Най-интересните филми в историята на киното са тези, които държат зрителя в напрежение до последната минута. Това е неочакван край, който ще накара филмовите фенове да не напускат залата, а да чакат магическа развръзка.

Режисьори, сценаристи и продуценти отдавна са открили рецептата за печеливша опция и успешно я използват. Така се раждат безброй комедийни комедии, драми, екшън филми и филми от други жанрове, които се превръщат в шедьоври заради неочакваната им цел.

Седем (1996)

Този филм е доста стар, но редовно се гледа от хиляди ценители на истинските кино шедьоври. Филмът принадлежи към криминалните трилъри, характеризиращи се с особена жестокост на събитията, които се случват на екрана.

В историята, убиецът с болна психика смята, че е упълномощен да наказва хората за техните смъртни грехове. В началния етап от производството на филма развръзката все още не беше напълно оформена, тъй като ръководителите на проекта поискаха писателите да променят настоящата версия.Но Брад Пит, който играе основна роля, каза, че ако краят се промени, актьорът напуска филма. В резултат на това филмът спечели няколко награди на MTV.

Боен клуб (2000)

Друг филм, който режисьорите преглеждат с удоволствие, беше заснет през 2000 г. и оттогава не е загубил своята популярност. Награден е с Оскар, MTV Movie Awards и Guild Awards за костюми.

Сюжетът се върти около герой, който страда от хронична безсъние. Отегчен е от монотонния живот на дребен чиновник и се стреми да избяга от сивото на ежедневието. Скоро той среща мъж, който продава сапун. Новият познат има донякъде извратени възгледи за живота, които той казва на заинтересования герой. Краят на филма е пълен с главозамайващи открития и изненади.

The Game (1997)

Филмът "Играта" се превърна в един от най-интригуващите в историята на киното. До последната минута зрителите са очаровани от развитието на събитията и са под натиск. Основната мистерия на филма остава до самия край.

Главният герой Никълъс е успешен бизнесмен. Той контролираше всичко, но с времето стана досадно за него. На следващия си рожден ден, Николай получава необичаен подарък - това е билет за „Играта“, който му позволява да преживее непознати емоции и да усети неотложността на живота. По време на развитието на събитията, героят осъзнава, че никой не е играл с него дълго време, а резултатът от вълнуващи куестове може да бъде много реална смърт. Сюжетът се развива динамично и не дава време на публиката да се отегчи.

Най-добрата оферта (2013)

В началото на филма може да изглежда, че сюжетът е ясен, а краят е доста предвидим. Но в хода на филма всичко става объркващо и странно. Фината работа на режисьора прави всичко, за да заблуди публиката.

В историята главният герой Вирджил Олдман е в служба като директор на голяма аукционна къща. Заедно със своя партньор той успешно превръща измамата, мами продавачите, купувачите и получава този огромен доход. Олдман събира колекция от скъпи антични картини, които пазят в тайна.

Внезапно по пътя Вирджил се среща с жена. Тя интригува героя, като крие самоличността си, като наема Олдман да продава ценностите на семейството си. С течение на времето по-близкото познаване на мистериозния непознат отива до нивото на манията на героя. Резултатът от това, което се случва на екрана, е напълно непредсказуем. Филмът е одобрен от филмови критици и много престижни награди.

Черният лебед (2010)

Психологически трилър "Черният лебед" получи в своето време повече от дузина награди, включително Оскар, Златен глобус, Сатурн и много други.

Историята разказва за примера на театъра, който среща достоен съперник по пътя на балетната му кариера. Става ясно, че позицията й в театъра може да се провали, а основната партия ще получи опонент. Приближаването към заветната производителност изостря враждебността и прави конкурентните методи по-строги. Режисьорът до края на филма запазва резултатите в тайна.

Бункер (2011)

Парцелът се разгръща около младата сервитьорка Фабиана, която случайно среща млад мъж. Мъжът наскоро претърпя тежка пауза с приятелката си. Адриан и Фабиана започват връзка, която се влива в сериозна романтика и двойката излиза.

В началото всичко върви добре, в идилия за връзката. След като полицията дойде в къщата на млада двойка и съобщи, че бившата приятелка Адрина е изчезнала при неясни обстоятелства. Впоследствие Фабиана започва да забелязва, че в къщата, в която живее с младежа си, се случват необясними събития.

Игри за ум (2001)

Този носител на Оскар спечели сърцата на почти всички филмови фенове. Сюжетът се върти около гения по математика на Джон Форбс Неш младши. В началото на кариерата си той успява да развие бурна дейност в изучаването на теорията на игрите. Успехите в тази област му донесоха световна известност. На фона на всепоглъщащия успех героят получава удар, който коренно променя живота му.

Начало (2010)

Този филм ще се хареса на тези, които са готови за два часа да бъдат в напрежение и да получат тръпката от неочакван резултат в резултат на това. Филмът е получил много награди, включително четири Оскара и няколко Златни Глобуса.

Протагонистът - най-доброто от най-добрите в наказателното дело за кражба. Но професията му е много необичайна: той краде тайна информация от съзнанието на спящите хора. Благодарение на неговия подарък, Cobb се превърна в ценен ресурс при извличането на полезни данни. Експертите на индустриалния шпионаж не са успели да се възползват от този дар, а са принудили героя да загуби всичко, което е ценно за него, и да се скрие през цялото време.

Всеки от тези филми забавя зрителя и отнема от първите минути. Просто е невъзможно да си вземеш почивка от гледането. Нищо не може да се сравни с първото гледане на подобен филмов шедьовър, но повечето от тях дават не по-малко впечатления от втората и дори третата филмова сесия.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук