Този материал е по-скоро есе за паметта на загиналите през 2017 година. Много хора тук, несъмнено, са достойни не за една линия, а за цяла история.

Мъртва през януари 2017 г.

На 1 януари Антони Аткинсън, известният британски учен и икономист, създал индекса на Аткинсън (един от индексите на социалното неравенство), почина.

Аткинсън

На 3 януари, на 79 г., почина великият космонавт Игор Петрович Волф, Герой на СССР.

Игор Петрович Волф

4 януари не стана основател на един от първите вокално-инструментални ансамбли на СССР “Пеещи китари” - Василев Анатолий Николаевич. По време на смъртта си той е на 81 години. Очевидно днес не всеки разбира и познава музикалната история на онези времена, но сигурно много хора познават такива личности като Юрий Антонов, Ирина Понаровска. И в края на краищата, те и не само бяха членове на този ансамбъл. Василев посвещава част от живота си на развитието на естрадното изкуство, но по някаква причина рядко се помни в пресата.

На 6 януари индийският актьор Ом Пури почина на 66-годишна възраст. Спомни ни от филма “Disco Dancer”, в който играе ролята на Дейвид Браун.

Om puri

На 12 януари роднините, приятелите и публиката се сбогуваха с Уилям Питър Блат (89 години) - американски режисьор, сценарист и сценарист, който създаде голям бестселър - “екзорсист”.

Уилям Блети

На 14 януари, Соловьов Юрий Васильович умира, без да е живял 2 дни до 84 години. Той е талантлив руски актьор, почетен художник на РСФСР.

Юрий Соловьев

На 16 януари умря Евгений Чернан (82 години), американският легендарен астронавт, а днес той е последният от тези, които стояха на повърхността на самата Луна!

Юджин Чернан

19 януари загина известният актьор Мигел Ферер. Смъртният рак е рак на ларинкса. Той участва в такива популярни филми като “Twin Peaks”, “RoboCop”, както и в телевизионния сериал “Морска полиция: Лос Анджелис”. В тежко състояние Мигел все още беше ентусиаст и до последното взе активно участие в стрелбата.

Мигел Ферер

В същия ден бразилският певец, солистът на Каома, Лоалва Браз, не стана. Към момента на смъртта й тя е била на 63 години. Събитията от този ден са поразителни в тяхната жестокост. Престъпниците влязоха в къщата, удариха Браза, безмилостно заплашиха с нож и ограбиха. След това заедно с Лоалва напуснали местопрестъплението. Заради неприятностите с двигателя престъпниците решили да изгорят колата заедно с певицата.

Лоалва Браз

На 25 януари умира Джон Хърт - великолепен актьор, чиито идоли и любящи зрители винаги ще помнят и безкрайно възхищават майсторската игра на Джон, особено ролята на Оливандер. А феновете на филма „Доктор Кой” завинаги ще запомнят военния лекар.

Джон Хърт

На 27 януари Емануел Рива, един от вековните състезатели по Оскар, почина (за лентата за любовта, 2013).

Емануел Рива

На 28 януари загина белградски и съветски поп певец Александър Тиханович (64 години), бивш член на ансамбъла Verasy.

31 януари - роднини и идоли се сбогуваха с музиканта Джон Уетън, който свиреше в популярни групи като Uriah Heep, Roxy Music, Азия, Wishbone Ash, Великобритания.

Джон Уетън

Мъртва през февруари 2017 година

2 февруари, починал е 93-годишният Макс Лушер - швейцарски учен, психолог, който разработил теста за цвят на Лушер.

Макс Лушер-мин

Георги Георгиевич Тараторкин почина на 4 февруари - руски и съветски актьор, народен артист от времето на РСФСР.

Тараторкин Георги Георгиевич

На 5 февруари 70-годишният шведски актьор Bjørn Justat Triggve Granat изчезна. Поредицата “Мостът”, “Момичето с татуировката на дракона” - именно в тези касети Гарнет беше най-запомнящият се за нас.

Нар, Бьорн

8 февруари Питър Мансфийлд умира, собственик на Нобеловата награда в областта на медицината, която той получи през 2003 г. за изобретяването на ЯМР. Без съмнение, това е гений в неговата област, благодарение на който са спасени милиони животи.

Питър Мансфийлд

12 февруари - друг талант напусна света - Ал Джаро (на 76 години), популярен певец и джаз музикант на Америка.

Ал Джеро

На 13 февруари Ким Чен Нам, най-големият син на лидера на КНДР (Ким Чен Ир), бе убит. Трагедията се случи в Куала Лумпур (Малайзия), което предизвика огромен скандал в света на политиката.

Ким Чен Нам

19 февруари - Осташев Алексей Валентинович, 55-годишен руски контрабасист и басист, който свири на сцената с много популярни артисти, включително в известната група The Untouchables, умря.

Осташев Алексей Валентинович

20 февруари - Чуркин Виталий Иванович - руски и съветски дипломат, представител на Руската федерация към ООН, а от 2006 г. - на Съвета за сигурност на ООН.
Чуркин Виталий Иванович
22 февруари - Прекрати невероятно талантливия актьор от руското и съветско кино, народния артист на РСФСР Алексей Петренко.
Петренко Алексей Васильович
25 февруари - на 36-годишна възраст, Нийл Филтън, прекрасен английски баскетболист и актьор, почина от сърдечен удар.

Нийл Филтън

27 февруари нямаше руски журналист, продуцент, създател на програмата „Чакай ме” Кушнеров Сергей Анатолиевич

Мъртва през март 2017 година

10 март - Робърт Джеймс Уолър (77 години) - американски писател, известен на публиката чрез своя роман - "Мостове на окръг Мадисън".

Робърт Джеймс Уолър

13 март умира Ричард Сайн-Витгенщайн-Берлебург (82 години) - датски принц, роднина на кралица Бенедикт (съпруг на сестра си).

Ричард Сайн-Витгенщайн-Берлебург

18 март - умира най-големият рок музикант Чък Бери.

Чък Бери

20 март Дейвид Рокфелер умира (на 101 години) - главната къща в Рокфелер, известният милиардер, политик и банкер.

Дейвид Рокфелер Дейвид Рокфелер умря

21 март Колин Декстър (на 86 години) почина - английски писател, известен като автор на детективски истории за инспектор Морс.

Колин Декстър

На 22 март умира Лембит Юханович Улфсак (69 години) - естонски и съветски актьор, нашия любим г-н Хей, Паганел, Тил Уленшпигел.

Лембит Юханович Улфсак

Умира през април 2017 г.

На 1 април на 84-годишна възраст умира руски и съветски поет, сценарист, режисьор Евгений Евтушенко. Причината за смъртта е рак от четвърта степен. Тялото на легендарния поет почива в Переделкино близо до гроба на Пастернак.

2 април - Олег Сергей Георгиевич (51 години) - украински художник - шоумен, актьор, участник в два проекта: „Маска Шоу” и „Джентълмен Шоу”. Той работи до последните дни, без да казва, че е болен от рак.

Олех Сергей Георгиевич

8 април умира от сърдечна недостатъчност Grechko Георги Михайлович (85 години) - космонавт, Герой на СССР, Чехословакия.

Гречко Георги Михайлович

На 12 април, на 57 години, братът на Еди Мърфи Чарлс Мърфи почина. Той е велик американски актьор и сценарист, но не може да преодолее левкемията (на снимката вдясно).

умря Чарлз Мърфи отдясно

Умира през май 2017 година

7 май умира на 71-годишна възраст, Владимир Богин, народен артист на Мали театър, киноактьор. Сред любимата аудитория от касети с неговото участие, "Бащи и синове", "Ходене по пътя" и други.

На 12 май умира Юрий Борисович Шерстнев (77 години) - неподражаем актьор на театъра, киното и телевизията.

Шерстнев Юрий Борисович

На 14 май народният артист на РСФСР, популярната съветска актриса, Карташева Ирина Павловна, не стана. Тя беше на 95 години по време на смъртта си.

Карташева Ирина

В същия ден, Powers Booth, известният актьор на Америка и носителят на наградата "Еми", умира.

Правомощия Бут

На 16 май Олег Борисович Видов почина след сериозно заболяване на 73-годишна възраст. Съветският актьор, режисьор, продуцент ще остане завинаги в паметта на роднини, роднини и фенове.

умря Видов Олег

Сюжетът на филма "Късмет господа. Видове като лейтенант Славин

Видове Олег

На 18 май стана известно за внезапната смърт на най-големия рок музикант, композитор и китарист Крис Корнел, който е само на 52 години.

Крис Корнел

На 22 май, на 78 години, почина Владимир Иванович Перетурин - известен спортен коментатор, а по-рано футболист (защитник). До 79-ия му рожден ден остана само един ден.

Перетуран Владимир Иванович

На същия ден, на 94-годишна възраст, почина Дина Мерил - известна холивудска актриса и социалист.

 Дина Мерил

На 23 май светът беше шокиран от новината за смъртта на неподражаем Роджър Мур. Култовият актьор на Великобритания, продуцент и сценарист, обичан от "агент 007" на Джеймс Бонд, напуска света за 90-та година от живота си.

Актьорът на Роджър Мур Роджър Мур

Мъртва през юни 2017 г.

На 13 юни загина звездата на спектакъла “Битките на екстрасенсите” Илона Новоселова (29 години). Според известни данни, момичето падна от шестия етаж след кавга с приятеля си. Новоселова беше един от най-скандалните и непредвидими участници в седмия сезон на шоуто. Според резултатите от гласуването, Илона зае второ място, а след това Алексей Похабов спечели шоуто.

На 15 юни Алексей Баталов (на 88 години) умира - известен актьор на съветското кино, любим герой на филмите „Моят скъпи човече”, „Делото на Румянцев”, „Москва не вярва в сълзи” и др. бедро.

16 юни не беше политик Хелмут Кол. Изтъкнатият германски канцлер изигра значителна роля за подобряване на отношенията между Германия и Русия, както и за обединяването на Европа.

На 21 юни генерал-майорът на КГБ и съветският разузнавач Юрий Дроздов (91) починаха.

29 юни не стана бивша солистка на известната руска поп група “Иванушки интернешънъл” Олег Яковлев. Диагностициран е с двустранна пневмония. Сърцето на музиканта не издържа на усложненията. По време на смъртта си той е само на 47 години.

Мъртъв през юли 2017 година

Писателят Даниел Гранин умира на 4 юли, 2 години преди да са навършили 100 години. Бил е член на Великата отечествена война, лауреат на Държавната награда на Руската федерация и СССР, Герой на социалистическия труд. Романите на Гранин станаха известни в целия СССР - “Търсачите”, “След сватбата”, “Отивам в буря”.

9 юли, на 87-годишна възраст, художникът Иля Глазунов не стана. От 1987 г. до последния ден от живота си, той е ректор на Руската академия по рисуване, за негова чест много картини в жанра на историческата живопис.

20-ти юли, на 42-годишна възраст, Честър Бенингтън умира - водещият певец на музикалната група Linkin Park. Според неговите близки, Бенингтън бил пристрастен към наркотици и алкохол и накрая решил да се самоубие.

30 юли не се превърна в млад музикант - продуцент и композитор на рап група LSP рома англичанин (29 години). Нищо не се знае за причината за смъртта.

На 31 юли умира Жана Моро (89 години) - известна френска актриса от 60-те години, която свири в 142 филма - Любовници, Лифт до скелето, Дневник на девойката, Жул и Джим, Нощ и др.

Мъртва през август 2017 г.

На 16 август Русия беше шокирана от новината за смъртта на известната руска и съветска филмова актриса Вера Глаголева. Актрисата не успява да преодолее рака и умира на възраст от 61 години. Тя стана известна с ролите си във филмите „Не стреляй по белите лебеди“, „Омъжи се за капитана“, „Искрено Ваш“, „Торпедо бомбардировачите“ и много други. В допълнение, Glagoleva наскоро активно се занимава с режисура.

23 август умира Далас Маккарвър - млад 26-годишен американски културист, претендент за титлата на г-н Олимпия. Според местните медии МакКарверу блокира дъха на чужд обект, все още не са известни по-подробни факти.

25 август, 45 г., умира световноизвестният американски културист Рич Пиана. В допълнение към спортната си кариера, Рич е участвал в блоговете и предприемачеството. Смъртта на културист стана известна от устата на неговия приятел Брадли Мартин, който публикува трагичните новини в своя Instagram.

На 14 август Пиан бил открит в безсъзнание в дома си, прекарал последните дни от живота си в кома. Според съобщения в медиите, Рич е взел голяма доза от специално лекарство (полиметилметакрилат), така нареченото "органично стъкло".

На 30 август Съединените щати се сбогуват с легендарната Луиз Хей, велик психолог и оратор, един от основателите на популярното движение за самопомощ, който стана известен именно чрез уебсайта на Луиз. Хей умря на 91-годишна възраст.

Мъртва през септември 2017 година

4 септември - на 30-годишна възраст умира актрисата Стела Baranovskaya.

Певицата Катя Гордън пише за това в своя Instagram. Стела имаше лимфобластна левкемия. През последните дни тя изпитва ужасна болка и не може да ходи. Петгодишният син на актрисата сега остава без майка.

На 14 септември Рада Змихновская, бивш член на руската група Eros, почина. Официалната причина за смъртта е хеморагичен инсулт.

На 23 септември умира актьорът Николай Годовиков (67 години), любим от милиони съветски граждани, който играе известната роля на Петруха във филма „Бяло слънце на пустинята”. Причината за смъртта е ракът.

На 26 септември стана известно за смъртта на 37-годишната Наталия Юнникова, звезда от поредицата „Завръщането на Мухтар”. Според бившия й съпруг Антон Федотов, Наталия е претърпяла инсулт (обширен мозъчен кръвоизлив). 22 септември тя загуби съзнание. Лекарите въведоха актрисата в изкуствена кома. Юнникова умря без да се върне в съзнание.

В същия ден почина легендарната фигуристка от СССР Людмила Белоусова.

Четирикратният световен и европейски шампион, изпълняващ в чифт с Олег Протопопов, умира в Швейцария на 81-годишна възраст след дълга болест. Тялото на Людмила Евгенияна е кремирано.

На 27 септември младият актьор Егор Клинаев (на 18 години), известен с телевизионния сериал Физрук, почина в инцидент в Москва. С ужасно съвпадение, Клинаев спря да помага на шофьори в произшествие и по това време той се намираше под колелата на друга кола, която очевидно не забеляза случилото се произшествие.

На 30 септември, на 73 г., Андрей Меньшиков, съветски и руски поет, сценарист, драматург и един от първите основатели на КВН, изчезна. В допълнение, Андрей Викторович е автор на стотици стихове и песни, дълго време е работил на руската и съветската телевизия и е създател на най-популярните програми „Хайде, момичета!“, „Лека нощ, деца“, „Весели приятели“ и др.

Мъртва през октомври 2017 г.

На 9 октомври, на 82-годишна възраст, изчезнал лечител, философ и писател Алан Чумак умира. Това съобщи близкият му приятел Дмитрий Гордън. Алън през 80-90 е един от най-известните лечители на Русия.Неговите телевизионни сесии събраха милиони зрители пред екраните.

На 15 октомври почина руският актьор Дмитрий Марянов. Той загина в крайградския град Лобня по пътя към болницата. Според информацията от телевизионния канал REN, в резултат на медицинския преглед стана известно, че сърцето на художника е спряло поради остра загуба на кръв. Причината за трагедията е комбинация от несъвместими лекарства.

Мъртва през ноември 2017 година

На 10 ноември Русия беше шокирана от новината за смъртта на Михаил Задорнов, най-известния и известен хуморист, сатиричен писател. Преди да достигне 70, той почина от прогресиращ мозъчен тумор, диагностициран преди година. През ноември 2016 г. Михаил Николаевич е опериран в Германия, но операцията не е донесла желания резултат, нито е продължила химиотерапията. Няколко дни преди смъртта си Задорнов приема православната вяра, въпреки че преди това е бил привърженик на езичеството.

На 11 ноември популярният телевизионен водещ и журналист Борис Ноткин не стана. Той е психологически неспособен да устои, всъщност, на присъдата (рак на четвъртия етап) и е извършил самоубийство.

15 ноември Густав Арт умира - американски рапър, известен като Лил Пип. Според известни данни, 21-годишен музикант умира от свръхдоза. Тялото на Густав бе намерено в автобуса по време на обиколката. На този ден в град Тусон (Аризона) трябваше да се проведе концерт. Шокирани приятели веднага взеха човека в болницата, но не успяха да спасят музиканта.

22 ноември в Лондон умира оперният певец и народен артист на Русия Дмитрий Хворостовски. През юни 2015 г. Дмитрий е диагностициран с мозъчен тумор. Веднага след като художникът научил за болестта, той незабавно отменил всички изпълнения и претърпял химиотерапия. След лечението, актьорът се завръща в Метрополитен опера в Ню Йорк на 25 август 2015 г. През декември 2016 г. болестта започна да се развива. Дмитрий е починал на 56-годишна възраст. Наскоро (16 октомври 2017 г.) навършва 55 години.

Мъртва през декември 2017 г.

9 декември умира народният артист на СССР, театрален и филмов актьор Леонид Броневой (88 години).

Той играе десетки роли във филмите “Формула на любовта”, “Покровски ворота”, “Това Мюнхаузен”, но истинската популярност дойде на художника след ролята на Хайнрих Мюлер във филма “Седемнадесет мигове на пролетта”.

10 декември, Чарлз Грийн умира - най-популярният интернет човек в САЩ, който води каналите си в YouTube “TheAngryGrandpaShow”, “Corner на дядо” под псевдонима Angry Grandfather (AGP). Бедният Чарлз е сериозно болен и умира поради усложнения, причинени от цироза на черния дроб.

На 18 декември младият южнокорейски музикант, вокалист на групата SHINee, Ким Джонхин (27 години), почина. За съжаление човекът не успя да се справи с дълбока депресия и загуби резултата.

Уважаеми читатели, приветстваме вашите отзиви и топли думи за личности, които са ви познати от този списък.

38 КОМЕНТАРИ

 1. Последното, неспокоен, залез, последен, непокътнат, лято. Мъртвите са скромни, в гробниците ... няма достатъчно светлина.

 2. благодаря за информацията, сега ще знам кой е все още с нас и кой вече не е вечната памет за тях, много хора са знаели от предишни години, понякога гледам и съм изненадан - не мога да повярвам, че няма повече

 3. Колко жалко за Честър, просто не предавайте с думи, 5 месеца са минали, не мога да повярвам: (Почивай в мир, Честър)

 4. "... Според неговите близки, Бенингтън е бил пристрастен към наркотици и алкохол, в крайна сметка той е решил да се самоубие." Не-журналисти, под-блогъри! Взеха информация в някаква жълта преса и публикувани на obum. Макар да не беше срам. Оскверни името на такъв човек!

  • „... До 16-годишна възраст той опита всички възможни видове алкохол и наркотици. На 17 години той се премества при майка си, която е толкова шокирана от появата на изтощен наркоман, че му забранява да напусне къщата. Продължаваше да се "разпада", продължи да пие. Скоро, както сам признава, той се превърна в „абсолютно хроничен алкохолик“. През следващите години алкохолизмът все още ще напомня за себе си. ”@Wikipedia
   Не искахме да нараним чувствата на никого, а просто подчертахме информацията.

   • И откога Уикипедия стана надежден източник на информация? Знаете ли, че някой може да въвежда и коригира информацията там? Там половината от другите участници не са правилно посочени. Елате и прочетете какво пишат приятелите и членовете на групата в сметките си в инстата

  • Да, проверете данните преди да напишете клевета. Напротив, близките бяха объркани за причината за самоубийство И подчерта, че няма проблеми с наркотиците! Коригирайте статията!

   • Честър беше психически небалансиран човек. Разбира се, по-рано се е почувствало употребата на наркотици и алкохол. В едно от интервютата по радиото, няколко дни преди смъртта си, той признава проблемите си, казва, че се страхува да остане сам със себе си, сякаш иска помощ, но за съжаление никой не е чул.

 5. 13 юни 2017 г. - 29-годишната Илона Новоселова, финалист на 7-ия сезон на „Битката на екстрасенсите”, почина.
  14 септември 2017 г. - 38-годишната Рада Зминовская, бивш член на групата Band'Eros, почина.
  4 септември 2017 г. - 30-годишната актриса Стела Барановская почина от рак.

 6. 29 ноември 2017 г. умря честно. приличен. трудолюбив човек Сигошин Юрий Михайлович. Осветете паметта му и вечната му почивка. Бог почива царството му, беше на 68 години, ужасна онкология, рак ...

 7. Честър се самоуби на рождения ден на приятеля си Крис Корнел. Мисля, че това е важен факт. Смъртта на Корнел също можеше да доведе до самоубийство на Бенингтън.

 8. Поради факта, че наркоманът е бил изкривен от свръхдоза, авторът не е забелязал, че на 23 ноември Николай Годовиков, Всесъюзният Петруха, отсъства.
  Не е добре ...

 9. През 2017 г. те заминаха за Мир Нави:
  актьор Владимир Толоконников - играе Полиграфвич Шариков Полиграф във филма “Сърце на куче” (1988)
  изследовател на Земята, заобикалящ Мира, време, НЛО - Вадим Чернобров
  Езиков изследовател - Вячеслав Иванов
  Езиков изследовател - Андрей Зализняк
  Всички живи - Добре.

 10. Вие сте само жълта преса. Великият Честър Бенингтън не умира от алкохолизъм и наркотици. Не знам, не декларирайте. Разбира се, аз не държах свещ, но фактът, че Бенингтън е алкохолик и наркоман, пише само един шибан жълт печат, какъвто сте.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук