Периодът на съзряване се характеризира със сложни трансформации в характера на детето, формирането на личността. Променливостта на поведението, вкусовете и предпочитанията също са променливи.
Юношеството е трудно за детето. Започва да усеща независимостта си, да показва индивидуалността буквално във всичко.

Вътрешна стая за юноша

Изготвяйки стая за тийнейджърско момче, ви съветваме да го привлечете и да се заинтересувате от неговата визия за интериора. Често инсталацията на възрастни в тази възраст се критикува. Родителите трябва да покажат дипломатическа сдържаност, за да стигнат до общо решение с детето. Възможно е "златна среда".

Предлагаме няколко препоръки за създаване на комфортна стая за тийнейджър.
Личната територия е необходима на всеки. Стаята трябва да бъде удобна и да отразява вкусовете и хобитата на собственика.
Чуйте желанията на тийнейджър. Попитайте за неговите хобита, любимия му цвят и спорт.

Стая момче тийнейджър 12, 14, 16 години

Стаята на тийнейджърите едва ли е детска. Няма да има меки играчки и тапети с анимационни герои.
Интересен дизайн ще се основава на хобита, интереси, способности на тийнейджър. Днес е широко разпространен тематичен дизайн на тийнейджърските стаи. За любителите на спорта това може да е футбол или баскетбол на стени и мебели. Производителите предлагат мебели с различни спортни щампи, по поръчка легло и гардероб от всякакви размери и форми. На стената можете да поставите импровизиран футболен гол или снимки на велики играчи. Любителите на бокса висят „круша” за тренировка. Ако детето се справя добре в спорта, не забравяйте да изберете рафт за печелившите му трофеи. Медали и чаши - гордостта на всяко момче.
Момчето-тийнейджър най-вероятно се интересува от компютърни игри или уреди (коли, самолети). Всичко това може да бъде отразено в детайлите на дизайна. Ярки плакати с герои от игри, рамки със снимки и други елементи на декорация - всичко това едно дете може да постави на стените на стаята си според вкуса си.
Малко за мебелите. Тя трябва да бъде безопасна (устойчива) от естествени материали, да не предизвиква алергични реакции.

Разполага със стая за двама момчета

Една стая за двама души трябва преди всичко да има област. Тя трябва да бъде свободна да постави две легла и поне едно работно място за домашна работа. За да спестите място е идеалното двуетажно легло. Изберете модел с здрава рамка, която може да издържи на тежки товари.
Препоръчително е да се зонира тази стая, за да се създаде личен кът на всеки тийнейджър. Ако момчетата имат подобни хобита, няма да има проблеми в дизайна.
Важно е частите от една и съща стая да имат общи характеристики, да се допълват и смесват помежду си.
Дизайнът на тийнейджърската стая трябва да бъде частично универсален, способен да се трансформира. Тъй като вкусовете на децата в тази възраст са променливи, а желанията са противоречиви, родителите трябва да помислят за това и да оставят място за полет на въображението на младото поколение.
Проблемът с личното пространство може да бъде решен с екран или завеси. През деня тази импровизирана преграда може да бъде премахната и през нощта да се раздели на две самостоятелни легла.

Дизайнерски и зониращи стаи за тийнейджъри. Как да се вземат предвид интересите на момчето и момичето?

Общата площ на къщата за момчето и момичето трябва да бъде обмислена до най-малкия детайл. В крайна сметка, децата ще комуникират повече, ще се научат да ценят личното си пространство. Планирането на общ дом за брат и сестра има свои нюанси.
Първо, всяко дете трябва да има пълно легло. Това трябва да са легла, тъй като на децата и тийнейджърите не се препоръчва да спят на дивана. В допълнение към личното пространство, в такава детска стая ще има общи части - място за игри, маса за класове (ако пространството позволява това, по-добре е да инсталирате две бюра).
Ако разликата във възрастта е значителна, е необходимо да се зонира помещението колкото е възможно повече, така че игрите на по-младите да не се намесват в дейността на по-старата. Гардеробът и рафтове за училищни принадлежности могат да бъдат споделени. Всяка от тях има свои рафтове.


Една тийнейджърка най-вероятно ще иска да инсталира тоалетка. Може да се добави с скрин с обемни полки за всичко необходимо. Многофункционалните мебели ще спестят място. Например, стъпала, водещи към горния етаж на двуетажно легло, могат да бъдат чекмеджета за пране. Леглата обикновено имат под леглото кутия за легла.
Основните стъпки преди започване на ремонт в детската стая:
- изготвя план за зониране на помещенията;
- избор на основни цветове;
- избор на общия стил и материали за довършителни работи;
- избор на мебели и текстил;
- Изборът на осветление.


За помещението, в което ще живеят брат и сестра, ще направят комбинации от два цвята. Текстил от ярки, съвпадащи цветове: синьо и жълто, оранжево и светло зелено.Неутрални цветове за стени и тавани: млечен, бежов, светложълт, сив. Мебели в цвят дъб мляко, бук ще добави място за светлина и пространство.
Детската стая е място, където почти винаги цари объркване и се играе вълнуваща игра. Така че в интериора все още има усещане за общ стил и ред, ние препоръчваме избора на всички мебели в един цвят и в същия дизайн.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук