Владеенето на английски език отваря вратата към нови професии. За пътниците чужд език на международната комуникация е като цяло незаменим. Затова трябва да се обърне внимание на изучаването на езика, усвояването на граматиката и лексиката.

За по-бързо и по-удобно овладяване на материала има много сайтове, които предлагат материалите си напълно безплатно. По-долу е даден избор на интернет ресурси с методи, които са достъпни за всеки, за да научат език на всяко ниво.

Най-добрите безплатни сайтове за изучаване на английски език

Изучаване на английски език (https://learningenglish.voanews.com)

Ресурсът е идеален за задълбочено проучване на материала. Овладяването на темите се осъществява на базата на потапяне в американската реалност. Тук можете да намерите безброй аудио записи и видеоклипове, които разказват за реалността на обикновените американски жители.

Висококачествената езикова практика се основава на ясно и правилно произношение. Читателят може да бъде сравнен с професионален говорител. На площадката има градация с разделяне на нива на готовност.Всеки посетител може да избере свой собствен и накрая да се премести на по-високо ниво. Постепенно се придобиват най-полезните умения: разбиране и говорене.

BistroEnglish (HTTP://WWW.bistroenglish.COM)

Любителите на изучаването на езици онлайн твърдят, че този сайт е един от най-добрите в своята ниша. Тук можете да получите платени и безплатни услуги. За пари можете да овладеете видео курса, а безплатно - част от най-необходимите видео сесии. Видеоклипове от bistroenglish.com печелят милиони мнения в YouTube за свободен достъп, което говори за тяхната ефективност и високо качество.

Сайтът е предназначен за начинаещи и средно ниво на учениците. В библиотеката с ресурси можете да намерите:

  • уроци от нулата;
  • класове за продължаване;
  • видео уроци по известни филми, песни, анимационни филми;
  • ролки за туристи.

Уебсайт на BBC News (Http://www.bbc.com)

Друг лесен за използване ресурс, който е подходящ за подобряване на съществуващите умения. Тук можете да гледате новините на оригиналния език. Този метод е много ефективен за тези, които тренират разбиране и натрупват речник. Сайтът използва съвременен жив език от говорители.

PrePly (http: // www. preply.COM)

Ресурсът за обучение е предназначен за потребители с много различни нива на обучение. Порталът предлага изучаване на много езици, включително английски. Тук можете да използвате услугите на преподаватели от различни части на света. Тези, които говорят език на достатъчно високо ниво, могат да се преквалифицират като учител на същото място. Това е възможност да спечелите допълнителни пари.

Merriam Webster (https://www.merriam-webster.com)

Този ресурс в момента е най-добрият електронен интернет речник. Той е удобен за използване. Непознатите думи могат да бъдат въвеждани от клавиатурата или да се изписват в микрофона. Програмата ще предложи превод и подробно описание на термина. Ако желаете, можете да разберете как правилно да се произнася новата дума. Достатъчно е да го въведете в специален формуляр на сайта.

Интерфейсът на сайта е представен само на английски език. Следователно е необходимо да имаме поне малко познания или майсторски да използваме онлайн преводач. В този случай, Merriam Webster ще стане незаменим помощник по пътя към овладяването на английския език.

Duolingo (https://ru.duolingo.com)

Тази програма се препоръчва от напреднали учители по английски език за самостоятелно учене от нулата. Процесът на овладяване на материала има игрална форма. Има дърво на постиженията. За да стигнете до ново ниво, трябва да отбележите определен брой точки. Приложението Duolingo поддържа платформи iOS и Android.

LearnEnglish (HTTPS://learnenglish.britishcouncil.орг)

Чрез този сайт можете да научите езика чрез различни методи:

  • Аудио и видео уроци;
  • игри;
  • чат стаи;
  • текстове и други неща.

Интерфейсът на сайта се прави само на английски език.

Ситуационен английски (https://situationalenglish.blogspot.ru)

Повечето от уроците са представени като ситуационни скици. Повече от 150 урока предоставят възможност за получаване на нови знания под формата на думи, изрази, утвърдени обрати. Предимството за начинаещите е, че интерфейсът на сайта е на руски език.

Реално-английски (https://www.real-english.com)

Това е още един удобен и интуитивен сайт за изучаване на основите на английски език. Тук можете да изберете някоя от опциите за обучение: статии, уроци, видеоклипове. Интерфейсът може да се превключва от английски на руски.

Eslpod (Http://eslpod.com)

Специфичността на ресурсите работи с подкасти в iTunes. Всички те са на разположение безплатно. При желание е възможно да се използват разпечатки на подкасти, както и удобни речници.

Научете американски английски онлайн (https://www.learnamericanenglishonline.com)

Ресурсът предлага удобна класификация на материалите по ниво. За удобно използване, всяко ниво е подчертано в собствен цвят. Учител на име Пол ще ви помогне да научите граматиката във вашите видеоуроци. Обясненията са доста достъпни и ясни. Всеки потребител ще може да научи от лекциите нещо полезно за себе си.

Learnathome (https://www.learnathome.ru)

В колекцията е първият руски ресурс.Работата с нея е специфична: за всеки ден се формира занятие от 30 минути. За да започнете да учите, се препоръчва да направите тест, за да определите собственото си ниво на готовност. Ако не направите това, програмата автоматично ще се инсталира на най-простото ниво. Но повторението не поставя дори най-напредналите ученици.

охро.телевизия (HTTPS://ororo.телевизия/RU)

Ороро.tv е друг руски ресурс. Той основава изследванията си на гледане на филми, телевизионни предавания и карикатури на оригиналния език. Разбирането на случващото се на екрана може да се опрости чрез включване на онлайн преводача.

Филм-английски (http://film-english.com)

Този портал също използва филми за обучение. За него бяха специално създадени кратки клипове със специфично съдържание и дизайн. Авторът на методологията - Kieran Donahue - получи престижна награда в областта на образованието във Великобритания.

Сайтове, които помагат да се научи английски, много. Всеки от тях има свои специфики, които привличат точно такива методи към порталите. Всеки студент може лесно да избере по-подходящ ресурс за него или да използва няколко наведнъж. Основното е да прекарват времето си прекарано на екрана с максимална полза.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук