Спалнята трябва да бъде най-удобното, релаксиращо място във всеки дом. Само компетентният подход към подреждането на тази стая ще бъде в състояние да осигури правилна почивка и релаксация. Една от най-популярните стилистични тенденции в дизайна на дизайна се смята за Прованс - вариант, който създава атмосфера на лекота и романтика.

Стилен интериор в стил Прованс

Оригиналният, претенциозен стил има своите отличителни черти. Само при наличието на специфични декоративни елементи и довършителни материали можете да създадете идеална картина на модерна спалня.

Важна роля ще играят мебелите, които запазват традиционните черти на този стил. Само като се придържате към определени правила, можете да подредите висококачествен, тематично обоснован интериор. Основните параметри за стила на Прованс в подреждането на спалнята могат да се нарекат:
• Наличието на антични мебели - с изкуствени нокти, чипс и патина.
• Използването на меки цветове, деликатни комбинации от светли и пастелни нюанси.
• Флорални орнаменти, щампи, цветни и селски мотиви в декорация и текстил.
• Липса на остри контрасти, изящна яркост, неразумна комбинация от цветове.
• Голям брой декоративни елементи, аксесоари, реколта и сувенири.

Основното, централно обзавеждане в спалнята трябва да бъде двойно легло с дървени резбовани или ковани метални гръбчета. Наличието на елегантни шкафове и скринове се счита за подходящо.

Как да изберем тапети, мебели, пердета, спален полилей в стила на Прованс

Всички материали, мебели и аксесоари трябва да бъдат правилно комбинирани в стаята, без да се открояват сред останалите и да не се съсредоточават върху вниманието. За стил Прованс е невъзможно да се изберат най-съвременните продукти, покриващи дори необходимите технически изкушения под оригиналния селски вкус.

Избор на мебели, текстил, аксесоари може да се направи с помощта на квалифицирани дизайнери или самостоятелно, като се използват съветите на професионалисти. При избора се ръководи от следните критерии:

1. Мебели. Всички предмети трябва да са на възраст, с елементи на коване или стъклопис. Идеалното би било наличието на реколта продукти. В присъствието на голяма площ можете да поставите старинен бюфет в спалнята, сандък, люлеещ се стол. Тапицерия трябва да бъде гоблен, бяла, камика.

2. Тапет. За довършване на стените могат да се използват различни материали. Сред тапетите можете да изберете няколко разновидности - нетъкан, хартия, текстил, винил. Продуктите могат да бъдат релефни, с изображения на ненатрапчиви модели и орнаменти. Подходяща е селекция от съвременни фототапети.

3. Текстил. Предпочитат се естествените тъкани. Мебелната тапицерия, постелките, завесите, покривки трябва да са обикновени или с цветен печат. Контрастът или наситените цветове не се подразбират. Съответни морски теми, селски пейзажи.

4. Завеси. Производствен материал - лен, груб бял тон. Готовият продукт може да бъде представен под формата на обикновени широки платна, украсени с ръчно бродирани или плитки. Използвайте еднотонни опции, наличието на ленти, клетки се счита за подходящо. Стрелите могат да бъдат ковани или дървени.

5. Полилей. Специален, оригинален елемент, който трябва да бъде акцент в интериора. Най-добрият избор - текстил, витражи, ковани изделия. Тавани полилеи са представени от модерни нюанси на пластмаса, метал, стъкло. Окачените варианти могат да се състоят от един или повече абажури, окачени на въже или верига.

Не е необходимо да се насити стаята с прекалено много декор. Най-добре е да не използвате изображения за силата на звука. По-удобна спалня в стила на Прованс ще направи богато осветление и наличието на огледала.

Уютна малка спалня в стил Прованс

За да проектирате малка стая, трябва да се доближите колкото се може по-компетентно. Акцентът в такава спалня трябва да бъде един. За стил Прованс, такъв акцент може да бъде легло - голямо, двойно, удобно. Най-добрият вариант е продукт от светло дърво, с оригинални резбовани елементи.

За да се направи една компактна спалня възможно най-комфортна, останалата част от мебелите трябва да бъде подбрана в миниатюра. Наличието на нощни шкафчета, скринове и тоалетки на класически резбовани крака би било идеално.

Прованс проветриви бели спални

Почивка в спалнята трябва да се зарежда с мир и положителни емоции. Правилният избор на цветове ще осигури желания ефект, създавайки най-комфортна атмосфера. Доминират в спалнята в стила на Прованс могат да бъдат бежови, пастелни, сметана, сметана, маслини и лавандула.

Популярността не губи ефирен и светъл бял цвят, който има успокояващ ефект върху психиката. А претенциозните, успешни изглеждащи стая ще даде бели мебели, варосани тавани и облекчен тапет.

Флоралните мотиви ще се открояват адекватно и органично на фона на бялото. Флоралните щампи могат да украсяват отделни мебели, текстил, спално бельо.

Успешна комбинация: спалня-хол в стила на Прованс

Ако имате нужда да спестите място или да оборудвате студио, една стая може да бъде адекватно декорирана под формата на спалня-всекидневна. Интериорът в стил Прованс в този случай ще бъде правилното решение.

За компетентно подреждане на двете зони е необходимо да се използват специално стари мебели, оригинален текстилен декор и много елегантни дрънкулки и аксесоари. Можете да зонирате пространство, като използвате разликата в дизайна:
- стенни или подови повърхности;
- мебели;
- осветителни устройства;
- монофонична драперия;
- тъкани подови настилки.

Простотата и удобството трябва да имат предимство в две зони. Елегантната, скромно обзаведена всекидневна ще се влива в спалнята, където осветлението се подразбира в по-приглушени цветове, а малките мебели стават органични добавки към масивното легло в центъра.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук