Есен е на улицата, скоро ще започне да вали, а цветовете на есента ще избледнеят. Искам да донеса нещо светло и необичайно в живота си. Можете да украсите интериора с арт обект, използвайки техниката на декупаж и стъклена бутилка. Декупажът по същество имитира художествената живопис. Изображението е обемно.

Нека се опитаме да направим красива декоративна ваза от бутилка от оригиналната форма. Освен това, ще бъде възможно да се сложи красиви пера в него, сухи памучни стъбла, есенни листа на невероятна красота. А трислойната салфетка с образа на райските птици вече е придобита. Остава да използваме техниката на Марта Стюарт.

1Материали за декупаж

2За да работите, трябва да получите:

 • Бутилката е желателно да не е твърде изпъкнала.
 • Трислойни салфетки. На тях имаме образ на райските птици.
 • Средството позволява да се обезмаслява стъклена повърхност. В нашия случай това е алкохол.
 • Специално лепило или PVA.
 • Акрилен лак.
 • Синтетични пискюли от различни формати.
 • Ножици за маникюр.
 • Парче гума.

Когато извършвате тази работа, най-добре е да използвате гланцово покритие. Той перфектно запазва готовия продукт. Можете дори да използвате миялна машина за миене на ваза!

Постепенно декупаж

 1. 6Веднага щом райските птици са върху бутилката, ние ги покриваме с нов слой лепило с широка четка. Оставете продукта да изсъхне за около два часа.
 2. 5Нанесете изображението на избраното място върху стъклената повърхност със средната част. След това подравнете по ръбовете с помощта на четка или парче пяна, така че да не се образуват гънки или мехурчета.
 3. 4Незабавно нанесете лепилото върху приготвеното изображение отвътре.
 4. Нанасяме лепило за декупаж или PVA лепило върху повърхността на бъдещата ваза. Направи го с четка.
 5. 3Маникюр ножици спретнато изрязани изображението на райските птици с салфетки. Можете също така да извадите картината, в този случай няма да има ясни линии. За да работите, трябва само горната част на салфетката. Имаме подробности на работния плот.
 6. Готвене на бутилка. Премахваме етикета от бутилката, като го накисваме в топла сапунена вода. Чисто измитата бутилка трябва да бъде напълно обезмаслена. За тези цели най-добре е да се използва водка, почистващ препарат за почистване на стъкла. В този случай се избира алкохол. Не е необходимо да се нанася грунд за есенния пейзаж. Обърнете внимание на избора на цветно стъкло. Имаме нужда от безцветна прозрачна бутилка.
 7. 7Покриваме картината и цялата бутилка с безцветен акрилен лак.
 8. Процедурата трябва да се повтори отново 3-4 пъти, като се оставя да изсъхне поне два часа.

Новата ни ваза е готова, но не можете веднага да използвате този шедьовър. Тя трябва да престои около месец, за да се втвърди основата. След това можете не само да го избършете, но и, ако е необходимо, да го измиете. Уау!

8След един месец сушене, изображението става прозрачно. Вазата изглежда чудесно срещу другите занаяти в стила на декупаж.

9Съгласни ли сте, че изглежда страхотно с декоративни цветя, пера и есенни листа? Това не е само стъклена бутилка. Това произведение на изкуството - райски птици на стъкло! И да направите елегантна есенна ваза със собствените си ръце не е толкова трудно! Давайте!

10В техниката на декупаж от Мери Стюарт, можете да изпълнявате всякакви занаяти, включително абажур.

Не забравяйте да споделите уникална ваза с приятелите си. Те, от своя страна, също ви дават оригинални идеи за използване на техники на декупаж за създаване на нови проекти.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук