Най-личната, интимна стая в къщата е спалнята. Тук можете да се отпуснете, да си починете, да подредите мислите и тялото си. През 2018 г. дизайнът на дизайна на помещението предполага максимално съответствие с нуждите и изискванията на собствениците на спалнята.

Модерен интериор на спалнята: успешен дизайн за всички поводи

Неведнъж е доказано, че човек прекарва една трета от живота си в сън. Ето защо, място за почивка е важно да се организира правилно и оригинално. Модерната спалня трябва да бъде удобна и стилна. При това посещение ще бъде важно не само да имаме пълен сън, но и атмосфера, в която собствениците ще се чувстват спокойни, уверени, спокойни.

Все по-често жителите на нашата страна се опират на минималистични тенденции. Прости, лаконични интериори са признати за модерни.В същото време комбинацията от естетика и комфорт се счита за най-важна при подреждането на такива помещения. Основните тенденции, които трябва да се следват при проектирането на интериора на спалнята включват:
• Лесно изпълнение, без сложни части.
• Минимално обзавеждане и аксесоари.
• Наличие на практически, постоянно прилагани елементи.
• Използване на естествени материали и текстил.
• Комбинацията от няколко стилистични тенденции.

Фаворит на дизайнерите през 2018 г. е скандинавският стил - изчислителен и студен. Избирайки тази посока, с минимални усилия можете да създадете голям брой творчески, уютни дизайнерски проекти. Основните характеристики на стила са изобилието на сиви и бели нюанси, наличието на дървени повърхности, разпръскване на уютни декоративни елементи и детайли.

Легло в спалня в модерен стил: модификации на нашето време

Повишеното внимание през 2018 г. ще бъде отдадено на леглото, като основната мебел за спалнята. Този продукт трябва да бъде с високо качество, удобен, голям.

За предпочитане е леглото да бъде поставено в средата на спалнята, което да доведе до заобикалящия интериор максимум от естетика и комфорт. Задължителните елементи и нюанси ще бъдат:
1) използването на класически легла с ковано или усукано гърба;
2) наличието на топли, меки цветове и кадифена материя;
3) голямо разнообразие от конфигурации и форми;
4) инсталиране на креативна, мултифункционална табла;
5) създаването на допълнителен комфорт с помощта на оригиналното осветление.

Размерите трябва да се избират в съответствие с нуждите на семейството. Леглото за тийнейджър или един възрастен може да бъде компактен, но осигурява необходимото пространство. За съпрузите си струва да изберете голям двоен продукт, който може да бъде достойно гнездо за любовни радости и място за пълноценна, висококачествена почивка.

Спалня в модерен стил в ярки цветове.

Модерният интериорен дизайн на спалнята предполага компетентна комбинация от отделни елементи от различни стилове, липсата на жажда за лукс, създаването на оптимално комфортна атмосфера. В цветовите варианти дизайнерите са по-склонни към ярки цветове. Както и собствениците на апартаменти или частни къщи, които са уморени от монотонното безцветно ежедневие.

Ярки цветове осигуряват добро настроение, обгражда жителите на комфорта и спокойствието на стаята. От техническа страна на въпроса всичко е не по-малко успешно. Няколко огледала, лъскави повърхности в комбинация с меки, светли цветови схеми ще ви помогнат да направите стаята по-просторна визуално. Стаята ще изглежда визуално и свободно.

Многофункционалността на светлите и сивите тонове не губи своята значимост. Можете да променяте колкото искате, в зависимост от стила, интериорните характеристики, индивидуалните предпочитания. Дизайнерите съветват да изберете един основен нюанс, допълвайки го с елементи на по-тъмни или по-светли тонове.

Завеси в спалнята в модерен стил: какво могат да бъдат?

Всякакви завеси са предназначени основно за защита на помещението от слънчевите лъчи. Но за съвременните собственици на различни видове жизнено пространство важна роля играят естетическите качества на продуктите. Следователно завесите за спалнята се избират въз основа на голям брой критерии.

Днес има доста дизайни, стилове, цветове на завеси. Изборът може да се дължи на специфични фактори или да бъде отделен. През 2018 г. популярността ще бъде:
• Класически завеси. Тази опция ще бъде приемлива в различни типове стаи, когато се използва голям брой стилове. Тежките тъкани, разделени в две платна в средата, могат надеждно да предпазват прозорците от слънцето. И с помощта на съвременни елементи и аксесоари ще се окаже, че атмосферата е интересна и колоритна.
• Френски завеси. С помощта на специални, невидими за любопитни очи въже, създават много вертикални и хоризонтални гънки на тъкани.Най-често се използват полупрозрачни тъкани, осигуряващи комфорт и създаване на романтична атмосфера.
• Австрийски завеси. Стилът е подобен на френския. Но в този случай завесите се събират в гънките точно под тях. Продуктите се отличават с оригиналност, сбитост, уверена естетика.
• Японски завеси. Цветни, успешни варианти за някои стилистични тенденции. Плътни, правоъгълни разфасовки от тъканни завеси на прозорците, напомнящи от външния си вид плътни екрани. В долната част на продуктите са фиксирани твърди вложки, което елиминира появата на гънки.
• Римски щори. Тези опции винаги ще изглеждат стилно, просто, елегантно. Интегрираните тъкани, фиксирани върху специалния валяк, ще могат успешно да добавят всеки интериор.

Размерът и дължината на завесите трябва да бъдат избрани въз основа на параметрите на отворите на помещението и прозореца. В зависимост от цялостния интериор и личните вкусове на собственика на помещението, можете да закупите твърди продукти, завеси с цветни изображения и щампи и тежки завеси. Модната тенденция на тази година е добре подбрана комбинация от няколко вида завеси.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук