Благодатта и елегантността на конските линии очароват. Тези животни са олицетворение на красотата и благородството. Очите на конете са бездънни и мъдри, искам да ги гледам безкрайно. Без изключение, любителите на животни разпределят коне на върха на най-красивите животни в света.

Можете да направите рейтинг на най-величествените породи, всеки представител на който е елегантен и атрактивен. С правилна грижа конете от списъка по-долу ще демонстрират невероятни естетически показатели.

Английски кон

Както подсказва името, породата произхожда от Англия. Конете на тази раса са грациозни и грациозни. Костюмите на представители на чистопородни английски конници са еднотонни. Най-често можете да видите червено, кафяво, черно, залив.

Костите на конете са тънки, което осигурява лекота и въздух на движенията на коня. Чрез лъскавата вълна и тънката еластична кожа, мускулите и сухожилията се открояват с облекчение. Главата на животното има удължен тил и е суха. Холка висока и дълга. Няма четки на краката на такъв кон.

Ако говорим за характера на английския конник, тогава тя е с изразена жизненост и темперамент на холеричен. Това ви позволява да постигнете бърз отговор на екипа и да повишите ефективността на обучението. Конят е готов да даде цялата си сила по време на тренировки и изпълнения.

Обективността на развъждането на такива леки и бързи породи е свързана с появата на малки оръжия. Най-близките роднини на английските конници бяха ориенталските състезатели. Развъждането се основаваше на скоростта на конкретен индивид по време на състезанията. Селекционери на кралски конюшни, използвани за отглеждане на кобили с испанска или унгарска кръв. Жребците бяха строго от изток. След появата на тази порода, конният спорт в Англия се развива активно.

Фризски кон

Трудно е да останете безразлични към представителите на породата фриз. Blacktail животни са винаги в светлината на прожекторите. Твърди, че тази порода е най-красивата в света. Дълга, високо поставена врата и елегантна извивка правят походката и стойката на животното величествено.

Окото е привлечено от необичайно дълга и луксозна грива и опашка. Краката на коня са украсени с подпухнали четки, покриващи копитата. В допълнение към черния цвят, често можете да намерите костюм от фрийски залив.

Конете се отличават с неудържима енергия и мирен характер. За любителите на езда тази комбинация от конски качества ще бъде оптимална. Фризите перфектно се справят с пътувания в сбруя и под седлото с елементи на обездка. Красива риса прави Vries особено красива, когато той е впрегнат в превоз.

Ahalteke

Туркменските коневъдници се гордеят с продукта на техния труд - зашеметяващите коне на Ахал-Теке. Harmony physique - това е първото нещо, което привлича вниманието в тази порода. Представителите на породата демонстрират сухота, която е предсказуема в условията, в които са били отглеждани.

Грациозната светлинна глава на животно е украсена с красиви уши. На лицето се открояват огромни изразителни очи. Вратът на животното е особено дълъг и тънък, което допълва благодатта на коня. Същият ефект се постига в образа на тънки дълги крака. Всичко това прави коня елегантен и лек. С адекватна грижа, ахал-теке излива блестяща, лъскава кожа, която кара коня да блести и да свети в светлината. За здравето на конете от тази порода се препоръчва да се хранят с малко количество висококалорични фуражи.

Конете от тази порода са забележителни с арогантния си характер. В същото време има легенди за тяхната преданост. Те са свикнали с внимание и грижи и са много привързани към собствениците си. Някои представители дори показват известна женственост и капризност. Някои животновъди възприемат неспособността на коня да свикне с новия собственик като труден нрав.

Конете на Akhal-Teke се разклащат със своята издръжливост. Те лесно издържат на дълги разстояния и дълго време без вода.

Арабска порода

За арабските коне не чуха само мързеливи. Това е една от най-старите породи, която заслужава титлата на най-красивата в света. Главата и муцуната на животното са уникални по форма. Плавните движения и изразителните очи очароват както гражданите, така и професионалните селекционери.

Произходът на породата все още не е точно известен. На изток специалните издатини на челото на животното се считат за белег на Бога и самият кон е дар от Небето. Обикновено тези коне вървят с висока опашка, което се смята за знак за гордост. При развъждането на породата се наблюдава строга изолация, която изключва добавянето на чужда кръв. В настоящия етап на отглеждане на коне, арабските коне се използват за подобряване на качествените показатели на други породи.

Най-красивите коне на Русия

Роси има някои от своите великолепни породи. Общо бяха отгледани повече от 30 породи. Сред тях трима заслужават специално внимание, тъй като те се сравняват благоприятно с другите по естетическите си качества.

Орловски рибар

Граф Орлов е инвестирал много в развъждането на тази порода, което е и причината да избере такова име. През 18-19 век тези коне вече са били познати по целия свят и са получили заслужено признание.

Oryol състезатели бързо и лесно набира скорост. Тяхната физика се отличава с изящество и благодат. Обичайният цвят за тази порода е нюанс на сиво и сиво в ябълките.

Представители на тази порода са разделени в три вида екстериор: масивна, суха и междинна. Класически Орловски - е голям хармонично построен кон. Теглото му достига средно 500-550 кг при увеличение от 161-162 см.

Генетичната особеност на Орловските коне е способността да се движи бързо. Стръмна извита врата и горда поза дават на коня завладяващ ефект.

Якутски кон

Якутските коне са най-необичайните в този списък. Те се характеризират с гъста влакнеста вълна с дължина около 15 см. Това ви позволява да издържите тежките студове на родината си. Най-често представители на породата са сиви, кафяви или заливни цветове.

Якутските коне лесно могат да намерят храна точно под снега. Основната цел на животното е транспортирането на стоки. Местните жители също отглеждат кобили за мляко и месо.

Руски Дон Кон

Руският Дон кон принадлежи към ездата. Първите представители на породата се появяват в Ростовска област през 18-ти век. Те са резултат от пресичането на степните коне Ростов, туркменските, персийските и турските коне.

Издължените крайници и тялото на конете им придават грация, а малките уши и рядката грива - специален чар. Най-често руските конете Дон се намират в кафяв и червен цвят. Опашката и гривата винаги са малко по-тъмни. Това е отлична порода за езда и обучение на деца.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук