Витязево е ъгъл на спокойствието на 11 км от Анапа. Неговата специфичност в необичайната архитектура, която остана тук заедно с русифицираните черноморски гърци. Туристите са привлечени от чистото топло море и леко навлизане във водата. Намирайки се в планината, курортното селище е безопасно защитено от ветровете. Климатът е умерен. Лятото е горещо, а през зимата няма температури под нулата.

Как да стигнем до Витязево

Всички видове транспорт, с изключение на лични автомобили, се насочват към Анапа и само оттам туристите стигат до крайната точка. ЖП гара и летище Анапа се намират сравнително близо до Витязево. От летището до селото можете да вземете такси за 600 рубли - това са служебни автомобили от летището. С частни търговци можете да преговаряте за 400 рубли. Ако пътят е от станцията, той ще струва 350 рубли.

Такси от станция "Tonnelnaya" ще струва повече - от 900 рубли. За да стигнете от същата станция до автогарата в Анапа с автобус ще струва 120 рубли. От тук до Витязево на всеки 10 минути тръгват микробуси на дълги разстояния.Също така можете да хванете микробус в центъра на Анапа и на Pioneer Avenue. Маршрут микробус от Анапа до Витязево ще струва 40 рубли.

Можете да летите до Анапа със самолет, но трябва да платите за него в зависимост от месеца и времето, когато сте закупили билета от 2 900 до 5 500 рубли. Минималната цена на билета за влака Москва-Анапа е 1820 рубли. Средната цена на билета във втората кола от 2040 рубли. Минималното време за пътуване с автобус по маршрута Москва - Анапа е 21 ч 50 мин. Цената на автобусния билет е от 2850 рубли. Приблизително разстояние по права линия - 1 208 км.

Вътрешен транспорт

В селото има само един редовен автобус, същият маршрут върви със същия маршрут номер 114. В селото има повече маршрути. Цената на пътуването е 15 рубли. Цената между селата варира от 150 до 600 рубли, в зависимост от разстоянието.

В рамките на Vityazevo е удобно да се движи на велосипед под наем тук. Един час езда струва около 50 рубли, за 3 часа ще трябва да платите 100 рубли, а за един ден - 300 рубли.

Наем на кола в икономиката конфигурация ще струва 2800 рубли на ден за чуждестранна кола и 1500 за руската марка. Колкото по-дълъг е срокът на лизинга, толкова по-евтино излиза цената на деня. Паркирането на паметниците на природата и архитектурата може да струва значителна сума.

Плажове Витязево

Плажовете в селото са красиви: бял пясък, топъл сърф, леко наклонен вход. Но през сезона 150-метровата плажна ивица не изглежда толкова привлекателна. Той е претъпкан и пълен с дребен боклук. Леглата тук струват 200 рубли, но не всеки ще получи удобен стол.Изходът може да бъде търсене на място, което не е в най-популярните места. Там, подходът към водата няма да е толкова удобен, но плажното настаняване е по-удобно. Някои туристи посещават най-големите скалисти плажове на Анапа. Можете да използвате и плажовете на обществените курорти, но на частни плажове не се допускат външни лица.

Вместо централния плаж, можете да посетите плажа "Тортуга". Пътуването там струва 100 рубли. Множество забавления тук са стандартни: пързалки, батути, воден транспорт, банан.

Почивка в Витязево 2018: частен сектор, хотели, санаториуми

В селото има около 20 хотела със звезди, стотици мини-хотели и безброй стаи на частния сектор. Най-често тук можете да намерите къщата на собственика с няколко къщи за гости и лятна кухня. Удобствата ще бъдат разположени в двора. Също така, не разчитайте на собствения си хладилник, отделен душ и климатик. Но спестяванията на лицето - дори и в пиковия сезон, такъв брой разходи 400 рубли на човек. В присъствието на минимални удобства - 800 рубли.

Стаите в някое от помещенията за настаняване трябва да се резервират предварително. Елате и веднага намерите настаняване - голям успех. Новите хотели разполагат със собствено кафене и трапезария, плувен басейн, удобства за стаите и други приятни бонуси за комфортен престой. Ако имате късмет, хотелът ще разполага със собствен плаж. Настаняването в такъв хотел ще струва 2500 рубли.

Ако желаете, можете да наемете апартамент, той ще струва 2000 рубли на ден, а стая в добър нов хотел с всички удобства за двама струва 3500 рубли.

Най-популярните хотели в селото:

 • Хотел “Грийн Плаза”
 • Къща за гости "Зиридис"
 • Хотел “H₂O”
 • Къща за гости "Алекс"
 • Хотел “Мегас Александрос”
 • Къща за гости "На грозде"
 • Хотел Оскар
 • Хотел “Златното руно”
 • Хотел “Симона”
 • Хотел “Долче Вита”

Частният сектор по море, цени

 • "На Сергеевни" - 200 - 300 рубли при жени;
 • "На Любаша" - 250 - 500 рубли;
 • "Лили" - 300 - 600 рубли;
 • "Надежда" - 200 - 300 рубли;
 • "Pioneer 5" - 250 - 450 рубли;
 • Частен мини-хотел "Елена" - 250 - 500 рубли;
 • "Христо" - 200 - 350 рубли.

Цените за настаняване в частния сектор зависят от разстоянието до морето, наличието на гараж или паркинг, съоръжения.

Лечението във Витязево най-добре се извършва на ваучера. В местните санаториуми, обхватът на процедурите, необходими за всеки конкретен случай, е включен в програмата за настаняване. Три санаториума приемат семейства с деца на следните цени:

 • в разгара на сезона от 5000 рубли на ден;
 • през студените месеци от 2000 рубли на ден;
 • останалата част от времето 4000 рубли.

Почивка във Витязево 2018: all inclusive (цени)

За любителите на пълния комфорт в селото има места, предлагащи настаняване в системата "all inclusive". В местните хотели можете да получите три хранения на ден на бюфет. Списъкът с допълнителни услуги ще зависи от броя на звездите в хотела.

Що се отнася до цените, те ще бъдат малко по-високи, отколкото в хотели и частния сектор. Например, хотел “Undersun” предлага да се настанят в стаите си на следните цени:
Юни от 2900 руб.
Юли от 4200 руб.
Август от 3700 руб.
Септември от 2900 руб.

Настаняването в хотел "Марсилия" ще струва:
Май от 1100 руб.
Юни от 1700 руб.
Юли от 2600 руб.
Август от 1600 руб.
Септември от 1100 руб.

Хотел “AQUAREL FAMILY” във Витязево ще предлага настаняване на следните цени:

Май от 2250 руб.
Юни от 2880 рубли.
Юли от 3870 рубли.
Август от 2880 руб.
Септември от 2250 руб.
Октомври от 2250 руб.

Всеки хотел е добър по свой начин. Изборът трябва да се направи въз основа на набор от услуги, прегледи и цени.

Кафенета и ресторанти Витязево

Основното предимство на местната кухня е бюджетът му. Тук няма да намерите луксозни ресторанти, но институциите от средното ниво са напълно способни да организират пълни три хранения на ден. Обяд за един ще струва 150 - 200 рубли, а вечеря с алкохол може да се получи само за 300 рубли.

Плажните закуски са отличителна черта на местните курорти. Царевицата струва 50 рубли, църкхела - 100 рубли, баклава и чак-чак - от 50 рубли. Стана популярно да се готви на подобна почивка сами или да поръчате меню от собствениците. Това струва средно от 150 до 450 рубли на човек за обяд или вечеря.

Специални изкушения от местното кетъринг не трябва да чакат. Менюто е представено от европейската кухня. Репутацията на добрите кафенета в селото е спечелена от Яй, Македония и Дъблин.

Развлечения и атракции

Основното туристическо място на града се счита за насип на Паралия. На него има кафенета и магазини на града. Тук са построени увеселителен парк и делфинариум.Интересно може да бъде и екскурзия до винарска изба "Витязево". Друга популярна екскурзия е свързана с Анапа. Тя включва проверка на фонтанния комплекс, фара, Горгипията. От Витязево можете да отидете до Сукко. Тук е обичайно да проверявате замъка на лъвската глава с организирани рицарски турнири, да посещавате керамичен цех, да изпробвате професията на ковач и да стреляте с лък. От замъка трябва да отидете до живописното планинско езеро.Туристите се съветват да посетят резервата Big Utrishch. Тук можете да се опитате в гмуркане, риболов, да отидете в планината.

Витязево за деца

Децата ще се радват на прекарване на време в увеселителен парк, играят на слот машини, дегустират сладолед в безброй тави. В селото има няколко детски площадки и паркове. Но има собствен воден парк "Олимпия". Ако желаете, можете да отидете до по-големите водни паркове в Джемете и Анапа. Децата трябва да бъдат сведени до делфинариум в шоуто и да снимат с умни животни.

Почивка в Витязево 2018: ревюта

За съжаление, сред прегледите за село Витязево преобладават негативни отзиви. Туристите се оплакват от тесни пътища и изобилие от автомобили. В същото време, специализиран паркинг е на разположение само в хотелите. Гостите са недоволни от големия брой хора по улиците и плажовете, както и от навика местните жители да пият и да се пият на обществени места.

Редица туристи в своите прегледи предупреждават за измамници, които предлагат всякакви лошокачествени услуги и стоки. Цените за всичко това са твърде високи.

От прегледите можем да заключим за чистото и топло море, но само до август. През последния месец на лятото водата „цъфти“, а по плажовете и улиците на града се натрупват остатъци, оставени от безброй туристи.

Въпреки всички недостатъци, можете да имате добра почивка в Vityazevo. Важно е само да изберете подходящото време за пътуване и да не се забърквате със съмнителни хора. В този случай климатът на селото и лечебната морска вода ще донесат ползи само на пътниците.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук