Понякога не е лесно да се реши на съвместно пътуване с дете за почивка. Възниква въпросът за неговия режим, характеристики, възраст и много други. Но все пак, ако компетентно организирате пътуване, помислете внимателно за всички малки неща и изберете добър курорт, тогава няма да се налага да се притеснявате за нищо на почивка. В днешната статия ще разгледаме най-подходящите дестинации за семейства с деца в морето.

България

Идеалната страна за пътуване с малък бюджет е, разбира се, България. Слънчев бряг е в специално търсене, но може да бъде твърде шумно за почивка с най-малките.

Само на 5 километра се намира тихият Свети Влас. Морският въздух в съчетание с планини и иглолистни гори създават специален микроклимат, който е полезен за децата. Финият пясък, широките плажове и спокойното море ще дадат спокойна почивка.

В допълнение, има всичко за семейства с деца, започвайки с детски площадки, басейни, анимация и завършващи с увеселителни паркове. Ето защо, малките туристи тук няма да се отегчат.

Плюсове и минуси на почивка в България

България ще оцени сравнително ниските цени и богатия избор на места за семейства с деца. И прекрасните метеорологични условия ще осигурят комфортна почивка за цялото семейство.

Въпреки това си струва да се отбележи, че не всички хотели имат детско меню, затова препоръчваме да се уточни този нюанс при закупуване на обиколка. Понякога туристите се оплакват, че морето е много замърсено. Но все пак тя е по-зависима от сезонността.

Хърватия

Друга европейска страна, която е подходяща за почивка с дете, е Хърватия. Препоръчваме Ви да отидете в курорта Затон, който ще бъде идеалното място за семейни почивки. Струва си да се пътува тук, от юни до септември, тъй като температурата на въздуха и водата по това време е най-удобна.

Въпреки че Затон се смята за доста тих, никой няма да се отегчи. Препоръчваме ви да посетите великолепните плажове, маркирани с "синия флаг", които удивляват със своята чистота и красота.

На свой ред децата ще харесат разнообразните шоу програми, които се провеждат в хотелите.

Плюсове и минуси на почивката в Хърватия

Разбира се, плюсовете на Хърватия включват невероятно красива природа, красиви чисти плажове и мек климат. А наличието на атракции и интересни развлечения ще направят почивката още по-запомняща се.

Недостатъците включват ценообразуване в курортите. Туристите отбелязват, че цените в крайпътните кафенета понякога са значително по-високи, отколкото в доста презентабилни обекти.

Кипър

От средата на април Кипър е готов да приеме туристи от цял ​​свят. А курорти като Айя Напа, Лимасол, Ларнака и Пафос са идеални за семейни почивки с дете.

Много плажове тук са маркирани с “син флаг”, което означава, че те са много чисти и безопасни, дори и за деца. Като развлечение, почти всички курорти имат водни паркове, животински ферми, детски площадки, образователни музеи и много други.

Плюсове и минуси на почивка в Кипър

Разбира се, Кипър ще ви зарадва с прекрасен климат и изключителна природа. Невероятните гледки, чистата вода и плажовете ще оценят всички туристи.

Като цяло туристическите пакети за Кипър са с ниска цена. Останалите, посещаващи развлечения и други услуги, не могат да се нарекат бюджет.

Анапа

Лятната ваканция в Анапа привлича много семейни двойки с деца. В края на краищата тук буквално всичко е замислено за тях: курорти, центрове за отдих, лагери. В допълнение, едно малко влизане в морето и чистото крайбрежие ще зарадва семействата с най-малките деца.

Развлеченията също изумяват с разнообразието си. Зашеметяващо красивият воден парк Golden Beach, необичайните алеи и басейните са това, от което се нуждаят семейните празници.

Плюсове и минуси на почивка в Анапа

Голямо разнообразие от хотели с различна ценова категория, добър климат и много забавления не могат да не се радват дори на най-взискателните туристи.

Но все пак си струва да се разбере, че в такива градове почти винаги има много хора, така че намирането на тихо, самотно място ще бъде трудно.

Крим

Следващият най-популярен след Анапа е Крим. Почивай с детето ще бъде незабравимо в курортите Севастопол, Феодосия, Ялта, Евпатория и Судак.

Красиви плажове с камъчета или пясък, комфортен климат и чиста вода - чудесен избор за семейна почивка.

Интересни природни забележителности и водни екскурзии ще се харесат на деца от всички възрасти. Но все още с деца под 3-годишна възраст е по-добре да не минавате на дълги разстояния.

Плюсове и минуси на почивка в Крим

Крим ще оцени сравнително ниските цени за почивка. Широки, чисти плажове и топла вода - това, от което се нуждаете за съвместно пътуване с детето.

Ако Крим е идеален вариант за Вас, препоръчваме да се погрижите за закупуването на билети предварително. Тази област е много популярна, така че те се изкупуват със светкавична скорост. Също така бъдете подготвени за факта, че във всеки един от градовете ще има голям поток от хора.

Можете да организирате прекрасна почивка с дете на морския бряг както в Русия, така и в чужбина. Започнете от предпочитанията и бюджета си.В крайна сметка, цената на почивка в представените посоки варира доста силно.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук