Съдържание:

  1. детство
  2. Започнете с кариера
  3. Queen group и нейната популярност
  4. Болест и смърт
  5. Личен живот

Фреди е изключителен човек, който е залязъл в историята завинаги. Този известен рокендрол е един от най-известните британци и до днес, а композициите му могат да бъдат чути навсякъде по света. Песента "Seven Seas of Rhye" все още се състезава за титлата на най-известната песен в историята на човечеството. Минаха години от смъртта му, но истинските фенове са все още дежурни в дома му в Лондон, вярвайки, че ще се случи чудо. Имаше силен и необичайно деликатен тембър на гласа си, но никога повече нямаше да пусне нов албум.

Биографията на певицата е пълна с странни неща, загадъчност и очарователни факти, поради което Фреди не е трябвало да измисля легенди за себе си или за живота си. Достатъчно е да каже истината, за да разклати умовете на идолите и творческото въображение на журналистите. Предлагаме да разберете колкото е възможно повече за живота на тази звезда, за да разберете многото аспекти на творчеството на Фреди Меркюри.

детство

Фреди Меркюри е роден на 5 септември 1946 г. на остров Занзибар (Танзания). Джер и Боми са родителите на Фреди, които изповядват зороастрийската вяра. Между другото, истинското име на известния музикален художник Фаррук Булсара. Бащата на момчето беше благочестив човек, така че момчето израсна впечатляващо и въображаемо. Спомни си историята на боговете за цял живот, а и родителите му се опитали да дадат на първородния добро образование и го изпратили в училището на св. Петър близо до Бомбай.

Отначало човекът се мъчеше да се раздели с семейството си, но след това се увлече с две теми: музика и рисуване. Първият учител Farrukh помогна с влизането в музикално училище, където стана най-добрият ученик и се научи да свири на пиано. Родителите видяха момчето в перспектива, така че те отидоха в град Фелтам, който е само на няколко километра от столицата на Англия. Друга причина за напускането на семейството е политическият конфликт в Танзания, който може да доведе до гражданска война.

През 60-те години на 20-ти век столицата на Великобритания е била Мека за творчески хора от всяка посока. Между другото, известният музикант получи името Фреди от приятели в училището на Св. Петър. В този случай, Barsar старши плати за изучаването на английски език, математика, и историята на човек, за да участват в съвместни бизнес с него. Баща му беше убеден, че целта им е да продава подправки или да си наема бюро за обмен, но Фреди вече се интересува от музика и не се интересува от нищо друго. Поради това той спря да общува с родителите си, общувайки само чрез приятели.

През 1966 г. Фреди Меркюри се записва в Ealing College of Art и започва да рисува, продавайки работата си на пазара в Кенсингтън. Използвайки идеята на баща си, той успял да спечели пари, продавайки картините си, печелейки живота си. В същото време той се запознава с групата на Ибекс и става част от техния екип.

Започнете с кариера

Изпълненията в музикалната група не станаха нещо специално за този човек, защото той също така създаде ансамбъл с приятели в Индия, който се представяше на партита. За да създаде свой собствен стил, той избира провокативни сценични костюми, докато е забелязано, че Боливуд повлиява стила и начина на изпълнение.

В колежа, младият певец на Ealing се срещна с музиканти от групата Smile (Роджър Тейлър - барабанист, Brian May - китарист) и често присъстваха на техните концерти. След няколко години фантазии и участие в малки групи, Фреди се присъедини към групата;) и стана негов вокалист вместо Тим Staffffe. Малко по-късно, по негова инициатива, групата промени името си на кралица, а самият Фреди взе псевдонима Меркурий, защото Меркурий беше негов патрон в зодиака.

Queen group и нейната популярност

В началото на 70-те години групата преживява период на формиране, защото басистите постоянно се променят в него. В края на зимата на 1971 г. Джон Дийкон се присъедини към тях и се формира окончателният състав. Фреди привлече за групата интересен герб и се състоя раждането на известен отбор. Те записаха първия си албум през 1972 г. и веднага заеха водещи позиции във всички британски музикални класации.

Това не беше достатъчно за групата, така че той координираше обиколките в Америка и Япония. Източната култура наистина хареса вокалиста, а местната общественост топло посрещна екипа, благодарение на който той започна да се счита за известен в целия свят.

Броят на феновете нарастваше всеки ден, Фреди беше добре дошъл гост на всички музикални фестивали и клубове, но всичко това го обърка, защото беше много срамежлив. На певеца му се струваше, че всеки обича не собствения си човек, а само своя изключителен сценичен образ. Поради тормоза на феновете, групата не успя да продължи дейността си в Лондон и се премести в Мюнхен (Германия).

Скоро Фреди станал богат и успял да си купи имение в любимата му част на Лондон, изпълвайки го с предмети на изкуството, а пианото получило почетно място, което мъжът използвал за създаване на нови шедьоври. Вратите на Фреди винаги са били отворени за гости и приятели, но той не харесва журналистите, тъй като изпълнителят трябва да остане загадка.

Болест и смърт

През 1987 г. певицата на кралицата открива, че е заразен със СПИН. Това беше истинско бедствие, защото по това време болестта беше присъда за всяко лице. Фреди Меркюри разказа за болестта си само на приятелите си, криейки информация от обществеността до смъртта си на 24 ноември 1991 година. Близки и приятели не се отвърнаха от певицата и по всякакъв начин му помогнаха, подкрепяха и се грижеха, търсейки лек за болестта си.

Околната среда, в която Фреди живееше и прекарваше времето си, не беше най-благоприятната и такава болест беше широко разпространена по това време. Музикантът се смяташе за неуязвим, защото беше в зенита на славата. Преди смъртта си Меркурий постоянно преглеждаше своите изпълнения и вярваше, че е дал най-добрите години на музиката, а животът до 70 години е скучен и глупав.

Личен живот

Трябва да се отбележи, че личният живот на Фреди Меркюри станал известен едва след смъртта му, когато роднини и приятели започнали да се доверяват и помнят миналото. Както се оказа, основната любов и единствен наследник на богатството на Фреди беше Мери Остин. Той се запознава с нея в началото на кариерата си през 1969 г., когато едно момиче работи в магазин близо до магазина си, където един млад мъж продава картини. Мери беше много красива и знаеше много за красивите дрехи, така че тя стана помощник на Фреди и създаде специален образ за него. Например, черната лак за нокти е нейната идея.

В началото на съвместния им живот двойката нямаше допълнителни пари, така че живееха в малка стая под наем. След няколко години двойката се премества в апартамент под наем в Холанд Роуд и започва да живее по-щастливо, защото прекарва цялото си време с творчески хора като нея. Колкото по-успешна стана Фреди, толкова по-трудна беше връзката, защото първоначално предложи Мери да се ожени за него, но после забрави за тази тема, а по-късно отказа идеята да има дете, защото това би било притеснително за неговите обиколки.

6 години след началото на връзката, Фреди казал на момичето, че има нетрадиционна ориентация, но не можел да спре да общува с Мери и я представил с отделен апартамент, след като предложил позицията на своя администратор. Мария прекара целия си живот с него, седнала до леглото дори по време на смъртта на Фреди. Той я помоли да погребе праха си по такъв начин, че дори неговото семейство и приятели да не знаят местоположението му, тъй като се страхуваше от оскверняване на гроба. Името на партньора, с когото Фреди е живял 8 години, е Джим Хътън. Други имена също са известни, но фактът на връзката не е потвърден.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук