Понякога, за да се насочите по правилния път, трябва да използвате някакъв импулс отвън. Вътрешните сили не са достатъчни и човек трябва да бъде вдъхновен от чуждата история на успеха и победите.

Мотивиращите филми са се превърнали в отличен начин за създаване на необходимото настроение. Има много такива, а темите са толкова разнообразни, че всеки, който се нуждае от подкрепа, може да намери точно това, от което се нуждае.

Успешни мотивиращи филми

Успехът в живота зависи от много фактори. Това е описано подробно в подбора на мотивиращи филми, представени по-долу.

Вселената на Стивън Хокинг (2014)

Филмът разказва за съдбата на невероятен човек на име Стивън Хокинг. Той беше диагностициран, просто не оставяше шанс за дълъг щастлив живот. Въпреки това, героят е живял много години, изпълнен с ярки събития. Омъжи се и постигна огромен успех в областта на физиката.

Филмът е подходящ за гледане от онези, които отчаяно искат да живеят и са готови да се откажат. Той вдъхновява да продължи борбата срещу несправедливостта на съдбата.

"Кралят казва" (2010)

Парцелът се разгръща около херцога на Берти, който трябва да се издигне на трона. В допълнение към естествената си срамежливост, проблемът беше нервното заекване, което понася бъдещият цар. Никой не можеше да му помогне, но безкрайната вяра на съпругата му в успеха на Берти направи чудо - уникален човек, който помогна да се лекува, падна на пътя на херцога.

Филмът ни казва, че за да постигнеш успех, трябва да използваш всички, дори и най-незначителните на пръв поглед средства. Всяка малка стъпка към цел може да стане важна.

"Социална мрежа" (2010)

Историята разказва историята на най-големия успех. Благодарение на идеята за създаване на социална мрежа Facebook, млади студенти от САЩ станаха мултимилионерки само за няколко години. Филмът разказва, че е необходимо да не губите време за дреболии, а да се стремите към целта, дори ако всички около тях смятат идеята за утопична.

"Живот в розово" (2007)

Филмът разказва за трудната съдба на известната френска певица Едит Пиаф. Но в началото на картера си тя пееше по улиците и всеки ден се бореше за правото да живее и пее. Оттогава минаха много години, а от уплашено тънко момиче с ловен поглед героинята се превърна в красива жена, която целият свят знае.

За хората с творчески професии този филм може да бъде мощен стимул за по-нататъшно развитие. Не винаги обществеността веднага взема талант и необичаен поглед към нещата. За да докажат правото си на работа, гениите често трябва да действат в противоречие с обстоятелствата.

"Легенда номер 17" (2013)

Съдбата на изключителния хокеист Валери Харламов не може да остави никого безразличен. Той стана национална гордост на огромна страна и на номер 17 стана част от непобедим отбор, запомнен по целия свят. Герой смело, ден след ден, преминаваше през трудни тренировки, преодоляваше болката, в крайна сметка стана хокейна звезда.

Този филм има за цел да посочи факта, че повечето компетентни мениджъри не просто обременяват своите такси. Може би треньорът, учителят или родителите са уверени в успеха и имат големи надежди за обучаемите.

"Вълкът от Уол Стрийт" (2013)

Филмът разказва за талантливия брокер Джордан Белфорт. Той води доста развеселен начин на живот. В същото време забележителният му ум и неразумните му амбиции го водят до Уолстрийт. Тук той постига огромен успех, като същевременно се търкаля по-ниско и по-ниско в части от бустерите и навиците си. Изненадващо, разврата и наркотиците не пречат на героя да продължи да умножава състоянието си.

Моралът на филма трябва да бъде премахнат много внимателно. Акцентът трябва да се постави върху факта, че развитието на уменията и ума са в състояние да работят за своя господар дори в критични условия.

Мотивиращи филми за жени

Женската психика се нуждае от специален подход. За да стимулират желанието за действие, дамите се нуждаят от специални обещания. Съответно мотивиращите филми за жените трябва да се отличават със специална атмосфера и настроение.

"Ерин Брокович" (2000)

Героинята на филма е самотна майка, от която се отглеждат три деца. Случайно тя получава позиция в една от адвокатските кантори. Упорито вършейки първото, което получи, тя постига безпрецедентен успех. Никой не очакваше това да е възможно. Филмът ни казва, че постоянството и желанието за постигане на целите винаги се издигат над всякакви обстоятелства.

"Бизнес жена" (1988)

В нейните 30 години Тес МакГил вече успя да промени няколко работни места. И накрая, в новия си пост тя излиза с удивителна идея, която трябва да помогне да се издигне по стълбата на кариерата. Тя разказва за това на шефа си, който се присмива на тази мисъл и тайно дава идеята за нея. Тес взема рисковано решение да реализира собствените си планове и постига успех. Същността на историята е да се бориш за живота си докрай и да вярваш в собствената си сила.

"Яж, моли се, обичай" (2010)

Филмът разказва историята на Елизабет, която е отегчена от монотонността на живота си. На 32 години тя вече беше уморена от брак и се потопи в депресивно състояние.Първият опит да се промени нещо в живота ми не беше увенчан с успех. Разводът и новият любовник се промениха малко в настроението на жената. След като говори сърцето си, Лиз решава да направи нов опит да направи живота по-ярък. Тя тръгва на пътешествие, което носи спокойствие в душата и баланс на нервната система.

Този филм ви кара да мислите, че времето е краткотрайно и трябва да направите промени за по-добро със собствените си ръце. Чакането на дарове от съдбата е просто глупаво. Точно както животът на Елизабет се е изместил от задънена улица, съдбата на всеки от тези, които жадуват за такива жени, също ще се промени.

"Хубава жена" (1990)

Списъкът с мотивиращи филми за жените трябва да включва филма "Хубава жена". Живописно представя живота на друга Пепеляшка, получила награда за работата на своя принц. В историята Вивиен, по волята на съдбата, стана проститутка. Тя не изглежда като една от тях и се чувства не на място. Хората около момичето също забелязват това. Специалният характер и красотата на проститутката не е скрита от очите на един посещаващ милионер, който случайно срещна Вивиен в града през нощта.

Искрената любов на героите ни учи да не се отказвате дори и при най-трудните обстоятелства. Все пак, всеки ден може да се случи чудо, че всяка жена, която е в беда, заслужава.

Всички тези филми са само стимул за действие. Не ги третирайте като инструкции, които трябва да следвате сляпо. Има изход от всяка ситуация и той определено ще бъде намерен. Ти просто трябва да вярваш в най-доброто и да действаш.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук