Всяка дама идва с очакване и мисли за чудотворна трансформация. Без съмнение, интериорът на един модерен салон трябва да отговаря на всички принципи на модния дизайн, да има специална атмосфера, която се настройва към положителен резултат. Какво съветват професионалистите и какви са тенденциите в дизайна на козметичните салони днес на преден план?

Общи принципи на дизайна на салона за красота

Когато създават салони за красота, дизайнерите следват определени правила за планиране, опитвайки се да използват оригинални идеи за декориране. В същото време трябва да се помни, че това е преди всичко предприятие, което трябва да отговаря на определени изисквания. Довършителните материали, степента на покритие на лечебните помещения, пълненето като цяло, нормите на измервателните индикатори - всичко това трябва да се вземе предвид.

Откъде да започнем и какво е важно да знаем? Въз основа на бюджета първо определете целевата си аудитория. Например, интериорът може да бъде луксозна класика за богатите жени, които заемат висока позиция в обществото,

или по-светска етика или непослушна модерна за демократичната младеж.

Така или иначе, трябва да се поставят основните правила на интериора на салон за красота - функционалност, практичност и комфорт. Независимо от стила, всички компоненти на дизайна трябва да се фокусират върху спазването на тези 3 ключови аспекта. Нека разгледаме по-подробно как и по какъв начин те могат да се проявят.

материали

Що се отнася до материалите за тапицерия, тогава няма специални ограничения в избора. Заслужава да се обърне внимание на някои фактори.

Подовата настилка трябва да бъде безопасна, издръжлива, без шевове и фуги, за да се предотврати проникването на прах, мръсотия и нарязана коса.

За лечебни зали изберете паркет, линолеум, ламинат, полимерно покритие. В дизайна на чакалните и на рецепцията изглежда страхотно сега действителен килим.

Често има материали за подове с отразяващ ефект, което позволява визуално да се увеличи пространството.

За довършване на стените се използват пластмаса, дърво, стъкло, естествен или изкуствен камък, керамичен гранит - всичко зависи от стилистичната концепция и финансовите възможности.

Важно е да запомните, че салон за красота е място с редовно обслужване от клиенти, което означава, че редовното почистване тук е неизбежно. Ето защо, украсата използва измиване тапети и влагоустойчиви бои, камък и дърво със специални импрегнации.

Цветен дизайн

По много начини, именно поради цвета, пространството придобива специално настроение, уникален модел, оригиналност и признание. Най-често физическото, психологическото и емоционалното настроение на клиентите и служителите зависят от цветовото решение на салона.

При проектирането на салони за красота професионалистите препоръчват следното съотношение в подреждането на цветните акценти: 70% - основният тон, 25% - мебели и аксесоари, и 5% - декоративни контрасти. Добре дошли в пастел, топли цветове, релаксиращи и затоплящи. Не трябва да прескачате и наситените, ярки цветове - те могат да бъдат успешно бити, създавайки в помещенията специална атмосфера на уникален стил, лукс и шик.

осветление

Осветлението е важен аспект, който пряко засяга работните процеси, зонирането и визуалното възприемане на пространството. Що се отнася до светлинния дизайн на салоните за красота, тук лампите са разделени на групи: прожектори - на работните места на занаятчиите и горните - за приемната и залата.

Важно е светлината, излъчвана от лампите, да не нарушава цветовете. В салоните на майстора работят с козметика, лакове, бои, които се подбират индивидуално. Затова тук не се допускат грешки!

С помощта на подходящо осветление, можете визуално да дадете на малко пространство повече свобода, лекота и безтегловност.

Планиране в детайли

Общата тенденция в интериорния дизайн на салоните за красота е свободата на движение, уютната атмосфера и пълния комфорт. Няма тесни коридори, купчини мебели и оборудване!

Същността на зонирането е почти еднаква за всеки стил. Чакалнята трябва да е оборудвана с удобни мебели и необходими детайли - модни списания на компактна маса.

Територията на рецепцията - разделителният елемент между работната зона и мястото за почивка.

Важно е да се осигури удобен достъп до офисите и фризьорския салон. В една малка стая, където има максимум три работни места, това ще е достатъчно за общата зала. В скъпите салони е желателно да се планира просторен коридор с шкафове. Стилен дизайн с хармоничен декор няма да позволи на посетителите да се отегчат.

Перфектен стил

Лидерът в интериорния стил е все още същият класически. Много собственици на салони за красота са уверени, че скъпите дървесни видове, сдържаните цветни акценти, елегантните мебели привличат клиенти. Благородният дизайн подкрепя основната цел на заведението - да направи своите посетители луксозни.

Етническата посока на салона потапя градските жени в някаква екзотика.Естествените материали (дърво, бамбук, лико, кожа) придават на интериора естествената красота, към която се стремят всички жени. Такъв дизайн е впечатляващ и поставя положителна и очарователна трансформация. Етническият стил ви позволява да въплъщавате много идеи: красива Индия, топла Африка или изисканите линии на древна Гърция. Такава екзотика изпълва стаята със специална индивидуалност, дава приятни асоциации, които влияят положително на ума.

Hi-tech - идеалното решение за малки помещения, които изискват краткост и минимализъм. Мебели с метален блясък, матирана пластмаса, прозрачно стъкло са характерните черти на хай-тек стил за компактен салон за красота.

Разбира се, салон за красота е пътят към красотата, което означава, че външният му вид трябва да бъде естетичен и запомнящ се поглед. Но каквото и да е идеалният интериор на кабината, неговата основна цел - да даде на посетителите желания нов имидж.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук