Кутия за бижута: майсторски класове и творчески идеи

0

В прозорците на магазина можете да намерите голям брой кутии за бижута за най-необичайните форми на бижута. Техният декор е поразителен в своята красота, но въпреки тази "декорация" желанието да се направи ковчеже за бижута със собствените си ръце в ръцете не изчезва.

Създаването на занаяти със собствените си ръце е не само почит към таланта, но и желание да се покаже умение, да се създаде оригинално нещо, което никой друг няма.

Кутия с макара от скоч

Процесът на създаване на такава кутия е толкова прост, че всяко момиче може да се справи с него.

Ще ни трябва:

  • макара на скоч
  • дебел картон
  • молив
  • ножици
  • PVA лепило

На първо място, е необходимо да се подготви основа от картон за дъното и капака на кутията. За да направите това, прикрепете макарата към лист от картон и я заобиколете с молив. Полученият кръг трябва да се изреже с друг кръг с диаметър 3 см повече от основата.

С остри предмети или метални линийки огънете ръбовете на кръглите основи. Залепете една основа към макарата с PVA лепило.Това ще е дъното на кутията. За да скриете неравни ръбове, залепете точките на залепване с тънка лента от залепваща лента.

За капака е необходимо да се подготви лента с дебел картон и да се комбинира с калерче и капак. Ширината на лентата трябва да бъде равна на половината от височината на макарата. Така че планината ще бъде по-силна. Залепете частите на покритието с лепило PVA, оставете да изсъхне напълно.

За да се увеличи твърдостта на капака и дъното, можете да ги залепите с друг слой картон с диаметър, равен на диаметъра на макарата.

В ковчега е готов, остава само да го украсяват. За да направите това, използвайте техниката на декупаж или проста декорация с акрилни бои, самозалепващ се филм с отпечатъци под дървото или камъка.

Кутия за багет със собствените си ръце

Елегантна и елегантна визия, изработена от багет. Багет - специален материал, използван за създаване на рамки за картини. В продажба можете да намерите материал от дърво или пластмаса.

Препоръчително е да използвате пластмасов багет за създаване на ковчежета. Той е по-мек от дърво, по-лесен за рязане и изглежда не по-лош от естествения материал.

Преди да си купите франзела в арт салони, трябва да определите количеството материал, който ще се изисква за кутията. Можете да направите миниатюрна квадратна ковчега или да изработите елегантни занаяти със страни до 15 см. След като вземете решение за параметрите, изрежете две ленти с еднаква дължина от основния бар. Обработете краищата на заготовките с нож, за да получите ъгъл от 45 градуса.

Преди окончателното залепване на заготовки за франзели, опитайте ги един на друг, уверете се, че няма пролуки. В случай на откриване на несъответствия, обработете ръбовете с шкурка. Залепете страничните стени с лепило за строителството или лепило за дърво.

Тъй като на дъното и капака на ковчега се използва дебел картон, нарязани на размера на малко по-голям от ковчега. Дъното е залепено към момента на лепене на кутията. С капака ще трябва да се повози. За закрепването му се използват парчета от пиано, парчета плътна тъкан, свързващи капака и кутията. Независимо от начина, по който се затваря капакът, фугите трябва да бъдат скрити или внимателно обработени.

Кутията на франзела не изисква декориране, но това не ви пречи да го декорирате с техника на декупаж, лакиране, обвиване на капака и дъното с кадифена тъкан или кожа.

Кутия със салфетка от бамбук: подробна работилница

Може би във всеки дом има кутия от бамбук. Освен това, рядко се срещат обикновени версии, повечето от тях са украсени с оригинални модели. За да се създаде обем ковчеже от гъста салфетка, трябва да шият декоративни плътни тъкани от двете страни на ръбовете си.

Вашата задача е да затегнете страниците възможно най-плътно, така че в процеса на използване на нещата те да не станат влажни. Дръжте ръбовете на салфетката с красиви стегнати нишки, които ще укрепят структурата и ще го направят по-спретнат. Изрежете 2 кръгли заготовки от тъканта, те ще служат като страни на кутията.

Може да бъде подсилена с картон или пластмасови вложки. Можете да свържете тъкани и бамбукова салфетка с лепило Moment или конци. Само 3 страни на заготовката са съединени, останалата горна част е обработена с красив шев или декорирана по друг начин.

За закопчалката използвайте оригиналния бутон и отвора. Готовите опции за крепежни елементи могат да бъдат намерени в магазините за хардуер.

Готовата кутия е покрита с акрилен лак. Така ще бъде по-малко мръсна и по-дълга ще има чист вид.

Кутия за бижута от кутия за обувки

Картонени кутии са отлична основа за създаване на ковчези, особено след като модерните момичета нямат недостиг на този материал. Кутиите за обувки, опаковките за подаръци и много други могат да бъдат материал за бъдещата кутия за бижута.

Вече няма нужда да създаваме кутия от нулата, така че през повечето време ще е необходимо да декорирате кутията и да създадете връзки между капака и основата.

Първо изчистете кутията от филмовия слой. Това ще осигури лесна декорация на кутията, нанасяне на боя или лак.

Направете по ъглите на капака 2 прорези и подравнете закътания край на една надлъжна страна. Използвайки PVA лепило, го залепете отстрани на кутията. Опитайте се да направите връзките, колкото е възможно, ако е необходимо, закрепете ги с скоч.

Ако желаете, можете да премахнете закътания ръб от всички страни, като същевременно оставите идеално гладки ръбове. Готовият ковчег е украсен с плат, под който е затворен тънък слой от порест каучук. Ковчеже, украсено с кадифе или флизелин, изглежда великолепно.

Картонена кутия с форма на сърце

Оригиналната форма на кутията ще се хареса на много момичета и можете сами да направите такова платно. Всичко, от което се нуждаете е дебел картон, лепило и декоративен материал.

Нарежете им картон 2 сърцевидни стъбла. Също така подгответе страните на кутията, чиято височина се определя самостоятелно, въз основа на предназначението на занаятите. Нарежете долния край на страните, както е показано на снимката и ги залепете с Момент към основата.

Можете да свържете капака и кутията, като използвате дебели тъкани, които се фиксират с лепило.

Украсете кутията с декоративна хартия и я украсете с дантела, декупажни рисунки, готови цветя от плат или хартия и мъниста отгоре.

Създаването на занаяти със собствените си ръце и обмислянето на резултатите от работата носи голяма радост на мъжките. Шкафове, създадени самостоятелно, уникални предмети, които са погълнали упоритата работа и творческите способности на неговия създател. Такива вещици ще бъдат чудесна украса за вашия дом или могат да служат като чудесна идея за подарък.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук