Разбира се, в повечето съвременни интериори, тънки плазмени екрани са монтирани на стената, но това не означава, че пиедесталите под телевизия остава непотърсени. Често те предпочитат собствениците като важен функционален компонент на целия интериор.

Модерни телевизионни шкафове: видове дизайн

Днес производителите предлагат голям избор от мебели, чиято функционалност и дизайн ще задоволят и най-изтънчените вкусове. Не изключение бяха шкафовете под телевизора. Изберете идеалния вариант за вашия интериорен стил не е трудно.

Така, компактна плоска нощна шкаф с малък брой чекмеджета ще изглежда страхотно в малка стая, а луксозният дизайнерски модел с оригинално покритие е идеален за просторна, представителна дневна.

По вид и конфигурация има няколко вида телевизионни стойки:

Стойка за телевизор с конзола

Стойка с вградена скоба ви позволява лесно да регулирате въртенето и ъгъла на телевизора.Невероятно удобен елемент, който представлява възможността да гледате телевизия навсякъде в стаята. Към днешна дата магазините продават подобни пиедестали за панела и LCD телевизора.

Вградената скоба осигурява поставянето на телевизора перфектно във всяка точка без пробиване на стената. Що се отнася до естетиката, тук също е осигурено всичко: всички кабели от оборудването са скрити в специално обозначен канал.

Поставка за телевизор с скрин

Един от най-функционалните елементи за хола. Разбира се, тази опция не е най-компактното решение, но е много подходящо за просторни стаи. Въпреки размерите и масивния външен вид, можете да поставите много необходими неща тук. Такъв модел на шкафа може да съдържа достатъчен брой секции, чекмеджета, отворени рафтове за оборудване, дискове и други аксесоари.

Висящ шкаф

В модерните апартаменти често има окачени телевизионни шкафове. Те правят помещението малко по-просторно и просторно. Този модел е прикрепен директно към стената, а под него остава свободно място.

За производството на окачени пиедестали, като правило се използват по-леки материали, но по принцип могат да се използват всички. Въпреки компактността си и лаконичния си вид, този дизайн може да бъде доста функционален, да има достатъчен брой отделения за съхранение на всякакви неща и рафтове за оборудване.

Поставка за телевизор

Това е истинско спасение за малки стаи. Разположението на ъгъла ви позволява да запазите такива ценни метри. Освен това, този модел е абсолютно не по-малък по отношение на функционалността на други видове. Може да има и допълнителни чекмеджета, секции и дори скрин. В допълнение, ъгловите шкафове се срещат с конзолата, което значително разширява ъгъла на видимост.

Материали за телевизионни стойки

Материалите, от които се произвеждат шкафове, могат да бъдат много различни. Най-често е дърво, стъкло, пластмаса, ПДЧ. Както и да е, изборът на материал ще зависи от концепцията и стилистичната ориентация на интериора.

Напоследък стъклените шкафове, които изглеждат чудесно в модерен интериор на апартаменти, са все по-търсени. В допълнение, такова парче обзавеждане с право може да се счита за идеално решение за малки помещения, защото тухла, изработена от стъкло, изглежда като безтегловност.

Като правило, тези дизайни приличат на стандартна масичка за кафе, оборудвана с няколко рафтове за уреди и други необходими аксесоари.

Производителите използват закалено дебело стъкло с дебелина около 15 мм. Абсолютният материал е достатъчно безопасен и издръжлив, а смилането на ръбовете елиминира възможността за изстъргване и надраскване. Специалното филмово покритие позволява да се придаде някаква сянка на стъклената повърхност.

Класическите дървени шкафове изглеждат много благородни и солидни. Те перфектно ще се впишат в сдържаното спокойно вътрешно пространство с различна стилистична ориентация.

Дизайнът на традиционния дървен шкаф за телевизор може да бъде абсолютно всичко - от модерен и минималистичен до изискан завършек и ръчна дърворезба.

Що се отнася до цвета, черно-белите пиедестали, както и неоцветените дървени се считат за универсални.

Но такава мебел може да се превърне в ярък акцент в интериора, привличайки специално внимание. Ако желаете, можете да вземете абсолютно всеки дизайн и цвят.

Стойка за телевизия: Как да изберем?

Преди да купите такова нещо, трябва да вземете под внимание някои показатели, които трябва да спазвате:

На първо място, необходимо е да се определят размерите на телевизора, да се измери дължината, ширината, на базата на която да се оценят параметрите на плота на масата на бъдещия пътека. Ако мониторът не е плосък, трябва да помислите и за дълбочината му.

Следващият важен фактор е стилът и интериорният дизайн. Поставката за телевизор може да бъде централно място в стаята, ако е в хармония със стил и цвят с останалата част от мебелите.

В случая, когато има трудности при избора, има отлична алтернатива - универсална стъклена стойка, която органично изглежда почти във всеки стилистичен дизайн.

За някои домакини, това е функционалност, която е ключов индикатор при избора на пиедестал. Такива модели са оборудвани с допълнително пространство за технологии, компактни кутии за дискове, както и за любителите на книги - също и с малки рафтове.

За големите семейства въпросът за допълнителните места за съхранение винаги остава актуален. В този случай производителите произвеждат шкафове със скрин.

Опциите с колела улесняват движението на помещението. Отлично решение за тези, които обичат да сменят мебелите често и да пренареждат мебелите.

Важно е да се вземат предвид интересите на цялото семейство. Така че, ако в къщата има малки калпаци, изхвърлете стъклените пиедестали, в екстремни случаи се уверете, че стъклото е достатъчно силно и има защитно покритие. Също така изберете модели с изгладени ъгли.

Поставка за телевизор: необичаен дизайн

Съвет: за стойка за телевизия, служеща за дълго време, се уверете, че е с отлично качество. Всички прибиращи се конструкции трябва да имат добри крепежни елементи, които осигуряват меко приплъзване. Също така не по-малко важно и качествено оборудване.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Има няколко страхотни възможности, благодаря. Ще трябва да намерим и поръчам подобни на Авито, а сега е лукс да си купя или поръчаш в салона за мен, а аз искам такава красота))

  2. По дяволите, погледнах към твоята селекция и отидох при Авито, за да избера моята красота)) Харесвам сайтове с голям избор, дори повече от живите магазини. И там, и има нови неща, но няма обсебващи продавачи.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук