Често интериорният дизайн във всеки хол започва с избора на цветове. След като определите този момент, можете да създадете едно изображение, осигуряващо необходимия комфорт. И ако по-рано се е смятало, че розовият цвят на спалнята е приемлив само за деца и млади момичета, днес съвременните семейни двойки предпочитат да използват сходни цветови вариации.

Уютна спалня в розови цветове

Спалнята, декорирана в розово, помага да се повиши настроението ви, активира жизнеността, зарежда с енергия. Правилно оборудвана стая, можете да се насладите на атмосферата на комфорт и романтика, позволявайки си да се отпуснете адекватно.

В зависимост от индивидуалните предпочитания, можете да изберете различни розови нюанси. Тъмно розовите цветове ще направят стаята по-сериозна и строга, а светло розовите опции ще запълнят стаята с топлина. Важна роля ще играят комбинации с други цветове. Особено популярна е смесването на розово с бяло, сиво, праскова, люляк.

За любителите на флората комбинацията от розово и зелено ще бъде идеален вариант. Разредете интериора в този случай могат да живеят цветя, оригинални текстил, флорални орнаменти в декорацията.

Много идеи: сиво-розова спалня

Добавяне на бляскава розова бруталност на спалнята може да има присъствието на сиво. За тази цел стените са декорирани в розови и сиви нюанси. Важно е да не правите твърде много нито първата, нито втората, като се опитвате да наблюдавате хармонията колкото е възможно повече. Ако постелката е розова, тогава покривката трябва да избере сиво. Тюлът може да бъде бледо розов, засенчен от строги сиви завеси.

Сивият цвят се счита за положителен. Той е в състояние да успокои нервната система и да се отпусне напълно. За да не изглежда стаята мътна и мрачна поради изобилието от сиви предмети, мебели, текстил, аксесоарите трябва да бъдат правилно планирани. Ярко розово петно ​​в центъра на спалнята може да бъде легло, а покривало, килим на пода, лампите могат да бъдат сиви.

Розова спалня - дизайн за всички вкусове

Използвайки розов цвят, спалнята може да бъде проектирана по различни начини. Леко розово легло е подходящо за самотно, романтично момиче, а светло розово широко легло ще бъде идеално място за почивка за двойка.

Когато подреждате модерна спалня, можете да се ръководите от собствените си идеи за красота и хармония. Често поканени професионалисти - професионален дизайнер е в състояние да създаде перфектната атмосфера в розови нюанси. В някои популярни стилове се използват различни варианти на розово:
• Прованс. Пинкът се съчетава с леки прасковени тонове. На фасадите на шкафове и текстил - малки флорални мотиви.
• Модерни. На фона на приглушено розово покритие, картини в тежки рамки, тъмно кафяви дървени мебели ще изглеждат оригинални.
• Изток. В етническите стилове на Изтока дори най-интензивните нюанси на розовото изглеждат подходящи. Интериорът в този стил ще изглежда страстен и луксозен.

За съвременните стилове най-добрите решения са розови цветове, плавно превръщащи се в ярка и дори агресивна виолетка. Оказва се доста привлекателна картина, особено в присъствието на строги, ясни линии, характерни за много области.

Оригинален розов тапет в спалнята

Украсете интериора и направете стаята по-удобна може цветни, модерни тапети. Такива довършителни материали са в състояние да осигурят на стените пропускливост на въздуха, добра звукоизолация, визуална привлекателност. Качествените продукти са екологично чисти, не предизвикват алергични реакции, не разпространяват неприятни миризми.

В зависимост от избрания стил, в чертежите, щампите може да има преобладаващ розов цвят. Окончателният избор ще зависи от приоритетите на собствениците на спалнята. Стените могат да бъдат изработени с акцент или, обратно, леко заглушен в общ формат. За страната или Прованс стилове, тапети могат да бъдат монохроматични - бледо розови или по-наситени цветове.

Приличен текстил: розови завеси в спалнята

Розовият цвят не може да се нарече универсален, не се комбинира с всички нюанси. Закупуването на завеси за розовата спалня, можете да избирате от широка гама от опции - от пастелни нюанси на "чайната роза" до ярко фуксия. Необходимо е продуктите да задоволят не само собствениците на спалнята, но и да се хармонизират с останалата част от интериора.

За да направи стаята розова, важно е да се придържате към някои правила и препоръки. Трябва да се има предвид, че:
• Розовите завеси могат да се комбинират с всякакви пастелни нюанси.
• Класическите комбинации са комбинации с бяло и бежово.
• Розовите стени означават завеси с по-светъл или по-тъмен цвят.
• Розовите завеси със сребристи тапети изглеждат елегантно и модерно.
• Ако завесите не се вписват в интериора, трябва да изберете декоративни елементи от един и същи цвят.

Монохромни завеси са по-лесно да се съчетаят с общ интериор и отделни елементи на декора. В този случай ще бъде възможно да се променят наситеността и нюансите. Само в случай, когато монотонен ще бъде декорацията на стените, можете да изберете по-цветни завеси.

Изискана розова и бяла спалня

Едно от най-приятните, деликатни варианти е комбинацията от бяло с розово. Независимо от наситеността на розовите тонове, интериорът ще изглежда оригинален и достоен. Един цвят може да стане доминиращ, както и друг - например розовите завеси, килимите за пода, мебелите и декорите ще изглеждат изящно срещу белите стени и спално бельо.

С помощта на две лесно съвместими цветове можете да разделите помещението на зони, да разделите пространството, да отклоните вниманието от ежедневието. Важна роля ще изиграе осветлението, в което спалнята ще изглежда лека, романтична или възможно най-жива.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук