Във всяко семейство идва момент, в който детската стая трябва да бъде преработена в тийнейджърска възраст. И ако по-рано неговият дизайн съответства на вкуса на родителите, сега си струва да слушате мнението на детето. Днес ще говорим за дизайна на стая за тийнейджърка, която ще зависи от няколко фактора: възрастта на детето, големината на стаята и предпочитаната стилистична ориентация.

Дизайн стая за тийнейджърка, базирана на размера

Мястото на стаята, може би, играе ключова роля в окончателното решение относно дизайна. В крайна сметка, колкото по-голяма е стаята, толкова повече идеи и опции за нейния дизайн.

Стая с площ 10 квадратни метра

Миниатюрна стая не е присъда. За удобството на леглото, масата и шкафа. Най-често младите красавици предпочитат светли нюанси, за които е известно, че визуално разширяват пространството. Ето защо, стаята няма да създаде впечатление на тъжен и тесен мансарда.

Стая с площ 12 квадратни метра

В такава стая едно момиче може да има много повече свободно пространство. Тук малък диван и функционални рафтове за книги, играчки или детска козметика ще пасват идеално.

Стая с площ 16 квадратни метра

Всяко дете сънува голяма просторна стая. В края на краищата, това е чудесна възможност да се организират не само необходимите функционалности - легло, маса, гардероб, диван, рафтове и рафтове, но и да се разпредели място за игралната зона.

Избор на стил на стая за тийнейджърка

Стилът на дизайна на стаята за възрастно момиче може да бъде абсолютно всеки, в зависимост от личните предпочитания на детето и родителите. Събрали сме няколко варианта, които най-често се избират от тийнейджърите.

Моден Ню Йорк

Непринудени, възможно най-прости, но с много интересни декоративни елементи и ярки акценти, стилът на “Ню Йорк” несъмнено ще се хареса на млада мода.

Френски стил

Чудесна възможност за мечтателна и романтична природа. Всъщност, изтънчеността, елегантността и простотата на френския стил ще създадат подходяща атмосфера в стаята си. За да запълнят стаята с парижки мотиви, дизайнерите използват предимно бели нюанси, деликатни тапети, мебели от ковано желязо и тематични аксесоари.

класически

Ако всички тези нови стилове са все още чужди на детето, класиката е оптималният стил за декориране на стаята му. Тя е проста, непретенциозна, гъвкава и не на последно място подходяща за всички времена. Що се отнася до последния аспект, тогава наистина, класическият стил ще бъде подходящ след 12 и 16 и дори 20 години. Ако желаете, с течение на времето можете леко да промените ситуацията или да добавите няколко свежи удара към интериора.

Високите технологии

Хай-тек е вид модернизирана класика, само с известна студенина. Хармонично адаптирайки детска стая за хай-тек, можете да създадете много стилен и в същото време подходящ за момичетийнейджърска среда. Отличителни черти на подобна конструкция са стъклените конструкции, гладкия под и липсата на тъкани в завеса.

модерен

Както всички други съвременни тенденции, стилът в стил Арт Нуво предполага практичност и комфорт. Опростени и ясни линии, функционалността на елементите - нейните очевидни предимства. Но отличителната черта на модерността е, че дизайнерът има повече възможности да експериментира с цветове, комбинации, оформление, декорация и др. Разбира се, всичко това не е без участието на младата любовница на стаята.

рок

И накрая, не може да се забрави за такова младежко направление като рок. Често изгряващите ученички се превръщат в пламенни почитатели на тази музикална култура и с течение на времето стените на стаите им се вписват вкусно с плакати. В този случай изобщо не е необходимо да се забранява на детето да проявява своя нрав, а по-скоро да се консултира с дизайнера и да се доближава до дизайна по-професионално.

Разбира се, при избора на стил можете да се съсредоточите върху възрастовите характеристики на едно момиче, но имайте предвид: по-младото поколение е напълно непредсказуемо и ако едно момиче е на 12 години играе с кукли, то второто може да има повече възрастни хобита - книги, музика, спорт.

Удобства в стаята за две сестри

Разгледайте нюансите на дизайна на помещенията за две по-млади сестри от същата възраст. В този случай родителите трябва да бъдат подготвени за факта, че момичетата са не само приятели, но и съперници, във връзка с общия жилищен район. Следователно помещението трябва да бъде организирано по такъв начин, че да изключва възможността за кавги. Като следвате някои правила, можете да постигнете оптимален резултат в това отношение.

В една малка стая е добре да се организира ъглова спалня, когато две легла са разположени една над друга с достатъчен брой рафтове и чекмеджета. Също така е чудесна възможност за такъв комплекс, когато и двете легла са на горния етаж. Под тях могат да се състоят шкафчета, рафтове, бюра и дори диван.

Обърнете внимание на модерната суперфункционална мебел-трансформатор: сгъваеми маси, сгъваеми леглаи други конструкции на подобен план са верни помощници в оптималната организация на помещението и по-голяма икономия на пространство.

Остава актуален и проблемът с съхранението. Спално бельо и част от детските дрехи могат да се поставят в кутии под леглата. Но без голям просторен гардероб не е достатъчно. Тази незаменима мебел е истинско спасение за тези, които са натрупали голямо количество дрехи и дребни неща у дома.

Необичайни идеи във вътрешната стая за тийнейджърка на снимката

Спазването на основните правила за поставяне на мебели и поставяне на акценти в крайна сметка ще допринесе за впечатляващ резултат. И без значение какъв е размерът на стаята, защото дори десет квадратни метра ще бъдат достатъчни, за да създадат истински рай за младата принцеса.

Разкажете ни за опита си с подреждането на стая за растящо дете. Споделяйте идеи и съвети в коментарите.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук