Карелия изумява с красотата на девствената природа. Именно тук Новата година ще изглежда най-покрита със сняг за туристите, което ще донесе нови, несравними впечатления. Всяка година притокът на туристи в този регион се увеличава. Регионът отдавна създава конкуренция за Финландия, Алпите, Норвегия и много критерии за зимна ваканция. Сред предимствата на Карелия - много достъпни цени.

Времето и други особености на региона

Основното, което привлича туристите в Карелия за зимни празници е:

  • девствена природа;
  • развита инфраструктура и хотелска услуга;
  • демократични цени;
  • великолепни пейзажи.

Времето също може да се счита за предимство. В Карелия гостите ще се насладят на истинска руска зима със сняг и студ. Средната дневна температура варира между -5 ... -10 градуса. Нощ често -15 градуса, което може да се счита за доста удобни показатели. Освен това, влажността в този период е относително малка, само 50% -60%. Следователно, студът се понася лесно.

Средната площ на снежната покривка е 10-15 сантиметра, което е подходящо за спускане с шейни, ски и шейни за кучета. Януари радва гостите на Карелия с много слънчеви дни, но понякога можете да усетите поривите на студен вятър. От това ще спестите добри топли дрехи.

Къде да живеем в Карелия

В района има няколко възможности за настаняване, но има достатъчно място за всички. Петрозаводск разполага с уютни и комфортни хотели. Можете също да изберете къща за гости, вила или хостел. Изненадващо е, че е по-евтино да отседнете в хотел. Резервацията се изисква предварително. Стандартната двойна стая струва около 2500 рубли на ден.

Ако изборът падна на лагера, тогава можете да се преместите в една от няколко десетки. Повечето от тях имат отлична развлекателна програма и високо ниво на обслужване.

Къща за почивка "Верхови" ще струва от 2000 рубли. За тези пари можете да използвате кафене, сауна, пързалки, безжичен интернет, оборудване за каране на ски.

Настаняване в "Silent Lake" ще струва 600 рубли на човек. Има детска площадка, всичко за риболов, развъдник за хъски, кафене.

"Urozero" ще струва 650 рубли. За тези пари можете да ползвате уелнес зала, наем на моторни шейни, ски екипировка, шарабана, аксесоари за зимния риболов. Почивна станция "Алекка" ще струва 800 рубли на човек. Има кафене, сауна, покрита беседка, барбекю, спортна екипировка под наем.

Къщите и вилите са подходящи за тези, които искат уединение и спокойствие. Наем на такива жилища ще струва от 3000 до 15000 рубли на ден. Колкото по-дълъг е наемът, толкова по-евтино е цената на ден.

Как да се забавляваме в Карелия на новогодишните празници

Най-важните зимни дейности в Карелия са ски, шейна, сноуборд, кучета с шейни, снегоходки, както и посещение на местната резиденция на Дядо Коледа.

Той предлага няколко ски писти:

  • Спаски Губа;
  • Курган;
  • Yalgora;
  • Малката мечка.

За семейни ваканции най-подходяща е Мала Медвежка. Има всичко, което може да прекарва времето си с деца. Тези, които отидат в Ялгора, ще могат да се насладят на спусканията от 400 метра с високи разлики до 100 метра. Този маршрут привлича любителите на екстремните ски. Пистите в Курган са подходящи дори за обучение на професионални спортисти. Има кафене и детска пързалка. Пистата се простира на 10 километра.

В допълнение към активната почивка Карелия привлича различни атракции. Сред тях са Ладожко езеро, Марциални води, петроглифи на Онега и Бяло море, историческия комплекс "Долината на смъртта", зоопарка "Три мечета", Валаамски острови, Соловки, Кижи и др. Карелските водопади също привличат вниманието на туристите. Има повече от дузина от тях, но Гирвас е най-големият и най-известен.

Новогодишни обиколки 2019 в Карелия: цени и функции

Коледните турове в Карелия могат да бъдат много разнообразни. Стандартът за този регион е петдневно пътуване с настаняване в хотел в Петрозаводск. Такова пътуване от Москва ще струва около 16 000 рубли на човек. Списъкът на услугите включва храна, настаняване, всички видове развлечения, няколко екскурзии и път.

Екскурзии за семейства с деца включват допълнително пътуване до зоологическата градина, двореца на културата и резиденцията на Дядо Коледа. Цената на такова пътуване до семейство с едно дете започва от 35 000 рубли.

Нова година в хостел "Engozero" с екскурзии в Бяло море (12.31.18-03.01.19) ще струва 22 000 рубли на човек. Пътуването до Карелия Дуду Мороз за 4 дни с отпътуване на 12/30/18, 01/02/19 и 01/05/19 струва 13 800 рубли. Обиколката „Магическа Нова година“ (31.12.18 - 01.01.19) с настаняване в хотел „Петър Инн” или „Карелия” струва 18 900 рубли. Нова година в стила на "Каряла" ще ви позволи да се запознаете с живота на едно и също племе. Има обиколка от 31.12.18 до 01.03.191900 рубли.

Нова година в Карелия: ревюта на туристи

Съдейки по прегледите, повечето места за пребиваване на туристи отговарят на всички искания.Въпреки липсата на обичайните шумни развлечения, които най-често придружават Новата година, Карелия дава на своите гости много оригинални и интересни събития.

На първо място, удоволствието идва от общуването с непокътната природа. Тези туристи, които можеха да оценят тази особеност на региона, получиха много удоволствие. Повечето от туристите отидоха тук, за да живеят в дървени къщи на открито. За Карелия тази опция е най-добрата, тъй като позволява да се разтвори в атмосферата.

Резиденцията на Карелския отец Фрост, разбира се, е по-ниска от тази, която се намира в Велики Устюг. Но фактът, че не е толкова пренаселен тук, може да бъде сериозен аргумент в полза. Стрелба с шейни и шейна са обичани от деца от всички възрасти. Тази услуга се предлага в Карелия на много места.

Важно е да се разбере целта на такова пътуване. Ако турист ясно си представи защо трябва да празнува Нова година в Карелия, той ще бъде доволен от пътуването. За него е осигурена зимната приказка в скута на девствена природа и в чистия въздух.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук