За тези, на които монохромните спални изглеждат скромни, можете да предложите възможност за декориране на стая в два нюанса на различни цветове. Това е чудесен начин да декорирате интериора по оригинален начин, да дадете на стаята желаното настроение и да уредите спорове относно използването на любимите си цветове, ако има такива.

Предимствата на дизайна на спалнята в два цвята

Използването на два цвята като основен ще даде на стаята по-голям обем. Особено ако избирате светли нюанси. Това решение е особено полезно за скромни помещения. В допълнение, този метод на декор - един от най-икономичните, тъй като не се нуждаят от допълнителни материали.

Два различни цвята ще направят интериора по-изискан. В допълнение, използването на два нюанса като фонови цветове е модерно, модерно и стилно. Експериментите и търсенето на най-добрите комбинации ще позволят на дизайнера да демонстрира вкуса и чувството си за стил на собствениците на спалнята и на цялата къща.

Как да използваме два нюанса в комбинации

По-лесно и по-правилно е да рисувате дълги стени с по-светъл тон, а късите - с светъл или тъмен. Така ще бъде възможно да се оптимизира архитектурата на спалнята и да се разшири пространството.

Ако за стените са избрани тапети, тогава и двата им изгледа трябва да имат най-сходна текстура. В противен случай интериорът ще изглежда евтино и безинтересно. Ако говорим за картината на стената, то само една опция може да има модел. Вторият тип тапети трябва да са еднотонни.

Как да изберем материали

Първи стъпки се препоръчва при зониране на помещенията. Спалнята трябва да бъде така наречената работна зона и зона за отдих. Като се има предвид това разделение, трябва да изберете интензитета на цвета на материалите. По-добре е, ако избраните нюанси ще бъдат в хармония с интериора на апартамента като цяло.

Идеалният вариант е дизайн, при който цветовата комбинация може да се повтори на пода и тавана на помещението. Тя може също да бъде част от зонирането. Колкото по-малка е спалнята, толкова по-светло трябва да изберете основните нюанси.

В голяма стая стилистичните ограничения са много по-малки. Цветовете могат да бъдат с всякаква интензивност. Дори и ярки цветове в голяма стая не могат да предизвикат такъв депресиращ ефект. Не трябва да забравяме основните принципи за формиране на визуалния размер на помещението:

  • ако трябва да вдигнете таваните, цветовете са подредени вертикално;
  • ако искате да разширите стените, ролките от цветни тапети или ивици боя трябва да лежат успоредно на пода и тавана;
  • дебели цветни ивици добавят обем;
  • посоката на шаблона от центъра към ъглите на големи повърхности разширява пространството.

Въз основа на горните правила можете да разделите помещението на цветови зони вертикално и хоризонтално. За да увеличите пространството в хоризонталното разделение е очевидно, трябва да поставите лек нюанс на върха и тъмен на дъното. Във вертикалното разделение на лентата трябва да бъде еднакъв размер. В противен случай в спалнята ще се запази неприятен сюрреалистичен ефект.

Популярни цветови комбинации

В дизайна има две възможности за комбиниране: просто и сложно. Трудният начин е, че трябва да комбинирате два нюанса на различни цветове. В резултат на това те трябва едновременно да се противопоставят и да се хармонизират помежду си. За добър резултат ще трябва да минете през много комбинации. Един прост вариант изисква комбинация от два нюанса, свързани с един и същи цвят. Този метод определено ще направи помещението по-удобно и ще смекчи атмосферата. Спалнята ще стане по-уютна и по-топла за възприятие.

Най-лесният начин да изберете оптималната комбинация ще бъде да прегледате снимките с готов ремонт. Повечето от тези изображения показват, че това са леки, спокойни нюанси, които правят спалнята уютно гнездо. Избраните цветове трябва да успокоят, да отпуснат очите си и да им дадат почивка. Светлата палитра ще предизвика ненужна дейност в тази стая, предизвиква загриженост. Скоро ще има желание да се преработи интериора до по-балансиран.

Помислете за осветлението на стаята. Много естествена светлина ще омекоти всяка цветова комбинация. Но изкуственото осветление ще направи усещането за цвета по-остро.

Ключът към успеха е комбинация, при която един цвят допълва другия. Победата ще бъде комбинация от кафяво и бежово, синьо или сиво. Също така кафявото изглежда добре с деликатен розов и ментов оттенък на зелено. Бял цвят се съчетава с всички, но за спалнята е по-добре да се избере комбинация с праскова, пясък и дори с червено. Белият цвят не трябва да бъде стерилен бял. Предпочитание е по-добре да се даде мръсна сянка на палитрата. Той може да бъде бял с жълтеникав оттенък или дори леко лимон.

Дълбоките модни цветове на новия сезон са космическо синьо, бордо и слива. Те са доста активни за малки стаи и при равни условия с втория тон, те могат да се използват само в големи спални.В компанията на тези цветове е по-добре да изберете нещо от пастелна или дори гола гама. Резултатът ще бъде грандиозен интериор.

Аксесоари и декор на двуцветна спалня

Използвайте в спалнята само два цвята, за съжаление, няма да работи. С течение на времето тук все още ще се появяват рамки със снимки, саксии, свещници, текстилни аксесоари и други приятни неща. Задачата на собствениците на стаята колкото е възможно повече да запазят хармонията на цветовата палитра. Ако не можете да направите това, без да добавяте аксесоари, тогава нека цветовете им бъдат неутрални. Вази, саксии за цветя, фоторамки могат да бъдат направени от стъкло или от прозрачна пластмаса. Добре подходящ за повечето цветове металик сребро. От него могат да бъдат стрехи за завеси, лавици за книги, свещници, декоративни фигурки.

Също така, антуражът няма да развали белите петна. Те едва ли могат да се наричат ​​акценти. Бяло спално бельо идеално се вписва във всеки интериор, както и прозрачен бял тюл на прозорците.

Създайте интериор на спалнята в два цвята е лесно. Достатъчно, за да слушат съветите на опитни дизайнери за изучаване на готови проекти и да не се страхуват от експерименти. Само в този случай спалнята в къщата ще бъде уютна, модерна и свежа.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук