Коледни занаяти 2018 г. под формата на куче го правят сами: интересни идеи и майсторски класове

0

Предстоящото 2018 г. ще се проведе под егидата на кучето Жълта Земя. Това е много приятелски и верен символ, който ще даде на всички спокойствие, баланс и успех в бизнеса.

За да създадете приятели и да успокоите земното куче, посветете на него голямо разнообразие от занаяти, които можете да направите сами със семейството, приятелите и децата си.

Предлагаме ви най-добрите майсторски класове в създаването на играчки и декорации, които можете да украсите на коледната елха, интериора или да ги представите като подарък.

Изработване на куче за коледна елха

Символът на следващата година трябва да присъства на коледната елха. Дори едно малко куче ще бъде най-добрата украса на зелената красота.

За производството на играчки се нуждаем от:

 • тапи от вино или кръгли таблетки, пресовани от дървени стърготини
 • тел или клечки за зъби
 • пистолет за лепило, прежда и боя

Процес на създаване:

 • лепило заедно няколко клечки, за да получите тялото на кучето
 • С помощта на нож, отрежете краката, ушите и опашката от тапите
 • използване на лепило лепило занаяти

 • мъниста от черен цвят ще служат като отличен материал за очите и носа на кучето
 • направете език от червената прежда и използвайте жълто като шал или друг декор

Изборът на жълт цвят не е случаен, защото именно той се смята за основен през следващата година. Използвайте всички нюанси на този слънчев цвят в създаването на играчки, украсявайки интериора или празничната маса, и през цялата година ще бъдете придружени от късмет и благополучие.

Коледно куче от пластилин

Пластилинът е универсален и много удобен материал за създаване на занаяти. Дори едно дете може да се справи с него и самостоятелно да създаде оригинални занаяти за Нова година.

За да създаваме занаяти имаме нужда само от глина и няколко мъниста за очите. За по-хубаво куче използвайте няколко цвята едновременно - черно и кафяво, жълто и кафяво, и други.

Вземете като първи кафяв цвят. Оформете торса от него. Опитайте се да го направите леко удължена или дебела. Всичко зависи от вашето въображение и умение.

След това слепи малките детайли на кучето - главата, краката, ушите, опашката. Прикрепете ги към тялото.

Използвайки черен пластилин, направете нос и поставете мънистата на главата на нивото на очите.

Можете да създадете определена порода кучета, която без съмнение ще изглежда много по-интересно. Подгответе за готовия продукт стойка, изработена от цветна хартия, или засадете куче на „пъна“ на тапите.

Занаят куче за Нова година от филц

Felt е евтин и много практичен материал, който най-често се използва за създаване на сладки занаяти от плат.

Днес занаятчийските магазини предлагат голям избор от готови шаблони и комплекти за творчество с филц. Те са особено добри за децата, тъй като не изискват специални умения, работа с много детайли или лепило.

За да създадете играчка, изработена от филц, можете да използвате готови комплекти и да покажете въображението си и да създадете уникална обемна куче за игра на новогодишно празненство.

Ще ни трябва:

 • филц от различни цветове
 • ножици
 • игла и бележки
 • лепило
 • мъниста

Изрежете от усетите детайли на бъдещите занаяти. Можете да направите това сами или да използвате готови шаблони, които са представени в големи количества в Интернет.

Така че частите са готови, време е да започнете да шиете. Опитайте се да правите равномерни шевове по ръба на продукта, така че когато завъртите тъканта, нишките не “гледат” между частите.

Можете да направите плоско куче от филц с помощта на шев за обработка на разфасовки. Тази играчка не изисква пишене. Тя може да бъде допълнена с отвор и да окачи готовите занаяти на коледната елха.

За да се даде обем на играчката, напълнете го с пълнител.

За да направите играчката по-реалистична и уютна, я украсете с карирана кърпа или малък плетен шал около врата си, направете интересни „петна“ по ушите или тялото на куче, изработено от филц с различен цвят.

Такава забавна играчка през цялата година ще украси дома ви.

Играчка за кученца с бутер тесто

Изработването на играчки с бутер тесто е като работа с глина. Тук обаче можете да покажете въображението си и например да рисувате готовия продукт с гваш или акварели с деца.

За теста ще се изисква:

 • чаша брашно
 • половин чаша сол
 • половин чаша вода

Смесете всички съставки и замесете тестото. Сега можете да продължите към най-креативните сценични кучета.

Няма специални препоръки тук, докато играчката ви изглежда сладка.

Поставете готовите занаяти във фурната за няколко минути, за да замразите тестото. Сега можете да го рисува в различни цветове, основните от които, разбира се, жълто.

Коледа занаят куче от копчета

Това е една от най-оригиналните идеи за занаятите, поразителна със своята яркост и оригиналност.

Във всяка къща има ковчеже, в което се съхраняват многобройни аксесоари за шиене, бродерия и други. Те не правят без голям брой ярки цветни бутони с различен размер. Те ще служат като основна част за създаването на коледни занаяти.

Първо, трябва да подготвите фондацията. За да направите това, намерете снимка на кучето в интернет, отпечатайте го на плътна хартия и изрежете шаблона.

След това вземете бутоните, които ще се залепят за хартията. Те трябва да са плоски, за предпочитане многоцветни.

Използвайки лепило за лепило или лепило “Moment”, залепете бутоните към основата, редувайки големи и малки.

Използвайте по-малки детайли за декорация на краката и опашката на кучето, използвайте по-големи бутони, за да украсите торса и ушите.

Коледна възглавница за кучета

За да може Жълтото земно куче да ви зарадва през цялата година, шийте възглавница с този символ. Материалът може да се използва като филц, памук и тъкани от бял тон.

Използвайки готови шаблони, създавайте и изрязвайте детайлите на бъдещата възглавница. Зашийте ги на шевна машина или на ръка и набийте с пълнител.

Такава оригинална възглавница ще се впише идеално във вашия интериор. Той не само ще украси новогодишния дизайн на къщата, но и ще служи като удобен обект за релаксация на дивана през цялата година.

Нова година е време, когато трябва да покажете максимално въображение и творчество. В края на краищата, не без причина те казват "как да празнуват Нова година, така че да го прекарат."

Затова създайте уют и приятелска атмосфера в дома си с помощта на сладки занаяти и играчки под формата на куче - този верен и посветен символ на предстоящия 2018 година.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук