С появата на шеллак в света на ноктите имаше огромни промени. Момичетата вече не трябва да увеличават ноктите си с гел или акрил, а много от тях са забравили да използват най-простия лак. Това е защото шеллакът съчетава сила, блясък, като гел, и просто невероятна цветова палитра. И това не са всички предимства на това покритие. Може би един от най-важните е неговата дълготрайност. При спазване на правилата за маникюр ще бъде в добро състояние за около месец. И разбира се, заслужава да се отбележи, че шеллакът, ако се използва правилно, не само не вреди на ноктите, но и им помага да ги предпази от вредното въздействие на околната среда.

Текущи възможности за дизайн на шеллак през 2017 година

2017 ви позволява да правите абсолютно всякакви експерименти в дизайна на ноктите. И това е много готино, защото можете да покажете въображението си, да излезе с нещо ново, креативно и да бъдете в същата тенденция. Но, ако предпочитате да следвате модните тенденции, тогава предлагаме варианти за дизайн на ноктите на снимката.Сред тях определено ще намерите точно това, което ще отговаря на вкуса, настроението и стила на вашите дрехи.

Важно е да се отбележи, че тази година се приветстват използването на допълнителен декор и различни видове оцветяване. Добре познатият ефект на ombre изглежда много красив, особено ако изберете правилните цветове. Ето защо, опитайте се да комбинирате не само нюанси от една цветова палитра, но и контрастни, ярки опции.

И с помощта на различни елементи, като скоч лента, плъзгачи и кристали, можете да направите дори най-простият маникюр интересен и специален.

Що се отнася до декора, най-популярните през 2017 г. са намерили две посоки, които може да изглеждат обратни. Първият е геометрични модели, т.е. ромбове, триъгълници или прости линии. Комбинацията от такива модели с френския маникюр изглежда много креативно.

Втората е абстракция: точки и разводи. Такъв маникюр е подходящ за творчески личности. Тези опции обаче имат много общо. Те са доста прости, за да станат дори начинаещи. В същото време, резултатът от такива експерименти определено ще ви зарадва, тъй като подобен дизайн изглежда много необичаен.

Действителните цветове са все още нюанси на бежово и други пастелни цветове. Но дори и с това, има изключения, които позволяват използването на по-тъмни или дори ярки цветове. Основното е да ги изберете правилно и комбинирате.

Френски и лунен маникюр с шеллак

Както знаете, френският маникюр е придобил статут на класик за дълго време. Но това не означава, че само жени на средна възраст могат да го използват. Напротив, все по-често се избира от млади момичета, които искат да подчертаят нежността и елегантността на ръцете си. Или тези, които обичат ярки, цветни версии на маникюр.

През 2017 г. не само сакото, но и лунният маникюр връщат популярността му. Това е така, защото изглежда доста интересно и стилно. И дори подходящ за работа в офиса. И за да създадете по-тържествена версия, просто използвайте допълнителния дизайн. Например, кристали, плъзгачи, насипни или плетени модели.

Също така майсторите на ноктите съветват да показват въображението и да използват нови техники. Това може да бъде изместена линия на усмивка, т.е. наклонена спрямо вертикалната ос. Или направете няколко линии на усмивка. Много интересен вид е комбинацията от яке и лунен маникюр. Най-популярните опции са, когато линията на усмивката и дупката имат същия цвят или контраст. Ако не се страхувате от експерименти и ярки комбинации, тогава се опитайте да направите основата на такъв маникюр различен цвят.

Наскоро рисуването стана много популярно, когато една линия на усмивка или дупка има нестандартна форма. Например, под формата на сърце, вълни или прави линии. Такива варианти са по-подходящи за празници или тематични партита.

Елементи на декора в дизайна

Покритието на шеллака изглежда много красиво благодарение на приятния блясък. Но въпреки това, много момичета предпочитат ноктите да имат допълнителен дизайн. Така че какво ще бъде модата през 2017 г.? Нека видим.

Както миналите сезони, кристалите не губят своята значимост. Такъв елемент на декора изглежда най-добре в комбинация с френски маникюр. Това ви позволява да създадете тържествена, празнична версия на дизайна. Най-често се предпочита от булката като сватба. Но тъй като тази година естествеността е в мода, важно е да се използват камъни в умерени количества. Няколко кристала на два нокти ще изглеждат доста кратки, но красиви. Опитайте се да не избягвате разпръскване на камъни по ноктите, така че да не изглеждат вулгарни.

Следващата, не по-малко популярна версия на дизайна на ноктите - плъзгачи. Прилагането им е съвсем просто, най-важното е да не бързате и да следвате някои правила. Преди нанасянето е важно да покриете ноктите с шеллак и да изсъхнете. След това във водата трябва леко да намокрите плъзгача и да нанесете върху ноктите. След това използвайте фиксатор. Тази технология ви позволява да запазите картината в оригиналната му форма.Но е много важно да го изберете правилно, така че плъзгача да се комбинира с цвета на шеллака в стил и цвят. Заслужава да се отбележи, че плъзгачите, които имитират дантела, изглеждат особено женствени.

Дизайн с такъв елемент на декор като „счупено стъкло” изглежда много интересен и необичаен.

Скоч лентата не се използва толкова широко, колкото предишните версии. Но именно с негова помощ можете да създадете ясни, чисти линии за графичния модел. Можете също да изберете всеки цвят и дебелина. С помощта на такава панделка можете лесно да допълвате прост, дискретен маникюр с интересни геометрични модели.

В заключение можем да кажем, че шеллакът е чудесна възможност за покриване на ноктите. И благодарение на него, ще можете да се насладите на невероятния дизайн за няколко седмици. И след премахване на шеллака ноктите ви ще изглеждат здрави и силни.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук