Много преди раждането на детето, родителите започват да мислят за името на бебето. Ако нещата са по-лесни с момиче, защото принцесите измислят име по-лесно, като направят избор в полза на мелодично, нежно и меко име, което със сигурност ще се отрази на характера. Това е по-трудно с момчетата, бебето трябва да намери име, което напълно покрива характера на бъдещия човек, показа силните си качества.

Човек носи името си през целия си живот, така че за едно момче си струва да избереш име, което да се комбинира с бащиното име, звучеше красиво и лесно. В допълнение, родителите са склонни да избират име за момчето, което да съответства на последните модни тенденции. Предлагаме ви модни мъжки имена 2018 и съвети за избор.

Съвременни мъжки имена: правилата за избор

Изборът на име за момче не трябва да се ръководи изключително от най-популярните имена. Името трябва да се съчетава с фамилията и бащиното име, важно е да се обърне внимание и на инициалите, така че в бъдеще няма да има объркване между детето и бащата.

Важно е да се избере индивидуално име за детето, да не се нарича бебето в чест на роднини или знаменитости. Подсъзнателно, вие ще дадете на детето определени качества, а не всяко дете ще може да издържи такова бреме. Откажете се от имената на неопределения пол - Юджийн, Валя. Децата с такива имена често са обект на подигравки от връстници, особено ако има едно момиче в класната стая.

Изберете за момчето твърди мъжки имена с присъствието на съгласни - Дмитрий, Грегъри, Егор. Такива имена придават на момчето сила и воля на характера. Момчетата с меки имена имат приятен нрав и спокоен темперамент. Неутрални имена - Павел, Аркадий, Майкъл дават на детето мъдрост и чувство за цел.

Модерни мъжки имена 2018: рядко и красиво

Всяка епоха има някои имена, които са били популярни и обичани от повечето родители. Днес в модата редки и необичайни имена, които подчертават характера на детето, му придават уникални черти на характера. Следващата класация на популярните мъжки имена е направена въз основа на статистика на търсачките, която събира всички искания на бъдещите родители относно съвременните имена за деца.

Най-популярните модерни имена за момчета през 2018 г. са:

 • Яков е име за един ярък необикновен човек, за амбициозен човек, който е свикнал да постига целите си. Буквално, Джейкъб или Диас се превежда като "този, който следва петите".
 • Матвей е името на едно спокойно и разумно момче. Името Матвей означава „дадено от Бога”.
 • Робърт е име на креативно и амбициозно дете, което е свикнало да бъде център на вниманието.
 • Ърнест - означава "строг, сериозен"
 • Янис е древно име, което означава „Божията благодат”
 • Тимур, Дамир - името с татарски корени звучи твърдо и смело, преведено като "желязо"
 • Демид - името на силното и смело момче, преведено като лорд, суверен

Повечето съвременни мъжки имена са от немски произход - Карл, Хайнрих, Арнолд, Валдемар. Момчетата с такива имена се характеризират с невероятна отдаденост, строгост, ефективност. От такива бебета растат успешни дипломати, политици и бизнесмени.

Много популярна традиция е да се наричат ​​бебета с имена от английски произход - Дейвид, Хари, Матю, Оливър. Интересни италиански имена звучат - Рикардо, Матео, Алесандро. Когато избирате такива имена, кажете няколко пъти на глас името и бащиното име на детето, доколкото те съответстват. Съгласен съм, че името Матео ще звучи нелепо, когато името на детето е Александрович.

Съвременни мъжки имена: популярни опции за бебета

Момчетата, родени в годината на Огненното куче, се отличават с такива качества на характера, като постоянство, упорита работа, желание за постигане на цели. Те ще станат прекрасни семейни мъже, добри и грижовни бащи, прекрасни съпрузи. За да се засилят природните черти, заложени от природата, трябва да се избере просто и неусложнено име за момчето, за предпочитане славянско или библейско.

Най-популярните мъжки имена през 2018 г. са:

 • Арсений - мъжете с такова име много ценят семейството си, те са щастливи да се справят с вътрешни проблеми, да се разбираме добре с децата, да се отнасят с уважение и благоговение към родителите. Арсений е смел и честен, не лъже и не позволява на другите да правят това.
 • Даниел е име, което е популярно от дълго време. Това е общителен и креативно дете, което поради социалността си избира професия, свързана с хората. Даниелс са последователни и лоялни.
 • Елисей е креативно дете с фина умствена организация. Елисей обича изкуството и литературата, избира професия, свързана с интелектуалната дейност.
 • Константин е детски лидер по природа, от ранна възраст детето се стреми да разшири хоризонтите си, да ръководи и организира. Хората са привлечени от такива хора, усещайки своята вътрешна сила и увереност в своите решения.
 • Кирил - едно момче с това име има доста егоистични черти, което, между другото, не се намесва, а по-скоро му помага да успее във всеки бизнес. Сред Кирилов има много тежки ръководители и успешни бизнесмени.
 • Лорънс - име с мощна енергия, която дава на момчето такива характерни черти като гордост, енергия, суета. Често такива деца постигат значителни висоти в различни спортове, тъй като от ранна възраст се стремят към признание и похвала.

Съвременни мъжки имена: изберете име за сезона

Влиянието на годината върху характера на детето е доказано от дълго време, много родители на много деца сами са могли да видят как се раждат различни бебета през зимата и през лятото.

Зимните момчета са властни и упорити, за да смекчат гневното естество на бебето, което трябва да му даде меко име - Леонид, Василий, Павел. За момчетата, родени през пролетта, са подходящи традиционните имена, които дават на детето сила и смелост - Степан, Егор, Демид.

Летните деца с техния честен, смел и любезен характер трябва да изберат име, което подсилва тези качества - Юрий, Елизар, Филип.

Бебетата, родени през есента, са егоцентрични и недоверчиви. За да развият своите комуникативни качества, да го направят приятелски и общителен, наречете бебето Назар, Семен или Тихон.

Името на момчето трябва да бъде красиво, модерно и рядко. Трябва да се вземат под внимание няколко аспекта - времето на раждането на бебето, връзката с фамилията и бащиното име и много други. Необходимо ли е да се наричат ​​бебета с екзотични имена или е по-добре да се ограничи до имената, с които всички са свикнали? Споделете вашето мнение в коментарите.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук