За съжаление, световната история е пълна с личности, чиито живот, навици и действия вдъхновяват ужаса на жителите. Сред тях са убийци, изнасилвачи, маниаци и други представители на престъпността. Често психиката им очевидно е нездравословна. Но най-ужасните от тях са тези, които извършват кървавите си престъпления с трезв ум и здрав ум.

Най-опасните престъпници и затворници в световната история

Смята се, че най-опасните престъпници са сексуални маниаци. Те са хитри и внимателни, спецификата на техните престъпления включва самота. По-коварни такива хора правят умствени аномалии, които са присъщи на тези индивиди.

Педро Алонсо Лопес

Книгата на рекордите на Гинес нарича Педро Алонсо Лопес, роден през 1949 г., най-опасният маниак. С личното си признание той е убил около 300 момичета на възраст под 10 години. Полицията успява да намери само 53, но това е достатъчно, за да се увери в психичното заболяване на жестокия маниак. Всички жертви бяха убити в Колумбия, Перу и Еквадор.

Джак Изкормвача

Сред най-известните убийци в историята е така нареченият Джак Изкормвача.В Лондон през 1888 г. телата на пет проститутки бяха намерени убити с крайно жестокост. Сред заподозрените са 72 души с напълно различна история и социален статус. Дори членовете на кралското семейство са били замесени в случая, но всички усилия на полицията са били напразни. Никой не беше осъден. Джак Изкормвача е името, което е подписало мистериозното писмо, което дойде веднъж в Централната информационна агенция. В него авторът признава убийствата и описва подробностите на акта. През цялата история на Англия не е имало по-лошо престъпление.

Бруно Лудке

Бруно Лудка е един от най-опасните престъпници в Европа. Този немски маниак удари страниците на Книгата на рекордите на Гинес. В периода 1927-1943 г. той е убил около 85 жени. Веднъж той бил заловен, опитвайки се да се изнасили, за което Бруно бе кастриран. Но убийствата продължиха. В резултат на това той е бил признат за виновен за всички тези убийства и екзекутиран във Виена през 1944 година.

Андрей Чикатило

Андрей Романович Чикатило влезе в списъка на най-опасните престъпници. На негова сметка повече от 50 трупа. Той е най-опасният престъпник в Русия. Убиецът беше хитър и лукав, не правеше грешки и не оставяше доказателства. Следователно кървавото му пътуване беше толкова дълго. На голяма радост от всички живи на 14 февруари 1994 г. той бил екзекутиран.

Осама бин Ладен

Глобален терорист, Осама бин Ладан беше ужасна мечта на мнозина. Той беше първият лидер на терористичната организация Ал Кайда, която пое отговорността за трагедията от 11 септември и много други престъпления срещу човечеството. 7 юни 1999 г. лидерът на терористите бе включен в списъка на най-търсените бегълци от ФБР. Според американското разузнаване той е убит на 2 май 2011 година. Но има слухове, че световният терорист е все още жив и се крие само от отмъщение.

Най-опасният престъпник от живота на 20-ти век

Тази част от статията разказва за онези престъпници, които все още са на свобода и ужасяват хората с извършените преди това престъпления.

Генерал "Bare ass"

Джошуа Блахай беше приятелски настроен и обичан проповедник, отличен от другите с малко необичайни мисли, които той неуморно пренасяше към масите. Онези, които още го помнят, преди да станат проповедник, заявяват, че самият дявол е говорил с устата си. През 1996 г. е имало Първата либерийска гражданска война. През този период проповедникът се превръща в истински тиранин. Той открито се застъпваше за поклонението на Сатана. Джошуа бил военачалник под Росвел Джонсън. Той получил прякора си за това, че подчинените му влязоха в битка без дрехи. Войниците получавали само обувки и оръжия. Преди битката, “Генерал Голия Задник” пожертва малко дете на своя покровител. Вярваше, че колкото по-млада кръв е пролял, толкова по-щедър ще бъде дяволът за него.

Самият проповедник по време на разпити се усмихва и казва, че Сатана го е принудил да прави ужасни неща. Той откраднал малки деца, които никой не гледал, или без съвест, влязъл в къщите и убил всички възрастни там, завел момчетата в лагера си. Според него първата жертва е била неговата приятелка на 11-годишна възраст, след което жертвите са се случвали месечно.

Сега този кървав човек живее нормален живот със съпругата си и четирите си деца. Той твърди, че заедно с отряда си е убил повече от 20 хиляди души, за които е готов да бъде съден. Но шансовете, че човек с такова минало ще се промени, са малко.

Семьон Могилевич

Той има много имена:

 • Сергей Й. Шнайдер;
 • Сам;
 • Дон Сименон;
 • Palagnyuk;
 • Saiman;
 • Суворов.

Могилевич е гражданин на Украйна, Унгария, Израел и Русия. Това е голям предприемач, който едновременно действа като един от най-опасните престъпници на планетата. Той е издирван от властите на четири държави. Той е включен в списъка на 10-те най-издирвани престъпници в САЩ. През 1975 г. той купи евтино злато от емигранти от Русия. Сега Могилевич се превърна в ръководител на голяма престъпна мрежа, разпространена в много големи страни по света. В обхвата на мрежата паднаха:

 • проституция;
 • криминален интернет бизнес;
 • трафик на наркотици;
 • търговия с оръжие;
 • рекет;
 • пране на пари.

През 2008 г. Могилевич е арестуван, но през 2009 г. е освободен под гаранция. ФБР предлага 100 000 долара за информация, която ще помогне за ареста и осъждането на този човек.

Матео Месина Денаро

Матео Месина Денаро - най-търсената мафия в Италия. След ареста на шефа и неговите наследници, Денаро става главата на сицилианската мафия. За кървави престъпления той е осъден задочно на доживотен затвор. Въпреки многобройните операции за улов на сицилианския "кръстник", той все още е на свобода и се крие успешно от наказателно преследване.

Джоузеф Кони

Уганда Йосиф Кони стои начело на така наречената "армия на съпротивата на Господ". Това е секта с християнска пристрастност, която се е превърнала във военна група. Конфликтът на LRA с правителството на Уганда е най-продължителният конфликт в историята на Африка. Миньони Кони вярват, че той всъщност говори с Бога и всички негови инструкции се разглеждат като превод на божествени желания. В резултат на това групата е организатор и изпълнител на редица кървави брутални убийства. Основната част от войниците на МРВ са деца, отвлечени от родителите си в ранна възраст и които се противопоставят на неверници, включително и на собственото си семейство.

През 2005 г. е издадена заповед за арестуването на Джоузеф Кони, но той успешно се укрива. Малките му отделения също влизат.

Сред най-опасните престъпници на нашето време:

 • Хериберто Ласкано е наркотрафикант от Мексико;
 • Grim Slipper е сериен убиец;
 • Кристофър Кокс - наркобарон от Ямайка;
 • Хосе Луис Саенц - член на бандата Quarto Fletts;
 • Андрей Дрюнин - член на патронажна група;
 • Олег Тимошенко - убиец, мошеник, бандит;
 • Ерик Джъстин Тот - дистрибутор на детска порнография;
 • Хакимула Мехсуд - терорист.

Всички тези ужасни хора са продукт на съвременното общество. Техните действия изглеждат като проява на неспособността да се контролират емоциите, характерни само за животните. Но реалността е депресираща - именно техният ум демонстрира чудесата на находчивост, интелигентност и хитрост, когато става въпрос за техните престъпления и избягване на отговорност.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук