Таванните лампи се различават по размер, форма, изпълнение. Правилно подбраното осветление за спалнята често става гарант за висококачествена почивка и сън. С избора на полилей в тази стая трябва да се подходи сериозно и внимателно.

Правилният избор на таванни полилеи в спалнята

В спалните на квадратен или малък размер полилей е окачен в средата на тавана. Над нощните шкафчета може да се постави допълнително осветление. Ако стаята е с продълговата форма, можете да използвате 2 симетрично монтирани таванни полилея. В някои случаи можете да окачите полилей над леглото. Ако в спалнята има работна зона, тя също трябва да бъде правилно осветена.

Изберете основния елемент за осветление трябва да бъде внимателно, въз основа на работните условия и параметри на спалнята. Стойността може да има:
1. Мощност и тип на лампите, използвани за необходимото ниво на осветление.
2.Размерът на околното пространство, височината на тавана.
3. Материалите, от които е изработен полилей.
4. Комбинация със стилистичния интериор на стаята.
5. Изглед на повърхността на тавана, видове монтаж.
6. Местоположението на тавана и ориентацията на светлинните лъчи.
7. Комбинацията от цветова палитра в интериора.

Ако в стаята има нисък таван, с помощта на допълнително осветление по периметъра на помещението, то може да бъде визуално вдигнато. Същото се случва, ако насочите крушките към повърхността на тавана. За да се намали визуално височината на тавана, можете да го оставите без осветление, насочвайки точки греди по стените. Чрез същите осветителни тела можете да изберете всеки елемент в интериора.

Каква е ролята на полилея в интериора на спалнята

Спалня - това е стаята в цялата къща, която е напълно съобразена с характера и вътрешния свят на собственика му. Полилейът трябва да отговаря на всички изисквания. Това се отнася не само за осветлението, но и за визуалния образ.

Една от важните нюанси е компетентната комбинация от полилея с общия стил и декор на помещението. В случаите, когато в спалнята има вторично осветление, е необходимо те да идват в интериора и да се комбинират с таванния полилей. Фокусирайки се върху стилистичната посока, можете да изградите специфични параметри:
• Класически. Ще има съответни продукти с кристални висулки, опции с изкуствени свещи, полилеи от рожкови. Основата на осветителните елементи може да бъде месинг, дърво или бронз.
• Модерни. Необходими са необичайни материали за производство и нестандартни форми. Характерни черти - извити линии и стъклени елементи в различни интерпретации.
• Държава. В този случай, за производството на тавани полилеи се използват естествени материали - ковани метали, дърво, стъкло и ракита. Текстилът е популярен като декор.


• Loft. Трябва да има допълнително осветление. Както полилейът, така и вторичните лампи са представени от модели от метални рамки и стъклопакети. Може да има по-смели експерименти с използване на алтернативни решения и суровини.
• Hi-tech. Основните характеристики - функционалност, сбитост, естетика. Полилеите имат правилни, ясни форми. Сред материалите за производство преобладават стъкло, метал, керамика, пластмаса.
• Изток. За производство използвайте бамбук, тъкани, хартия. Като украса се използват ориенталски образи и символи - йероглифи, дракони, сакура.
• Прованс. Характерни черти са ковани рамки, таванни лампи, изработени от текстил, декор под формата на руш, цветни щампи, картини. Те се характеризират с простота и невероятна елегантност. Напоследък популярни са и ратанови абажури, лозарни абажури.

В градските имоти и къщи често предпочитат да използват полилеи, изработени в еко-стил. Основните характеристики на продуктите са естествени материали на производството, най-често дърво, оригиналност, естествени мотиви. Такива продукти се считат не само за околната среда, но и трайни.

Можете да изберете полилей на цветната палитра. Осветителното тяло е избрано в пълна комбинация с цветовете, използвани в интериора. Друг вариант е контрастно решение. В този случай полилейът може да бъде основен елемент от декора или първоначално различен от общия фон.

Комфорт и стил - модерни спални полилеи

Голямо разнообразие от осветителни тела ви позволява да украсите спалните помещения в най-оригиналните стилове и вариации. Важно е да се избере основният елемент на осветлението, който трябва да бъде в хармония с ситуацията. Тавани полилеи, прикрепени директно към повърхността са много популярни.

При регистрацията на място в спалнята напоследък предпочитат лаконичност, простота, минимализъм.В различни стилове, полилейът може да играе ролята на мултифункционален обект, действащ като осветително устройство, стилна декорация, допълнителен елемент в интериорния дизайн. Удобно, когато полилей има вградени димери, както и оборудвани с дистанционно управление.

За буйни, богати интериори най-добрият вариант е полилей с кристална украса. Продуктите с вградени елементи от цветни декорации се считат за универсални и могат да се впишат във всеки стил. Флоралната посока може да бъде изразена в различни интерпретации. Такива растителни мотиви включват пъпки, клони, листа, цветя.

В зависимост от крайната цел на дизайнера, цветни теми могат да бъдат използвани само в декорацията на таванния полилей. В противен случай, елементът ще действа като акцент и ще можете да поддържате цялостния стил с помощта на изображения на драперия, текстил за прозорци, килими.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук