, едно незабравимо пътешествие из огромния парк с ярки червени скали определено си заслужава.

Kenrokuen Gardens в Япония

Kenrokuen Garden е една от трите най-великолепни градини в Япония. Това място е истинско убежище на спокойствие, спокойствие и спокойствие в Ишикава. Площта му заема 11,4 хектара. Градината се намира на височината на центъра на Каназава, близо до замъка Каназава. През феодалните времена имението е било собственост на семейство Маеда. Градината се предава като наследство от поколение на поколение. В това отношение красотата и мащабът на градината се развиваха все повече и повече, а днес тя е една от най-красивите в Япония. Най-красивият сезон за градината е пролетта, защото красотата на цъфтящите черешови дървета е над думите. През този период входът в градината е безплатен за две седмици.

Удивителните градини на Версай

Историческите градини на Версай не могат да пропуснат да впечатлят и изобщо не е изненадващо, че славата им се разпространява в цяла Европа. Тези луксозни градини са разположени на площ от 800 хектара и са изработени в класически френски стил. Тази територия беше истинска гордост за Луи XIV. В момента посетителите имат възможност да прекарат деня в градините, докато се наслаждават на фонтаните, цветята, панорамните гледки и криволичещите пътеки. Тези градини са едно от най-посещаваните места във Франция. Те получават повече от 6 милиона посетители годишно.

Градини на Мажорел в Мароко

Majorelle има дванадесет акра, с преобладаване на луксозен син дизайн. Това е, което отличава майорките от всякакви други ботанически градини. Собственикът на градината е известният моден дизайнер Ив Сен Лоран. Освобождавайки серия от козметични продукти, той дори нарича нюанса на лака в чест на името на градината. Първоначалният създател на градината е художникът Жак Майореле. Дори и тогава градината беше една от 50-те най-красиви градини в света. Тук е Музеят на ислямското изкуство.

Възхитителната градина на Клод Моне в Живерни

Градината е създадена от основателя на френската живопис. Тези градини напомнят за неговите картини - небрежни, но балансирани светли зони, а цветята приличат на четки. В продължение на 43 години художникът грижливо обработва и развива великолепната си градина с луксозни цветни градини. И сега милиони посетители могат да се възхищават на територията на градината. Не забравяйте да посетите тази градина, да се възхищавате на водните лилии и да отидете в Музея на импресионизма.

Кирстенбош Гардънс в Кейптаун

Градина Кирстенбош е най-известната и красива ботаническа градина в Южна Африка. Тази градина е оправдана е на първо място много рейтинги поради невероятно красивото си местоположение.Те основават градината през 1913 г., за да запазят най-редката флора на тази страна. По това време тя е била първата ботаническа градина на такъв план по света. Неописуемата му красота очарова и привлича посетители, принуждавайки го отново и отново да идва в градината. Невероятни пейзажи, великолепни алеи и редки цветя и растения - всичко това може да се види в градината Кирстендош, най-красивата градина в света.

Има много градини, които са много красиви и атрактивни. И във всеки има нещо уникално. Това е, което привлича посетители. Градината е място, където можете да се отпуснете и да се отпуснете от вечната суетене. Затова ви съветваме да посещавате тези красиви места възможно най-често. След преглед на нашия списък, абонатите със сигурност ще си спомнят кои градини са най-красивите в света. Така отлагате всички неща и отидете на екскурзия и обиколка на тези страхотни места.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук