При разработването на дизайн на спалнята трябва да се внимава не само за комфорта на помещението, но и за неговата функционалност. Един от важните елементи на интериора на спалнята е гардероб или килер. За съвременния човек гардеробът се превръща в обичайна и удобна мебел. Неговото предимство пред обикновените шарнирни шкафове е очевидно - плъзгащите се врати ви позволяват да спестите колкото се може повече пространство в помещението.
Още повече за идеята за спестяване на пространство е подходящ ъглов гардероб. Неговите размери, видове и форми се вписват идеално в дизайна на миниатюрен апартамент и ви позволяват да използвате пространството на свободен ъгъл. Спалнята остава просторна и всички необходими неща могат да бъдат поставени компактно.

Видове, форми, размери на ъгловите гардероби в спалнята

В зависимост от големината на помещението и характеристиките на неговото разположение, изберете или шкаф, самостоятелни гардероби или вграден гардероб.
Всеки тип кабинет има своите предимства и недостатъци. Кабинетът е забележителен с това, че може, ако е необходимо, да бъде преместен на друго място в стая или апартамент, транспортиран до къща или друг апартамент.

Вграденият шкаф за прехвърляне ще изисква определени разходи за демонтаж и монтаж на ново място. Въпреки това, неговото безспорно предимство е възможността да се вземат под внимание и да се използват характеристиките на пространството на спалнята до максимум. В допълнение, вграденият шкаф помага да се скрият нередностите на стените и пода, а вътрешното му съдържание ви позволява да поставите повече елементи, отколкото подобен модел на шкаф.

Шкафовете също се различават по форма. Ъглов дизайн запазва компактността на всеки модел, но във всяка спалня изглежда логично този модел на шкафа, който запазва основните идеи на интериорната стая.

Най-често срещаният тип класически ъглов шкаф - L-образен дизайн. Този модел изглежда чист и компактен, е доста просторен, значително спестява място в стаята, оставяйки свободно място за подхода към фасадите на шкафа.

Триъгълните шкафове се характеризират с голям вътрешен обем, който ви позволява да поставите много необходими елементи в него. Трапецовидните шкафове също са с висок капацитет. Вътрешното пространство на триъгълните и трапецовидните шкафове позволява подреждането на гардеробни помещения в тях, които дори могат да бъдат въведени. Въпреки това, размерите на такъв шкаф са предназначени за монтаж в голяма спалня, не е предназначена за малки по размер стаи.

Модерна и оригинална посока в производството на ъглови шкафове е радиален или извит гардероб. Ако дизайнът на спалнята се поддържа в стил ампир или арт деко, тогава този дизайн се вписва най-много. Радиалните ъглови гардероби могат да бъдат изпъкнали или вдлъбнати, те са просторни, имат красив дизайн и логично се вписват във всеки ъгъл. Осъществявайки ги много индивидуално, и поради сложността на изпълнението, цената на продукта значително се различава от цената на други видове ъглови шкафове в посока на увеличаване.

Вътрешно запълване ъглов гардероб: принципите и идеите за поставяне на нещата

Ъгловият килер, който е част от интериора на спалнята, трябва да съдържа дрехи, обувки, спално бельо, различни дребни предмети и аксесоари. Като правило, в горната част на шкафовете рядко се използват предмети, често те се отвеждат за съхранение на възглавници и одеяла, кутии със сезонни обувки. Средната част на гардероба е отделена за ежедневни дрехи и спално бельо, за бельо и аксесоари, които се използват редовно, а по-тежките и обемисти предмети се съхраняват на дъното на шкафа.

В съответствие с тези общи принципи на пълнене, можете да реализирате свои собствени идеи и идеи за подреждането на отворени рафтове и чекмеджета, барове за дрехи на закачалки и аксесоари за съхраняване на вратовръзки, колани и други малки предмети.


Дизайн и материали за ъглови шкафове; бяло и други цветове в интериора

Традиционно, основните материали, използвани за производството на ъглови шкафове, както и за всички мебели като цяло, са MDF, ПДЧ и дърво. MDF и ПДЧ са най-често срещани, защото са доста достъпни и с високо качество. Тези материали са лесни за оцветяване, позволяват да се създаде лъскав ефект върху мебелите, които се използват в много дизайнерски решения.

Дървото е по-малко популярно поради високата си цена, а освен това дизайнът на дървена повърхност не е много разнообразен. Дървени мебели, като правило, се избират от привържениците на класиката. Ъглов гардероб с дърво като основен материал е подходящ, ако той логично се вписва в цялостния стил на интериора на спалнята.

Външният вид на ъгъла на гардероба се определя от фасадата му. При проектирането на фасадата, заедно с ПДЧ, широко се използва лист от удароустойчиво стъкло, който се поддава на матиране и оцветяване.На стъклото може да се нанесе чертеж, като оригиналните варианти на стъклените фасади се създават чрез прилагане на специален лак.

За фасадата на ъгловия шкаф се използва и комбинацията от различни материали, например, MDF често се комбинира със стъкло или огледална кърпа. Вградените ъглови гардероби обикновено се правят по цялата височина на помещението от пода до тавана. Огледалото, поставено отпред на такъв шкаф, визуално увеличава помещението, което я прави по-лека и по-елегантна.

Цветът на ъгъла е директно свързан с цялостния стил на спалнята. Фасадната украса в тъмни цветове трябва да се комбинира с основните цветове на спалнята, в противен случай килерът ще изглежда като тъмно петно. За да не се фокусира върху ъгъла гардероб, можете да изберете неутрален светло кафяв цвят или нюанси на сивото. Просторната спалня изглежда страхотен бял гардероб. Спалнята, декорирана в ярки цветове, изглежда елегантно и луксозно. Разбира се, такъв бял ъглов шкаф е доста замърсен и изисква специални средства за почистване на мебели от замърсяване.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук