Село Кучугури е част от полуостров Таман, който се намира в Азовско море. Това море се счита за едно от най-топлите в Русия. Тук можете да получите незабравими впечатления от различни забележителности от кално вулкан до природни паметници.

В Кучугури можете да отидете заедно със семейството си и с приятелите си за шумна почивка. Инфраструктурата на мястото е доста развита. Има безброй ресторанти, кафенета, клубове и паркове за отдих. Тук можете да постигнете пълен мир и да останете далеч от суматохата на града.

Как да стигнем до селото

Едно пътуване до Кучугури с кола може да донесе много удоволствие. Полюбувайте се на гледката от прозореца и оставете влака за Новоросийск, Анапа или станцията Славянск-на-Кубан. От тук за 2000 рубли до мястото можете да вземете такси.

Евтини хотели и хотели близо до морето

Кучугурите предлагат няколко десетки възможности за настаняване в хотели и хотели. Повечето от тях предоставят услуги на високо ниво, които отговарят на международните стандарти.

Хотел "Чудната долина", разположен на ул. Мира 18, предлага настаняване от 2300 рубли на ден. От тук до Азовско море трябва да преодолеете 945 метра, а до центъра на селото 500 метра.

Къща за гости "Костенурка" се намира на улица Grape 62. От тук до центъра само 1.2 км, а морето на 135 метра. Хотелът предлага еднакви услуги с безплатен Wi-Fi. Можете да живеете тук, като заплатите цената на ден от 2500 рубли.

На ½ Ленина има мини-хотел със съответно име. Разходите на ден на това място струват от 1850 рубли. Цената включва закуска. До Азовско море трябва да преодолеете само 200 метра, а по-добре да стигнете до центъра, тъй като разстоянието е 12 километра.

Къща за гости "Адмирал" се намира в Lane Post 2a. От тук до морето само 550 метра. Настаняване в "Адмирал" е от 2300 рубли. Също така популярен е мини-хотел "Пиърс-Азов", разположен на улица Ленин 146. От тук можете да стигнете до морето, счупвайки 500 метра. Настаняването тук ще струва от 2300 рубли на ден.

Къща за гости "Пионер" се намира на улица Первомайски 2а, само на 550 метра от бреговете на Азовско море. Животът тук струва 1500 рубли на ден. Къща за гости "Хоризонт" се намира на улица Работа 37а. Живеенето тук струва от 1800 рубли на нощ.

В допълнение към горното, туристите препоръчват следните хотели:

  • "Фараон";
  • "Акварел";
  • "Азовска перла";
  • "Азовско слънчево";
  • "Централен";
  • "Никол".

Почивка в Кучугури 2018: частен сектор без посредници

Тези, които искат да спестят малко, трябва да предложат частно настаняване. Сред многото възможности има много прилични стаи с всичко необходимо за комфортен престой.

Частна къща за гости на ул. Мира предлага 7 стаи за гости на селото. В зависимост от сезона, ще трябва да платите 280 - 2500 рубли на ден. Туристите могат да използват зеления двор и обща кухня. Само на 400 метра от морето.

На ул. Краснофлотска има къща за гости с 5 стаи. Настаняването тук ще струва 1000 - 2300 рубли на ден. На 700 метра от морето. Има детска площадка и обща кухня.

Друга къща за гости в Первомайски път предлага настаняване в 11 стаи. Всеки от тях ще трябва да плати от 1100 рубли на ден. Има обща кухня и трапезария. Тук семействата с деца ще се чувстват чудесно.

На новата улица има 6 красиви стаи за туристи. Разходите за живот в тях варира от 1600 до 2500 рубли. Тези стаи са разположени само на 500 метра от морето, оборудвани с обща кухня и вътрешен двор.

На ул. Первомайская има къща за гости с 4 стаи. Настаняването в тях е от 2000 - 3000 рубли. До морето оттук само на 300 метра. Общата кухня и зеления двор ще придадат комфорт на обитателите на мини-хотела.

Къщата за гости на улица Светлая предлага настаняване в 8 стаи на цена от 1200 до 4200 рубли. За да стигнете до морето, трябва да преодолеете 300 метра. В комплекса за гости можете да ползвате обща кухня и трапезария.

През сезона в селото се наемат дори и тези стаи, които не са били предназначени за наемане през зимата. Притокът на туристи позволява на местните жители да получават допълнителен доход и те не пропускат тази възможност. За да не попаднете в неприятна ситуация, трябва да използвате услугите на доверени хора. За да направите това, можете да прочетете прегледите в интернет или да използвате препоръките на добре познати хора.

плажове

Селото се простира на брега на топлото Азовско море. В акваторията няма студени течения, така че плуването тук е удоволствие. Плажният сезон се отваря в началото на май и продължава до септември.

На всички плажове на Кучугур водата е много чиста. Входът към морето е плитък, което ще ви позволи да се отпуснете с малки деца и възрастни хора. Централният плаж, водните паркове и други забавления започват да работят едва след 10 юни, когато се планират първите туристически потоци. За тези, които не обичат да се отпуснат в тълпата, можете да намерите място на дългите диви плажове.

В Кучугури има три оборудвани плажа: Гагарински на запад, Централен край санаториума "Искра", както и плажът в близост до хотел "Спортист". Има кабини за преместване, тоалетни и спасителни кули. На оборудваните плажове почиствайте боклука всеки ден. Тук влизането е безплатно.

Почивка в Кучугури на Азовско море: ревюта на туристи

Повечето туристи твърдят, че Кучугури е уютно село. За една спокойна семейна почивка това място е най-подходящо. Има много зеленина и плодове, а местните жители са винаги щастливи и полезни гости. Предимствата на селото по най-добрия начин казват, че много туристи се връщат тук и отново.

Съдейки по прегледите, намирането на настаняване в селото не е трудно. Освен хотели, хотели и частния сектор, има и много къмпинги и центрове за отдих. Това ви позволява значително да спестите от настаняване.

Като цяло, недостатъците на селото са незначителни в сравнение с всички предимства. Всички негативни аспекти са свързани само с факта, че селото е малко и не може да се конкурира с курортните градове в света.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук