Времето не пощади никого и отново най-доброто ни остави. Почти всеки ден научаваме за смъртта на известни артисти, музиканти, певци, политици и други добри хора, които са допринесли съществено за развитието на културата и обществото като цяло.

Робърт Рут

На 29 декември 2018 г. на 82-годишна възраст почина популярната американска филмова фигура Робърт Рут. Художникът станал известен с ролите си във филмите „Куентин Тарантино“, „Лудо кучета“, „Невъзможна мисия“. Причината за смъртта на Робърт Рут се нарича пневмония.

Крис Келме

На 1 януари 2019 г. умира съветският и руски певец, музикант и композитор Крис Келми. Крис е създател на популярните музикални групи "Leap Summer" и "Rock Atelier", член на групата "Автограф". Причината за смъртта на художника е неизвестна. Той е на 63 години.

Иван Бортник

На 4 януари 2019 г., на 79-годишна възраст, съветският и руски театрален и филмов актьор Иван Бортник умира. Вероятната причина за смъртта на художника е кръвен съсирек.Иван Бортник свири в повече от 50 съветски и руски филма, най-известните от които са „Огледало за герой“, „Кин“, „Чужди букви“. Бортник постигна една наистина успешна кариера на театралната сцена, където изигра главните роли в изпълненията на „Майка”, „На дъното”, „Борис Годунов”.

Харолд кафяв

На 4 януари 2019 г. стана известна смъртта на американски учен и политик Харолд Браун. Той е на 91 години. Браун работи като секретар на отбраната под председателството на Джими Картър и играе ключова роля в опитите си да спаси американските заложници в Иран през 1979-1981. Картър е също педагог и ядрен физик и е награден с Президентския медал за свобода и с наградата Енрико Фреми.

Дариус Пъркинс

На 5 януари 2019 г. почина австралийският актьор Дариус Перкинг. Той беше на 54 години. Причината за смъртта на актьора се нарича онкологично заболяване. Purking спечели популярността си благодарение на ролите във филмовата поредица "Съседи". Дариус участва в повече от 50 епизода, той също се появява във филма „Дома и далеч“ на малка роля.

Юрий Кушнерев

На 6 януари 2019 г. загина съветски и руски актьор, продуцент, режисьор и режисьор на филми Юрий Кушнеров. Той беше на 81 години. Юрий Кушнерева има такива известни филми като “Моят любим клоун”, “Есенен маратон”, “Паспорт”. През последните години Кушнерев работи като режисьор в Mosfilm Studios.

Анатолий Лукянов

9 януари 2019 г. стана известно за смъртта на съветската партия и държавните лидери Анатолий Лукянов. В съветско време Лукянов е бил председател на Върховния съвет на СССР, първоначално е бил сътрудник на последния президент на СССР Михаил Горбачов, а след това и негов противник.

От 1993 до 2003 г. е депутат в Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация от партията на Комунистическата партия на Руската федерация. Политиката беше на 88 години.

Верна Блум (Блум)

На 9 януари 2019 г. на 80-годишна възраст почина американската актриса Верна Блум. През последните години жената страда от деменция. Блум придоби популярността си благодарение на нейните продукции на Бродуей. След това тя участва в няколко десетки филмови роли, включително "Последното изкушение на Христос", "Пеене в кръчмите".

Евгений Радомишленски

На 13 януари 2019 г. на 83-годишна възраст умира съветски и руски театрален и филмов актьор, режисьор и учител Евгений Радомишленски. Радомишленски има повече от 80 представления на сцените на Моска, Белград, Хавана. През 1958 г. той започва да преподава в МХАТ. Неговите ученици бяха Александър Балуев, Татяна Василиева, Сергей Гармаш.

Карол Чанинг

На 15 януари 2019 г., на 97 годишна възраст, американската актриса и певица, носител на три награди Тони, Златен глобус и номинираната за Оскар Карол Чанинг, почина. Карол започва кариерата си в мюзикъла "The Very Modern Milly", който се появява на екраните през 1967 година. В допълнение към заснемането на филма, Canning изрази карикатури "Чип и Дейл на помощ", "Нови приключения на Снежанка".

Мишел Легран

На 26 януари 2019 г. умира френският композитор, пианист, диригент и певец Мишел Легрен. По време на творческата си кариера, Legrand е композирал над 300 творби и е награден с три награди за Оскар за най-добра песен за американски филми. Сред музикантите популярната работа на Мишел Легран под името „Чадъри на Шербур“ е толкова трудна и красива, че е объркана с творбите на Бах и Шекспир. Мишел Легран беше на 86 години.

Валентина Березуцкая

На 31 януари 2019 г. умира известната съветска и руска театрална и филмова актриса Валентина Березуцкая. Тя беше на 86 години. Березуцкая се снима в такива филми като "Фрийман", "Крановете летят", "Баладата на войника". Но истинската слава на актрисата донесе роля във филма "Операция Y и други приключения на Шурик". Общо Березуцкая има повече от 200 филмови роли.

Евгени Суслов

1 февруари 2019 г. не стана известен съветски телевизионен оператор и водещ Евгений Суслов. Той беше на 81 години. Причината за смъртта на Суслова се нарича дълга болест, която мъжът е страдал от няколко години.

Евгений Суслов работи като лидер на програмата "Време", "Синя светлина". В гласа му прозвучаха паради в чест на Деня на победата и други тържества. Евгения Суслова с право може да се счита за най-добрия говорител на съветската епоха.

Кирил Толматски (Декл)

3 февруари 2019 г. стана известно за внезапната смърт на Кирил Толматски, по-известен под псевдонима Decl. Decl започва кариерата си като рап изпълнител на 16-годишна възраст, като завладява феновете с нестандартен жаргон и стил на изпълнение за това време.

Дебютният албум на Decl "Who are you?" Е издаден през 2000 г. и е продал милиони копия. За него художникът получава наградата "Record 2000" в номинацията "Дебют на годината". Според официалната версия, причината за смъртта на 35-годишния Кирил Толмацки се нарича сърдечен арест. Много фенове все още не вярват в смъртта на своя идол, позовавайки се на думите на самият Декл, че иска да фалшифицира смъртта си и да прекара остатъка от живота си на острови някъде в океана.

Вацлав Ворличек

На 6 февруари 2019 г. известният режисьор Вацлав Ворличек почина на 89 години. Последните години от живота си той прекарва в Прага, където се лекува в местна болница за сериозно заболяване.

Вацлав Ворличек е един от малкото режисьори, които можеха неусетно да предадат детските чувства и преживявания в своите филми. Най-запомнящата се работа на Vorlicek, Three Nuts for Cinderella. Също така популярни са такива снимки на Ворличек като “Момичето на метлата”, “Жар-птицата” и “Лебедово езеро”.

Сергей Юрски

8 февруари 2019 г. стана известно за внезапната смърт на народния артист на Русия Сергей Юрски. Той беше на 83 години. Според роднини, юрската е била болна за дълго време, сърдечен арест е причината за смъртта.

Сергей Юрски е свирил в повече от 80 филма и телевизионни предавания. Но истинското популярно признание дойде на Сергей Юрски след излизането на филма “Златният телец”. След това имаше "Любов и Гълъби", "Мястото на срещата не може да се променя." В допълнение към актьорската си кариера, Сергей Юрски е работил като артист за дублиране, изразявайки карикатури.

Албърт Фини

8 февруари умира британски актьор Алберт Фини. Той беше на 82 години. Алберт Фини стана известен с ролята си в добре познатите филми „Убийство на Ориент Експрес“, „Голямата риба“, „Уортиматиум на Борн“. Художникът е номиниран 5 пъти за "Оскар", три пъти печели "Златен глобус".

Карл Лагерфелд

19 февруари 2019 г. на 85-годишна възраст, творческият директор на марката Chanel умира и без преувеличение, легендата за света на модата - Карл Лагерфелд. Според роднините причината за смъртта на дизайнера е рак на панкреаса.

Лагерфелд започва кариерата си в Дома на Жан Пату като арт директор. След като работи 4 години в Париж и е разочарован от кариерата на моден дизайнер, той отива в Италия, където се впуска в изучаването на историята на изкуството. По това време Карл Лагерфелд осъзнава, че решението му да напусне света на модата е безразсъдно и се опитва отново като моден дизайнер.

От 1960-те Карл Лагерфелд работи като независим дизайнер в 4 Модни къщи - Chloe, Charles Jourdan, Fendi, Krizia. Дизайнерът е ценен за това, че за всяка марка създава ексклузивни модели, коренно различни един от друг. През 1974 г. дизайнерът решава да пусне първата си собствена дреха за мъже. Скоро след това Карл Лагерфелд става професор във Виенската школа по приложно изкуство. Карл Лагерфелд с право може да се счита за основател на модата за поли, къси панталони и мини поли.

В неговите колекции дизайнерът предпочита да използва кожа и козина, вместо да провокира гневни протести на зоо-защитници. След скандала през 2001 г. с участието на активисти на организацията PETA, Карл Лагерфелд се ограничаваше до освобождаването само на едно кожено палто, докато в миналото количеството на кожените изделия в дизайнерските колекции беше повече от сто.

В края на 90-те години колекциите на Лагерфелд все по-често съдържат нотки на изискания стил на известната Коко Шанел. Елегантни костюми и вечерни рокли в стил "бел епок" придобиват безпрецедентна слава.По това време Карл Лагерфелд най-накрая формира своя индивидуален стил, който се придържа към последните дни.

Според публикацията "Mirror", дизайнерът се е чувствал зле преди няколко седмици, когато отказва да отиде на носа след следващото шоу на Chanel. Карл Лагерфелд беше противник на традиционните погребения, така че роднините изпълнявали волята на починалия и кремирали тялото му.

Стенли донен

На 21 февруари 2019 г. почина американски режисьор, продуцент и хореограф Стенли Донен. За своята дейност Донен е удостоен със званието "Крал на холивудските музиканти". Музиката му се изпълнява в известния мюзикъл „Танцуване под дъжда”, „Стрелба към града”. Беше на 94 години.

Андре Превин

На 28 февруари 2019 г. американският диригент Андре Превин почина на 90-годишна възраст. Носител на няколко награди "Оскар", пианист и композитор - той е един от осемте композитори в историята на световното кино, който получава тази награда две години подред. Музиката му се изпълнява във филмите “Суспенция”, “Моята прекрасна дама”, “Порги и Бес”.

Жорес Алферов

1 март 2019 г. стана известно за смъртта на Жорес Алферов. Съветски и руски физик, политик, нобелов лауреат по физика - той участва активно в политическите дейности на страната до последните дни. Жорес Алферов е представител на Комунистическата партия на Руската федерация, многократно е подкрепял законопроекти, свързани с подобряване на благосъстоянието на гражданите. Той беше на 88 години.

Люк Пери

На 4 март 2019 г. почина американският актьор Люк Пери. Той беше на 52 години. Популярността на актьора донесе ролята на Дилън МакКей в известния телевизионен сериал "Бевърли Хилс". Люк Пери играе Фред Андрюс в телевизионния сериал "Ривърдейл", често се появява по телевизията, е член на шоуто "Мисли като престъпник", "Симпсънс", "Право и ред: Специален корпус".

Кейт Флинт

4 март 2019 г., британският танцьор и вокалист на електронната група The Prodigy, Кийт Флинт, осъзнал смъртта. Той е на 49 години. Твърде рано е да се говори за точната причина за смъртта на певицата, но полицията не изключва, че това е сърдечна недостатъчност.

Въпреки плашещия вид и постоянния навик да се кълне, Флинт беше най-добрият човек. След продължително турне обичаше да се върне в имота си в Тудор, който придобил в състояние на разруха и възстановен. На върха на популярността певицата е била пристрастена към наркотици, алкохол, хапчета, но след среща с бъдещата си съпруга Маюми, той е свързан не само с наркотици, но и с цигари.

Джед Алан

На 9 март 2019 г., на 83-годишна възраст, почина американски актьор в киното, телевизията и театъра Джед Аллан. Руската публика срещна този велик художник благодарение на известния телевизионен сериал "Санта Барбара", където той играе ролята на CC Capwell.

Ролята в "Санта Барбара" доведе Джед Алън до световната слава. Като цяло актьорът се появява в серията 1089, заснет в периода от 1986 до 1993 година.

Владимир Етуш

На 9 март 2019 г. на 97 годишна възраст почина съветски и руски театрален и филмов актьор, професор и театрален учител Владимир Етуш. Съвременният актьор е запознат с работата в театъра Евгений Вахтангов. На сцената Владимир Етуш работи повече от 70 години. Освен това, поради ролята на актьора в повече от 150 филма.

Юлия Началова

16 март 2019 г. стана известно за смъртта на руската певица, актриса и телевизионна водеща Юлия Началова. Тя е само на 38 години. Последните дни, които актрисата прекарала в московска клиника, където починала след дълга болест.

Основната причина за смъртта е сепсис. Лекарите бяха безсилни да се справят с бързото влошаване на здравето на певеца. Цялата страна последва състоянието на Юлия, желанията за бързо възстановяване идват от всички краища на Русия. Въпреки това, гнойни процеси, протичащи в тялото на актрисата, беше невъзможно да се спре.

Вълнението в семейния живот и трудностите в музикалната кариера значително повлияха на здравето на Юлия Началова. Имаше период, в който тя загуби до 25 кг вече незначително тегло. След това - неуспешна пластична хирургия на гърдата, подагра, гастрит, диабет, лимфом.Тялото на младо момиче не можеше да се справи с постоянното емоционално и физическо натоварване, а такъв инцидент, подобно на ударен крак, само влоши положението.

Юлия Началова успя да завладее руската публика като дете. Юлия демонстрира вокалния си талант, изпълнявайки хитовете „Дюймовка”, „Героят не е от моя роман”, „Учителят”. В паметта на феновете тя завинаги ще остане синьооко момиче с очарователна усмивка и ангелски глас.

В началото на кариерата си Началова заедно с Ирина Понаровска. Известната певица пое попечителката на новачка певица. До последните дни тя благодарно си спомня този благотворен период за творческата си кариера.

От 2014 г. Юлия Началова участва в музикалното шоу „Един към един”, става наставник в предаването „Нашият изход”. По-късно започва да снима в проекта „Два гласа” в СТС. Работата на водещия не пречи на Юлия да развива музикалната си кариера и да работи върху нови песни.

Що се отнася до личния живот на певеца, тогава не е имало без шокове. Първият брак с солиста на групата "министър-председател" Дмитрий Лански продължи само две години. Двойката се разпаднала поради постоянното предателство на Дмитрий. Вторият съпруг на Юлия е футболистът Евгени Алдонин. Двойката имаше дъщеря Вера. След бременността певицата не е загубила своята привлекателност и скоро е влязла в ТОП 10-те най-красиви хора в Руската федерация.

Юлия Началова е погребана на Троякуровския гробище на 21 март.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук