Русия на всички етапи на историята се счита за не най-добрата страна за живота. Но тук има хора, които са изненадали обществото с продължителността на живота си.

Руски столетници в световната ранглиста

Ако разгледаме дълголетието на Русия в глобален мащаб, организацията GRG не може да включи всеки в своя рейтинг. Проблемът е в строги правила, които изискват членовете на организацията да следят отблизо наличието и автентичността на документите за самоличност, и най-важното, датата на раждане на кандидатите в списъка. Освен това тези документи трябва да бъдат преведени на английски език.

За тези, които са на 110 години в Русия, към момента на раждането им, те не винаги дават никакви документи. Селяните бяха напълно лишени от това право. Въпреки това, дори в списъците на GRG има родом от Русия, който е живял повече от 110 години. Това е Елена Чехович. Тя е родена в СССР, но е живяла по-голямата част от живота си в САЩ и Германия.

Някои сънародници са склонни да се прибавят към годината, тъй като от определена гледна точка това повишава статута. Ярък пример е Григорий Нестор.Той твърди, че той вече е на 116 години и потвърждава това с модерен паспорт. Но скоро специализираните органи открили записи, че Грегъри е бил на 96 години.

Хората, включени в списъка на дългогодишните в Русия

Русия има своя собствена национална награда - Дървото на живота, което не е толкова важно за кандидатите. Тази награда е разделена на номинациите „Дълги черен дроб на Русия“ и „Творчески дълга черен дроб на Русия“. Първите и най-известни сред тях са Варвара Семеникова, която е живяла на 117 години и Шамсинис Асилгареев, който завладява ключовото събитие от 111 години.

Анищук Екатерина Трофимовна

Анищук Екатерина Трофимовна е родена през 1903 г. в района на Новосибирск. Сега вече има четири деца, 18 внуци, 11 пра-внуци и 10 пра-внуци в нейното семейство. През целия си живот Анишчук работи в селското стопанство. В трудните военни години Екатерина Трофимовна работи като стабилно момче, пренася пощата, работи на теренна работа.

Съпругът на героинята се сражавал смело, преминал през войната и срещнал победа в Берлин. Умира през 1959 г. и самата Анищук е все още жива. В момента тя се счита за най-стария човек в Русия.

Бисамеева Танзиля Насихановна

Танзиля е роден през 1896 г. в село Исламгази от Астраханската област. Според някои съобщения, тя е вторият човек в света, който е живял до 120 години. Фактът на дълголетие на героинята е официално регистриран в Руската книга на записите. Бисемеев има трима сина, 10 внуци, 24 пра-внуци и дори 2 прапра-пра-внуци. Сега тя живее в село Алча в Красноярския край с най-малкия си син.

Самата жена е родена в голямо семейство. Тя имаше седем сестри и братя. Танзиля беше женен два пъти. В първия брак тя роди дете, което почина на ранна възраст. От втория остават трима сина. До 100-годишна възраст една жена никога не е ходила на лекари и едва след като е живяла цял век, тя решава да претърпи операция за подобряване на зрението. Дългият черен дроб едва ли излиза навън, тъй като бързо се уморява. Въпреки това тя изцяло си служи и никога не седи бездейства.

Алексей Яковлевич Коя

Алексей Яковлевич Коя е роден през юли 1908 година. Живял е във Великолукския квартал в с. Борки. В семейството на родителите му имало 4 деца, както и в семейството на самия Алексей Яковлевич. В дните на Великата отечествена война Коя отива на фронта като част от пехотата и стига до Берлин. В този труден път той бил ранен и заловен.

След войната, героят даде всички сили да работи на полето. След като не се пенсионира, той работи в двора. В тази любов към селското стопанство Коя видя тайната на дълголетието си. Основната част от храната в диетата на Алексей Яковлевич отглежда ръцете си.

Шамсиниса Гарафтудиновна Асилгареева

Шамсиниса Асилгареева стана един от първите носители на наградата Дървото на живота. Това се случи през 2008 г. Тази година навършила 111 години. Жената е призната за майка-героиня за раждането и възпитанието на 10 деца. Тя почина на 114 години. През последните години тя живее с една от дъщерите си, които по това време вече са минали далеч от 70 години. До последния ден жената запазила невероятна поза и взела активно участие в обществения живот.

Семенникова Варвара Константиновна

Варвара Семенникова стана официално призната за най-стария жител на страната. Тя е родена на 22 май 1890 година. През 2007 г. е удостоена с диплома на Съвета на Федерацията на 6-ия Европейски конгрес на Международната асоциация на геронтолозите и гериатрията. Тя е получила и 117 хиляди рубли, хиляди за всяка година от живота си.

Героят на националността Евенки. Тя прекара целия си живот в тундрата. Още в напреднала възраст тя поела възпитанието на 4 деца. Те я ​​считат за майка си. Родните деца Семенникова загинаха в ранна възраст. До навършване на 90-годишна възраст, една жена се занимава с отглеждането на северни елени - бизнес, който тя е наследила след смъртта на съпруга си. Приносът на Варвара за развитието на родното му село бе белязан от титлата.

Барбара призна, че преди да навърши 100 години тя все още е позволила да пропусне чаша, а също и да пуши много. Женското меню беше предимно риба и еленско месо. До последния й ден жената беше активна и адекватна.

Лобазнов Магомед

Лобазнов Магомед или както той се нарича дядо Магомед е роден през 1890 г. и е живял до 123 години. Хората от най-отдалечените краища на страната дойдоха в село Гедари за съвет от дядо Магомед. Лобазнов се радва на честта в своето село. Неговите съселяни го слушаха и насочиха към мъдрия старец.

Магомед Лобзанов, заедно с други чеченци, беше депортиран в Казахстан. След като се пенсионира, героят се върна у дома и остана тук до последния си ден. Той успя да се ожени 2 пъти. В първия брак няма деца, а от втората жена са родени 4 сина. По-късно Магомед имал 9 внука и 12 правнука. Героят казва, че дължи живота си на правилното хранене.

Тути Юсупова

Тути Юсупова е роден през 1880 година. През целия си живот тя живееше в едно от селата на Каракалпакстан. След 17 години тя е омъжена и след 60 години съпругът й умира. След това жената вече не се жени и живее сама. Една жена стана известна в света благодарение на голям брой наследници - нейните деца, внуци и правнуци.

Хабимбал Хаметова

Хабимбал Хаметова е роден в село Аминево. Към момента на смъртта й през 2011 г. тя е била на 121 години. Невъзможно е да се докаже фактът на такава уважавана възраст, тъй като метриката на жената е загубена много преди нейната смърт. Хабимбал Хаметова сама е отглеждала децата си, тъй като нейният съпруг е починал във войната в ранна възраст. Жената беше магьосница и успешно се отнасяла към своите селяни по народни методи. Героинята се смята за тайна на дълголетието умерено здравословно хранене, дълги разходки, инфузии на полезни билки и стриктно ежедневие.

Пелагея Закурдаева

Пелагея Заукурдаева е родена през 1886 година. Датата на раждане на жената е документирана и не е под въпрос. Още в зряла възраст Пелагия получи образование. Омъжена е 4 пъти, но никога не е имала деца. Вторият съпруг Пелагия имаше деца от предишен брак, а Закурдеева ги повдигна като своя собствена. На 118 г. Пелагия умряла от студ, надживяла всичките си съпрузи.

Сархат Рашидова

Сархат Рашидова е роден в аул и живее там 131 години. Спомените за царуването на последния цар бяха живи в нейната памет. През целия си живот героинята се лекува само с билки и се моли ежедневно. Сархад не родил децата си, а отглеждал бебето на някой друг. В околностите се говори за хероин, като отзивчива и гостоприемна жена.

Госада Цалъева

Госада Цалъева, на 122 г., твърди, че змията мистериозно е дала на дълголетието си змия, която някога я е ухапала. Една жена работи усилено през целия си живот и дори след пенсионирането си активно участва в домакинството си. Тя запазва тази позиция до 98 години, на която тя се възхищава доста. Цалъева е отгледала 11 деца, от които 4 са осиновители.

Стрелникова Мария Петровна

Друга жена, която твърди, че е най-старата руска жена, става Стрелникова Мария Петровна. Диетата й се състоеше от млечни продукти и пресни зеленчуци. Тя злоупотребява с кафе, но въобще не яде месо. Мария Петровна запазва изпълнението си до 81-годишна възраст и умира на 115 години.

Не забравяйте и за дългогодишните длъжници, които станаха известни не само заради своята почтена възраст. Сред най-ярките личности:

Аненков Николай - актьор (100 години);

Семенова Марина - известна балерина (на 101 г.);

Соколов Сергей - съветски министър на отбраната (101 г.).Реалната възраст на много руски дълга черния дроб остава загадка, тъй като документите, потвърждаващи това, просто не съществуват или са безвъзвратно загубени.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук