В тази любовница нищо не се губи. Тя се опитва да използва дори и най-ненужните на пръв поглед дребни неща - пластмасови и стъклени бутилки, надраскани дискове, капаци и др.

Мнозина просто изхвърлят ненужните неща, дори без да знаят колко полза може да бъде извлечена от този материал. Със сигурност вече сте виждали красиви огради, украсени с капаци от пластмасови бутилки. Дойде време да се запознаем с процеса на създаване на занаяти от този материал, заедно с подробните ни майсторски класове.

Занаяти от пластмасови капачки за бутилки

Идеята, че калъфите могат да се използват за декорация и създаването на занаятчийски произведения, до голяма степен се дължи на разнообразието от цветове, които удивляват със своята яркост и богатство. Обложки - чудесна база за занаяти с вашето дете.

Магнити от капачки за бутилки

Капаците с диаметър 5 см или повече са подходящи за създаване на магнити на хладилник или детска дъска. За да създавате занаяти, трябва:

  • цветни корици
  • магнити - могат да бъдат закупени в магазини за ръчна изработка
  • двустранна лента или пистолет за лепило
  • алкохол - за обезмасляване на капачки
  • моливи, цветна хартия, ножици

От този комплект ще направим азбука на магнити, която ще изглежда много по-интересно от класическите снимки с букви и няма да остави детето ви безразлично.

Първото нещо, което трябва да направите, е да приготвите калъфите - обезмаслете с медицински алкохол, почистете мръсотията. Благодарение на това ще им бъде по-лесно да залепват цветни хартии и магнити.

Лепим малки магнити към гърба или вътрешните капаци, използвайки двустранна лента или лепило. Много по-силни магнити ще се придържат към лепилото на момента, но ако правите занаяти с деца, трябва да изберете по-безопасно лепило.

Във вътрешната част на капака, кръглите цветни хартиени кръгове, които са равни по диаметър на размера на корка. Следва на хартия, начертайте букви, срички, цифри или други чертежи. Освен цветна хартия, можете да използвате готови изображения, с които по-късно да направите логически и образователни игри за деца.

Заглавните букви могат да се използват дори без магнити. Вместо да се учи в близост до хладилника, детето ви може да постави думи на работния плот.

За по-малките деца можете да правите забавни плодове и емотикони от цветни корици. Това ще изисква тънка цветна тел, готови пластмасови очи, бързосъхнещо лепило и плътни плетещи нишки.

Залепете с чист капак или очи. Направи усмивка от парче нишка или тел. Обвържете клонче от череша в особени венчелистчета и го залепете с Момент до шапките.

Създаването на череша е най-лесният занаят, който можете да направите с детето си. В допълнение, от кориците можете да направите емотикони, животински лица, пчели и други насекоми.

Занаяти на капачки за бутилки: фасадна украса

Първото нещо, което идва на ум при споменаването на капачките от пластмасови бутилки, са ефектни панели, украсяващи оградите на частни парцели. Такава мозайка може да украси мястото, където детето играе и прекарва времето си.

За тези, които рисуват добре, създаването на модел на шапки е значително опростено. Достатъчно е да заобиколите очертанията на бъдещия стенопис и да го изложите с цветни задръствания. По-добре е да залепите материала с лепило. Ако нямате необходимите цветове на пластмасовите капаци, можете да изложите цялостната картина и след това да я боядисвате с необходимите цветове.

Ако нямате артистични способности, но наистина искате да имате такава зрелищна мозайка на задния двор, ще трябва да се занимавате с програми за бродерия или да използвате готови схеми.

Много от нас са видели и може би са бродирали сладки рисунки върху платното. Те ще послужат като основа за бъдещата мозайка. Просто сложете покритията на слоеве, като повторите схемата на диаграмата.

Опитните мъже препоръчват да не се използва бързосъхнещ лепило и пистолет за лепило, за да се държи материалът, тъй като той просто ще изсъхне на открито и капаците ще падне. Вашата мозайка ще бъде трайно запазена на стената, ако прикрепите капаците с тънки самонарезни винтове.

Цветна ваза декорира пластмасови капаци

Тази по-скоро светла техника ви позволява да превърнете едноцветната ваза с цветя в интересна украса на вашия дом. За да фиксирате капака, можете да използвате пистолет за лепило, като ги поставите в саксията.

Подложки за масажи, изработени от пластмасови капаци

Въпреки че пластмасата е доста чувствителна към въздействието на високите температури, килимите, изработени от капаци, могат лесно да се използват като стойка за топли ястия. Разбира се, пожарните съдове не трябва да се поставят върху килими, но чаша горещ чай или чиния ще се почувства чудесно на такава стойка.

За да създадете килим, подгответе капака - почистете мръсотията и обезмаслете с алкохол. След това залепете ръбовете на капака до ръба с лепило.Готовият килим може да служи не само като стойка, но и да бъде удобен начин за масаж на краката. Достатъчно е да го обърнете с главата надолу.

Родители на деца, страдащи от плоско стъпало, използват обратната ребриста страна на покрива за процедури за отдих. В този случай е необходимо да се свържат капаците с помощта на дебел канап, така че подложката да не се разстила при ходене по нея.

Занаяти от капачки за бутилки: декориране на задния двор

За да се превърне тази идея в живот от учителя, ще е необходим специален талант и способност да се създават красиви занаяти от ненужни неща. Дори и такава дреболия като пластмасови капаци в ръцете на опитна майсторка на игли става отлична основа за декориране на къщата и задния двор.

Пластмасовите капаци могат да украсят фасадата на къщата. Тази работа изисква внимателна предварителна подготовка и разбиране на завършената работа. Обърнете внимание на снимката по-долу, този дизайн прилича на моделите, които бродират иглата на платното. Използвайте този метод, за да украсите фасадата на къщата, оградата и определено ще получите необичайна мозайка красота.

Благодарение на твърдата текстура на пластмасовите капаци, те са чудесни за създаване на пътеки на обекта. Можете да изложи такъв панел от едноцветни задръствания или да създаде сложен състав.

Пластмасовите покрития са наистина гъвкави машини за създаване на занаяти. Списък на всички приложения на задръствания е просто невъзможно. В допълнение към методите, дадени в статията, кориците се използват за декориране на мебели, създаване на картини и стенописи, полилеи и дори завеси на вратите. Ако в къщата ви има много цветни задръствания, е време да създадете оригинални занаяти и декорации от тях.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук