Пиърсингът на ушите винаги е бил популярен както при мъжете, така и при жените. Това се доказва от множество археологически находки в различни части на света. В нашия преглед ще обсъдим подробно темата за ушни пробиви, сортове и правилна грижа за тях.

Стилен ухо пиърсинг: видове и сложност на пробиви

Пиърсингът на ушите в света на пиърсинга се счита за най-популярния и чест. Всичко това се дължи на големия избор на зона за пробиване и голямото пространство за вмъкване на няколко декорации наведнъж. Ние предлагаме да се запознаем с всеки тип пиърсинг на ухото по-подробно.

Пробиване на ухото

Един от най-често срещаните видове, който е лек и безопасен. Пиърсингът на ухото се извършва с пистолет или игла. Поради липсата в тази област на хрущяли и важни точки, пункция на ушния лоб се лекува бързо и много рядко отхвърля декоративния материал.

Пункцията на лобчето най-често се прави без анестезия, тъй като това е зоната с най-малка чувствителност. Дори едно малко дете може да издържи на второ неприятно усещане, поради което пиърсинг ушите се препоръчва за деца на възраст от 3 до 5 години.

Тунел за пиърсинг

Пиърсинг тунелът има много фенове, благодарение до голяма степен на екстравагантния и предизвикателен вид. Тунелът е вид пиърсинг на ушите, в който веднага след пробиване в дупката се вмъква специален разпръсквач, а не орнамент.

Процедурата е доста болезнена, защото трябва да бъдете търпеливи, докато пункцията достигне размера, който съответства на размера на бижутата. За крайния резултат се нуждаете от поне един месец упорита работа. Понякога, за да се избегне дълга процедура, се прави разрез на мястото на предвидения тунел, който постепенно се разтяга. Експертите не препоръчват да се прибягва до такъв радикален метод, тъй като е по-болезнен и опасен.

Пилинг на ухото

Спиралата е върхът на къдрицата на ушите. Пункцията на това място предполага ефект върху хрущяла, което е доста болезнено. Местоположението на декорацията в горната част на ушната мида не пречи на движението и не пречи на собственика му. В хрущяла няма нервни окончания, така че пункцията на Helix се понася лесно и се лекува.

Професионалните майстори твърдят, че правилната пункция на Helix е практически безболезнена. Ако все още изпитвате силна болка, когато пробиете, по-добре е да се обърнете към друг господар. Когато пробиете Helix, има нюанс: трябва предварително да вземете украшението за пункцията, тъй като дупката в хрущяла не се разтяга като на ухото. Важно е да се избере същия размер на пробиването и диаметъра на декорацията.

Пиърсинг на ушите

Друг вид хрущялна пункция, с дупка, направена на противозавитката. На ушната мида можете да направите няколко пробиви наведнъж и да носите 2 или повече декорации. Пункция Напред Хеликс се прави с игла. За пълното излекуване на пункцията Напред Helix отнема около 4 месеца.

Пиърсинг на ушите Промишлени

Пиърсинг Индустриален е пробиване на горния хрущял на ухото, в което дупките са свързани с мряна. В класическия вид, Индустриал представлява дупка в предната част на ухото и от другата страна. Индустриалният вид изглежда страхотно както за мъже, така и за момичета.

Пункцията на два хрущяла лекува много по-дълго от един. В първите дни след процедурата не се препоръчва дори да докосвате пробойника, за да не нараните ухото. Носенето на шапки и слушалки също е забранено.

Опитните специалисти препоръчват носенето на биопласт бижута през първите месеци след пункция. След като дупките най-накрая се лекуват, можете да го промените на друг материал: медицинска стомана, титан или злато.

Пиърсинг на Трагус

Пробиване Трагус или естакада е женски тип пиърсинг в предната част на ушната мида. Трагусът е хрущялна тъкан, така че заздравяването и болката ще бъдат еквивалентни на Helix piercer.

Спящата на ухото с Tragus пиърсинг не може да бъде няколко месеца, както и носене на слушалки и стегнати шапки. Като бижута за пиърсинг на Трагус се използват обикновени пръстени и карамфили с камъни.

Пробиване на ушите: противопоказания за процедурата

Първо, не забравяйте, че пиърсингът на ухото и други части на тялото е необходим само в лицензирано медицинско заведение. Намерете опитен специалист, чийто инструмент стерилност е извън съмнение. Професионалният майстор ще откаже да ви пробие, ако:

 • страдате от заболявания на кръвта
 • имаше нараняване на главата
 • страда от диабет
 • по време на процедурата са болни АРВИ
 • ти си непълнолетен
 • Вие сте бременна
 • има алергични реакции към лекарства

Процедура за пробождане на ухото

Всеки професионален майстор трябва да се придържа към стандартния протокол по време на процедурата по пиърсинг. Тя включва:

 • избор на подходяща украса, оценка на неговото тегло и диаметър
 • лечение на бъдещото място на пункция с антисептично или друго дезинфекционно средство
 • с помощта на стерилни инструменти, които идват от специален стерилизатор, капитанът прави пробиване с игла в предварително маркирано място
 • непосредствено след пункция, в дупката се поставя обица или експандер
 • в случай на кървене, капитанът трябва да вземе всички мерки, за да го спре и да отстрани остатъчната кръв. За целта пункцията се обработва отново с антисептик и, ако е необходимо, се фиксира с мазилка.

Как да се грижим за ухо пиърсинг

В първите дни след пункция пиърсингът е най-честата рана на тялото, която тялото се опитва да лекува с всички средства. За да може пиърсингът да се лекува безопасно и да се наслаждавате на атрактивен вид бижу в ухото си, трябва да следвате важните правила:

 • по време на заздравяването на пункцията, докосвайте пробиващото устройство само с добре измити ръце
 • опитвайте се изобщо да не докосвате украшението, особено за да я преместите. Тя може да увреди раната и изцелението ще продължи много по-дълго.
 • Не се препоръчва да посещавате банята и сауната, защото влажна среда насърчава растежа на бактериите
 • Опитайте се да съберете косата в опашката или да ги фиксирате с фиби. Случайният контакт с косата може да причини нараняване и кървене.
 • По време на възпалителния процес в раната, ежедневно се лекува с антисептичен, регенериращ крем. Ако нагряването не премине няколко дни, се препоръчва да се консултирате с лекар.

Пиърсингът на ушите е най-популярният вид декорация на вашето тяло, който продължава дълго време и при пълно изцеление не причинява никакви специфични проблеми на собственика си. Ако решите за пиърсинг на ушите, трябва да се консултирате с Вашия лекар и да изберете доказан майстор.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук