Краят на миналия век се характеризира с това, че технологиите хармонично са влезли в човешкия живот и сега служат като тяхна неразделна част. Различни механизми и устройства позволяват на човек да спести време, защото те опростяват живота чрез извършване и автоматизиране на човешката работа. С появата на технологиите всичко стана по-бързо и по-интересно, така че изобщо не е изненадващо, че тези тенденции се отразяват в света на изкуството, по-специално стана един от независимите стилове в татуировката. Биомеханичният стил е съвременен образ на значението на механизмите в живота на човека, символизиращ нова ера в развитието.

Биомеханиката е оригиналната кутия, която привлича не само красота и реализъм, но и професионализма на майстора, който е създал картината. Смята се, че родоначалникът на биомеханиката се е превърнал в екстравагантен и необичаен художник, чието име е Ханс Рудолф Гигер от Швейцария.Както знаете, той беше силно впечатлен, след като прочете книгите за ужаси от американския писател Лавкрафт Хауърд. Като се опитва да изобрази ужасите и кошмарите, художникът създава нов човешки образ. На платното са изобразени жени и мъже, съставени от различни механизми, тръби и чинии.

Особено популярни са картините "Ангели на ада", в които демоните преследват мотоциклетиста - емблемата на съвременните колоездачи. Биомеханичният стил е особено популярен след появата на филма „Чужденец” (1979), направен въз основа на картини на швейцарски художник. Нова вълна от биомеханика в татуировката, получена при филма "Терминатор". Много мъже искаха да направят външния си вид по-брутален и смел, използвайки скици на стоманени мускули и метални тръби вместо кости.

Трябва да се отбележи, че първите татуировки не бяха впечатляващи за тяхната красота и реализъм, тъй като те бяха създадени с помощта на черно, игра на светлина и нюанси. Постепенно изкуството на татуирането се подобри, чертежите станали по-обемни и детайлни, а съвременните технологии и широката цветова палитра направи възможно по-ефективно обработване на кожата и татуировките.

Благодарение на постепенното развитие на съвременните татуировки, направени в стила на биомеханиката, те имат не само красив, но и реалистичен вид, защото изглежда, че част от механизма, прикрепен към костите и вените, всъщност е поставена в човешка плът. Биомеханиката се отличава със своята сложност и привлекателност, отнема до няколко десетки сесии, за да запълни висококачествено изображение. При създаването на татуировка е важно внимателно и правилно да нарисувате всички сенки и частична сянка, отблясъци и контрасти, за които трябва да изберете правилната цветова схема и да направите максималната детайлност.

Биомеханика на мъжката татуировка

Както знаете, татуировките в стила на биомеханиката нямат скрит смисъл или специално значение и се използват като символ на свръхестествена метална сила и непобедимост. Мъжете с подобни татуировки изглеждат по-брутални и смели, имиджът им става смел, а вниманието е съсредоточено върху големите физически способности на собственика на татуировката. След като сте избрали правилно скицата, можете да увеличите визуално обема на мускула и да се съсредоточите върху тях.

Биомеханиката е специален стил, който изисква големи размери, за да постигне желания ефект и да привлече всички детайли с високо качество. Често мъжете използват краката си като платно, по-специално за телета. Важен елемент на картината е външният вид на кожата, той може да липсва, или ефектът се създава така, сякаш тялото е изрязано или изгорено, за да се монтират стоманени механизми. Кожата може да виси надолу, да се огъне, да има кървящи рани или да се задържи със стоманена лента. Иглите за плетене или други остри предмети, които пробиват кожата и излизат от нея, изглеждат също толкова красиви.

Също така красив вариант би бил татуировка биомеханика на предмишницата или рамото, където мускулите се заменят с метални плочи или сложни механизми, сред които могат да бъдат лостове, пружини, пружини и др.

Биомеханика на женска татуировка

Що се отнася до момичетата, сред тях този стил татуировки не е особено търсен и само 1-2% от жените използват брутални скици по тялото си. Когато създават скица, момичетата правят техниката по-красива и романтична, изпълвайки я с цвят и допълнителни детайли. Оригиналната версия на женската скица татуировка биомеханика - корсет шнур, затягане на разкъсаната кожа. Микросхемите и болтовете на момичето се заменят с ангелски крила, чиито пера са метални. Също така, женските татуировки в стила на биомеханиката не могат без сърца, звезди, пеперуди и други атрибути, познати на момичетата.

Биомеханична татуировка върху ръка, крак и други части на тялото.

Татуировката в стила на биомеханиката трябва да се прилага към тясно и дълго платно, така че под татуировката трябва да се избере голяма площ на тялото. Що се отнася до мъжете, те предпочитат татуировки на ръцете или телетата.Механичните части могат да бъдат разположени от китката до лакътя или от лакътя до рамото. Не по-малко популярен вариант е голям механизъм, разположен на гърба на един човек и заместващ гръбнака му с метални плочи. Друга оригинална версия - сърцето, заменено от зъбни колела.

Момичетата са по-нежни и романтични личности, така че поставят татуировката в стила на биомеханика по ръбовете, корема или гърба под формата на корсет. В някои случаи нежният пол поставя татуировка по ръцете или краката си, допълвайки скицата с женски елементи (цветя, пеперуди и др.).

Скици, снимки на готови произведения и стилови сортове

Татуировките в стила на биомеханиката имат няколко подкатегории, а именно:

  • Биомеханиката - механизмите заменят човешките органи и се намират вътре в човека.
  • Киберпънк - бутони, щепсели и проводници, които заменят вените. Основната разлика от класическата биомеханика - татуировката не е част от човешкото тяло, а съдържа изображения на някои обекти или същества, например котка с жици.
  • Hi-tech е технически стил, в който част от тялото се състои от микросхеми, чипове и други детайли на „интелигентната технология“.
  • Steam punk не е част от биомеханиката, а по-скоро служи за най-близък роднина. Татуировки в този стил приличат на остарели механизми. Популярна опция е часовник механизъм.

При избора на скица най-важното е да се намери добър и висококвалифициран майстор, тъй като елегантността и привлекателността на татуировката зависи само от него. Що се отнася до скицата, най-важното тук е да се определи частта от тялото, която механизмът ще замени, и да се избере типа механизъм. Например, татуировка върху телета е търсена, където мускулите заместват пружините или амортисьорите. Еднакво популярни са и механизмите, които заменят сърцето или металните ръце.

 

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук