Мъжки прически почти никога не хващат окото, винаги изглеждат сдържани и строги. Ние сме свикнали да виждаме мъже с прически в класически стил, само от време на време допълнени с обръснати храмове, продълговати бретон и други фризьорски техники. Модерната мода е богата на експерименти, тя не се представя без кардинална промяна на имиджа и предизвикателни тенденции. И това се отнася не само за модата на жените, все по-често мъжете искат да изглеждат оригинални, да показват собствената си индивидуалност с помощта на дрехи, прически и аксесоари. Дредовете са точно това, от което човек се нуждае, който не се страхува да изглежда закачливо и екстравагантно.

Мъжки дреди: оригинални идеи за персонализирано изображение

За първи път мъжките дреди показват известен рап певец Декл. Оттогава много млади хора започнаха да го имитират и да правят дълги и къси дреди на главите си. Салоните за красота и бръснарниците започнаха да предлагат на мъжете нова услуга - създаването на къси, средни и понякога дълги ужаси.Голямата популярност на тази прическа доведе до факта, че дори изкуствени материали се използват за създаването му.

Истинското наименование на дреди е дред, което означава ужасяващи къдрици. Така интелектуалците започнаха да наричат ​​косата на растафарите. Дредовете бяха популярни не само сред жителите на Африка и Карибските острови, а прическата беше придружена от образи на индусите, които предимно водят затворнически начин на живот, не разресват и не режат косата си.

Днес мъжките дреди не се смятат за толкова плашещи и шокиращи прически, толкова много млади хора, особено тези, които принадлежат към субкултурни движения, предпочитат да правят „ужасяващи къдрици“ на главите си. Експертите смятат, че дредовете са идеална прическа за прекалено заетите и много мързеливи мъже, тъй като тя не изисква специални грижи. Най-често мъжете предпочитат да правят дреди за къса коса, тъй като дългите дреди не винаги са практични.

Според метода на закрепване мъжките дредни се различават малко от женските, но дизайнът и стилът са напълно различни. Мъжки дреди са много по-дебели и по-груби, създадени от вълна или филц. Жените предпочитат изящни грациозни плитки.

Мъжките дредове често се изпълняват в тъмни нюанси, докато жените могат да използват многоцветни дреди на най-необичайните нюанси. За да създадете дрехи от собствената си коса, е необходимо дължината им да е поне 10 см. За прикрепяне на изкуствена коса са достатъчни 5 см естествена коса.

Кои са дредите?

Експертите не съветват дредовете за мъже с тънка и крехка коса, склонни към нараняване и загуба. Грижа за afrokosichkami в този случай ще бъде проблематично, но механичното преплитане на плитки може да доведе до загуба на себум и пърхот.

Що се отнася до визуалното възприятие на дредите, те в идеалния случай ще гледат на мъже с овално и кръгло лице с нормален тип коса без очевидни и ясно изразени проблеми. На мъжете с малък растеж afrokosichki ще изглежда малко комичен.

Разнообразие от мъжки дрехи

Най-често, момчетата предпочитат да изпълняват дреди от изкуствени материали. Това се дължи главно на факта, че те не искат да чакат достатъчна дължина на косата, за да се образуват дори минимални заплитания.

Мъжките дредове могат да бъдат разделени на 3 основни групи:

  • естествено - за да се създадат такива дрехи, трябва да имате дължина на косата от 20 см или повече. Понякога естествените дреди се допълват с канекалон - изкуствен материал за плетене на плитки. Основното предимство на естествените дрехи е нежно плетене. В допълнение, човек може да носи тази прическа за няколко години.
  • ja-dreadlocks - тъкане се извършва от тънки подложки, които са създадени от майстора от изкуствени материали. Ja-dreadlocks се препоръчват за мъже с къса коса. Цветът и дължината на страха се избират индивидуално, според собствените им предпочитания. Предимството на този вид дреди е, че те практически не развалят естествената коса на мъжа.

  • de dreads - те също се наричат ​​безопасни изкуствени. Прическата е създадена с помощта на дюзи от Канекалон, които са вплетени в естествената коса. Кошовете лесно се коригират, пигтейлите могат да се отстраняват без проблеми, докато естествената коса остава същата, без значителни щети.

Ако говорим за дълготрайно носене на дреди, тогава се използват изкуствени материали, за да се даде обем на косата. Много е трудно да ги премахнете, по-лесно е да отрежете косата и да я отгледате отново.

Как да си направим къси дреди

При създаването на кратки дрехи трябва да се разбере, че естествената дължина на косата в процеса на тъкане ще бъде намалена наполовина. Най-простите и най-популярните методи на оплетката са усукване на коса, механично триене, разресване със специални инструменти. Често се използва специален гребен, който бързо разбива косата до максимално плътно състояние.

Ако изберете метода на триене, тогава за да създадете кратки дрехи ще ви трябва специален инструмент за работа с вълна.Като начало, косата се втрива с парче вълна, докато сриването приключи, след което къдриците се завъртат по посока на часовниковата стрелка, като едновременно с това счупват дредите в пигтейл с помощта на малък гребен. Създаването на вашите къси мъжки дредове е доста трудно, така че ако искате да получите наистина перфектна прическа, по-добре е да се свържете със салона.

Как да се грижим за мъжките дреди

Предимството на дредовете е, че те могат да се носят в продължение на няколко години, без да се притеснявате за редовни посещения на фризьора. Освен това косата с дреди трябва да се мие много по-рядко от обикновената коса. По-добре е да измиете косата с дред с естествени изплаквания на растителна и растителна основа. Можете да използвате шампоан и балсам, но в малки количества, в противен случай няма да можем да ги изплакваме от канекалон. След измиване на косата с гореща коса, не забравяйте да изплакнете хладните дредни. Производителите на козметика дойдоха на помощ на мъже с дреди и продадоха специални продукти за грижа за дредовете, тъй като обикновените шампоани не са подходящи за тези цели.

Прическа с дреди винаги изглежда оригинална и скандална. С дреди можете да създадете много интересни прически, да ги обвържете в възел, фиксирайки с гумени ленти и въжета. Създаването на дреди не само отнема много време, но и е доста скъпо. В професионалната бръснарница цената на такава услуга е от 5000 рубли и повече.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук