Не толкова отдавна една татуировка беше нещо странно, много хора бяха шокирани и изненадани. Татуировки са били използвани преди само за да се отнасят до затворници или момичета с лека добродетел. Сега татуирането е изкуство, което има много фенове и е много популярно сред младите хора. Създавайки скица, майсторът може да измисли истински шедьоври, чийто външен вид ще привлече много внимание сред другите.

Една от най-популярните татуировки е образът на птицата феникс, тъй като има ярък и привлекателен външен вид. Но не всеки знае какво означава тази птица, какво значение и смисъл носи тя. Повечето хора поставят собствения си смисъл в татуировката, някои отиват в митологията, те вярват, че татуирането може да промени живота им.

Phoenix Bird Tattoo: Митология

Образът на феникса върху човешкото тяло е не само популярен, но и доста древна фигура, използвана от много народи по света. Огнената птица съществува в митологията на почти всички култури, но в нашата страна тя е по-известна като Firebird.

Мнозина вярват, че татуировката върху тялото им има не само атрактивен и оригинален облик, променящ визуалния облик на своя носител, но и скрит мистичен резерв от сила. Особено важно е убеждението, че сред африканците, индийците и полинезийците са по-високи енергийни прибори. Причината за това вероятно може да се нарече нуждата от човек в присъствието на чудо, защото всеки вярва, че има нещо добро и необяснимо, което не се вписва в рамката на реалността.

Според вярванията, фениксът не е способен най-накрая да умре и всяка негова смърт завършва с изгаряне до пепел, след което се осъществява процесът на прераждане. Единственото нещо, в което мислите на експертите не се събират, е как се възражда фениксът - възрастен или пълен цикъл (от едно яйце или сгушено до възрастен).

Много източници казват, че фениксът може спонтанно да се запали, ако разбира, че е по-изгодно да умре, отколкото да продължи живота в старо или увредено тяло. Появата на птица наподобява сокол или орел, често я показва в яркочервено. Обърнете специално внимание на опашката, тя трябва да бъде оригинална и богата. Мнозина вярват, че това създание е истинско, защото има исторически потвърждения за това.

Феникс татуировка: значение

Преди да поставите птица на тялото си, трябва да знаете какъв вид скрита стойност носи. Повечето съвременни художници на татуировки уверяват, че този символ е загубил смисъла си, не носи мистично значение или обертони, защото птицата няма да даде безсмъртие на собственика си. Фениксът е вяра на човек в нещо светло и добро, красива мечта, която живее в сърцето с надеждата за чудо.

Трябва да се отбележи, че тази татуировка е била използвана от различни нации и категории от населението, благодарение на което смисълът на образа непрекъснато се променя и тълкува по нов начин. Египетски свещеници, римляни и др. Използвали една и съща татуировка. В момента той също има редица значения, например фениксът може да символизира цикличната природа на целия земен живот, безкрайния живот, процеса на прераждане или колелото на Сансара.

През Средновековието алхимиците използвали образа на феникса за означаване на сяра. Но сред съвременните значения, които са валидни до днес, могат да се разграничат следните тълкувания:

 • Търпението.
 • Устойчивост на трудности и изпитания на живота.
 • Пречистване чрез огън, в което се изгарят страстите и пороците.
 • Създаване и унищожаване.
 • Процесът на прераждане (прераждане).
 • Ако фениксът се тълкува като славянска жарава, то той е символ на мъдрост, доброта и късмет.
 • Победа над смъртта.

Стойността на татуировка феникс за момичетата е абсолютно същата като за мъжете, така че не трябва да вярвате в приказките на салонните работници. След като ги слушат много, за да чуят различни красиви истории и митични истории, те са само за женски уши и не повече. Причината е, че птицата има ясно описание, а мястото, където е изобразено, не играе роля (дори ваза, дори човек или стена).

Phoenix bird: скици и място за татуировка

Малка роля върху стойността на изображението играе частта от тялото, където се показва. Например, една птица ще изглежда много привлекателна на гърба на мъж или момиче. Най-популярните области на тялото за прилагане на феникса:

 • Гърбът е наистина интересен вариант, защото птицата може да бъде голяма, да бъде поставена на сложен фон и допълнена с различни предмети или детайли. Гърбът е най-голямата част от тялото, удобна за татуиране на човек, което ви позволява да създавате пълноценни снимки, които могат да се превърнат в истинско произведение на изкуството.
 • Предмишницата е не по-малко привлекателна опция, а самата птица ще се окаже малко по-малко, но тук можете да организирате добри детайли, като обърнете внимание на всеки участък от кожата.
 • Китката е малка татуировка, която е винаги видима. Идеалното решение е фениксът на китката, крилата и опашката на който се отклоняват в съседните части на ръката.
 • Рамото или рамото е не по-малко гъвкав вариант.
 • Краката или бедрото често се използват от момичетата за татуиране. В същото време, изображението на горяща птица е по-меко, има гладки линии и преходи.
 • Ребра - още една интересна опция за създаване на модел с феникс, който е по-често използван от мъжете.

Ако татуировката е цвят, тогава е по-добре да се изпълнява в стила на ориенталско, ново или старо училище, траш-полка или акварел. За черно-бели татуировки в черно можете да използвате следните стилове:

 • Етноси.
 • Graphics.
 • Tribal.
 • Laynvork.
 • Минимализъм.
 • Classic.

Най-популярните сцени, използвани за птици с феникс татуировки върху мъжко или женско тяло:

 • Фениксът и драконът са двама огнени герои, които се изобразяват като се бият помежду си.
 • Phoenix и Basilisk - идеален за любителите на поредица от книги и филми на Хари Потър.
 • Феникс сред огън, лава или пепел.
 • Перото на Феникс е често използван вариант, който сега е прекалено банален и примитивен.
 • Phoenix bird на фона на пейзажа (дървета, планини, облаци и т.н.). Шедьовър, който изисква ръцете на опитен и талантлив майстор.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук