Концернът представи първата си кола през 2006 г. и изглежда, че е минало малко време, но еволюционната раса на екологично чисти автомобили ще изненада всеки. Сега американската автомобилна компания Tesla пусна трети модел на популярен автомобил, продажбите на който ще започнат напълно през 2018 година.

Прототипът версия III на екологично чистия автомобил беше представен в края на март 2016 г., което предизвика интерес за обществеността. Tesla се позиционира като екологичен автомобил със стилен дизайн, като същевременно гарантира на водача и пътниците високо ниво на безопасност и комфорт. Основното предимство е огромната динамика на американския концерн, нейната маневреност.

Основното предимство на новия модел ще бъде достъпна цена, която започва от 35 хиляди долара. От деня на откриването на предварителните продажби имаше много хора, които искаха да си купят новост, въпреки че вероятно нямаше известни характеристики или външен вид на колата. За кратък период от време около половин милион клиенти са готови да закупят нов модел от американска автомобилна компания.

Първите 30 автомобила бяха официално представени на техните собственици през юли, а още 100 коли ще бъдат предадени на новите си собственици през август. Също така, американците направиха изявление, че ще увеличат производствения си капацитет и до декември тази година ще достигнат нивото от 20 хил. Броя на месец.

Официалната презентация се състоя в Калифорния на 28 юли тази година. По време на очарователното представяне бяха представени първите 50 коли в завършен вид. Обещано е този модел да се превърне в лидер на продажбите на световния пазар през 2018 г., благодарение на своята безопасност и достъпна цена.

Вие също трябва да похвалите инженерите на компанията, които успяха да създадат кола, която напълно отговаря на заявения прототип и скици.

външност

Tesla 3 2018 е седан с пет врати, чиито размери са подобни на Mercedes C-класата.

Размери:

 • широчина - 1850 mm;
 • дължина - 4695 mm;
 • височина - 1443 мм;
 • междуосие - 2875 mm;
 • тегло - 1607 килограма;
 • обем на багажника - 425 литра.

Заслужава да се отбележи и фактът, че новият продукт е един от най-рационалните автомобили в света, тъй като коефициентът на съпротивление е само 0,23.

Новият седан прилича на предишния модел, но има свои отличителни черти:

 • нова оптика;
 • стъклен панорамен покрив;
 • без решетка.

В сравнение с предшественика си, автомобилът е по-малък по размер, но поради по-ниското си тегло и по-добрата аеродинамика, компанията успява да постигне дълъг живот на батерията, а цената на автомобилите е много по-ниска от предишната версия.

Колата е украсена с оригиналните 18-цолови колела, но можете да похарчите малко пари и да поставите на седана 19-инчов, предавайки му по-динамичен вид и елегантност. Два ствола дават на собственика си малък обем от 425 литра.

интериор

Външното съдържание на автомобила се поддава на постоянна дискусия, тъй като разработчиците се обърнаха към него не е стандартно. Особеното е, че интериорът на седана не съдържа таблото, а предната конзола е напълно празна. Вместо скоростомера и други устройства, познати на шофьорите, има само 15-инчов сензорен екран, който се намира на предната централна конзола и се проектира върху предното стъкло.

Новината няма нито един ключ, тъй като всички бутони и бутони са чувствителни на допир и можете да отворите Tesla 3 с телефон или ключ, който прилича на кредитна карта.

Още по-интересно дизайнерско решение е новият волан на автомобила, който не съдържа многофункционални клавиши, а има само два джойстика.

Минимализмът в интериора на автомобила не засяга комфорта на водача и неговите пътници. Тест драйвът на седана показа, че всяко пътуване ще донесе само комфорт на пътниците, тъй като тук можете да намерите всичко необходимо, а автомобилът е оборудван с два слота за безжично зареждане на смартфон.

Настроената версия обаче няма да се отрази на вариациите в кабината. Собственикът може да избере цвета на автомобила, вариращ от бяла кожа и махагон и завършващ с тъмен нюанс.

Технически параметри

Тесла се позиционира главно като електрическо превозно средство на бъдещето, което ще реши проблема със замърсяването на озоновата топка на планетата. Основната задача е да се осигури максимален комфорт на собствениците му, като същевременно се извършва пълно отхвърляне на бензиновите и дизеловите двигатели. Динамиката и комфорта на автомобила трябва да осигуряват на водача и пътниците всичко, за да се избегне усещането за липса на двигател с вътрешно горене.

Първоначално ще се продават версии на автомобила с 1 акумулатор и електрически двигател, а по-късно ще се произвеждат и задвижване на всички колела, оборудвани с два двигателя и батерия с мощност от 66 kW / h.

Основни технически характеристики:

 • овърклокът от 0 до 100 е малко повече от 5 секунди;
 • резерв на мощност от 350 до 480 километра (моделът със задвижване на всички колела ще може да кара повече от 500 км);
 • най-добрия в света аеродинамичен коефициент - 0,23;
 • максимална скорост - 210 км / ч;
 • бързо зареждане - 80% от таксата се въвежда за половин час, зареждане от мрежата - 6 часа за 100% такса.

Tesla 3 2018 ще бъде оборудван с автопилот, но в основната конфигурация функционалността му е ограничена и се състои само в възможността за движение по една лента. За да се извършат маневри (изпреварване, възстановяване от един ред в друг) ще се наложи намесата на водача. Въпреки това, можете да закупите по-скъпа версия, и съответно функционалността на автопилота може да бъде значително разширена.

безопасност

Илон Муск твърди, че новият модел автомобил от американския производител ще бъде един от най-безопасните автомобили. Салонът съдържа 6 въздушни възглавници, както и модерна електронна плънка, която предотвратява възможността от сблъсък.

Тестовете за сривове все още не са на разположение, така че няма официално потвърждение на думите на създателя, което означава, че можем само да се надяваме на неговата честност и да изчакаме загрижеността да получи сертификат, доказващ честността на маската в неговите откровени твърдения.

Струва ли си да плащаш надплащане и какво мога да получа за него?

Цената за основната версия на автомобила е 35 хиляди долара, но пълен комплект ще струва повече и струва около 50 хиляди. Какво може да се получи чрез закупуване на пълен комплект?

Допълнения, получени при закупуване на максималната версия:

 • по-обемна батерия;
 • задвижване на четирите колела;
 • кожен интериор;
 • панорамен стъклен покрив, който не предава ултравиолетови лъчи;
 • електрически регулируем волан и предни седалки;
 • автопилот с голяма функционалност;
 • модерна аудио система;
 • 19-цолови колела на гуми с нисък профил;
 • система за управление на безпилотни автомобили (в бъдеще).

Единственият проблем, който възниква, е бавното производство на автомобила. Първоначално настоящите собственици на двете предишни версии ще могат да я закупят, както и тези, които са в предпродажбената линия. В автокъщи ще пристигнат само след като са изпълнени нуждите на всички съществуващи клиенти. Не е известно кога ще се случи това.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук