Децата са бъдещето на планетата. Всеки родител смята, че детето му е блестящо. Но сред по-младото поколение има наистина талантливи деца, които могат да дадат шансове на някои университетски преподаватели.

Грегъри Смит

Момчето е родено през 1990 г. и вече след 2 години може да чете. На 10-годишна възраст това невероятно дете влиза в университета и продължава да развива необикновения си ум. Това уникално момче имаше честта да се срещне със световните лидери Михаил Горбачов и Бил Клинтън. Едно от постиженията на Григорий е създаването на Международната организация на младите адвокати, чиято задача е да се стремят към постигане на разбирателство сред децата на света. Като дете Смит бил номиниран за Нобелова награда няколко пъти.

Махмуд Вайли Махмуд

През 1999 г. се ражда още едно блестящо дете. С право е чест да бъде включен в Книгата на рекордите на Гинес. Неговият коефициент на интелигентност между връстниците си по време на измерването беше най-висок и беше 155 точки. Момчето демонстрира уменията си като решава в съзнанието си сложни примери, състоящи се от многоцифрени числа.И в своята изобретателност той дори надмина всички известни учени от родината си - Египет. След получаване на основно образование Махмуд учи по специални програми. Те са създадени за момчето от най-известните компютърни компании от цял ​​свят.

Tanish Abraham

Таниш Матю Авраам е роден през 2003 г. в Америка. По националност момчето е индиец. Още 4 месеца бебето разглежда детските книги и реагира на тяхното съдържание по начин, който не е типичен за неговата възраст. Беше ясно, че той разбира съдържанието и ги управлява.

На 4-годишна възраст Tanish стана част от обществото „Mensa“ с резултати от преминаващ тест от 99,9%. Година по-късно, детето завършва курс по математика в Станфордския университет, той влиза в средно училище в продължение на 6 години, след което скоро става студент в колежа. Есето момче е публикувано на уебсайта на НАСА Лунен институт.

Алексис Мартин

В списъка на най-интелигентните деца на планетата има момичета. Един от най-надарените е Алексис Мартин. Тя стана член на Mensa Society още след 3 години, а нейният коефициент на интелигентност е на ниво от 160 точки. Експерти, тестващи бебето, смятат, че грешката е възможна и представянето на Алексис е дори по-високо.

На 3-годишна възраст момичето прочете добре и знаеше много географски имена. Алексис използва своя смартфон, за да научи испански. Първият знак за таланта на бебето беше приказка, прочетен за нея предишния ден, който тя си спомняше на възраст само от 1 година. Оттогава Алексис буквално преразказва всички истории, които е чула, демонстрирайки невероятна памет.

Оскар Ригли

Брилянтното момче е родено във Великобритания и след 2 години е приет в редиците на "Менса". Неговата интелигентност на интелигентността се оценява на 160 точки. Това е индикатор за Айнщайн и Хокинг. Още на 9 месеца, момчето започва да говори с готови фрази, а на двегодишна възраст вече може да участва в разговори с възрастни по различни сложни теми. Детето развиваше умствени способности с неистов темп, който шокираше хората около него. Още на 7-годишна възраст Оскар завършва гимназия, изучава 6 езика и обича да чете книги по биология за забавление.

Петър Величко

Петър Величко е роден в град Мелитопол, област Запорожие. Още на 11-годишна възраст, той получава основната награда на конкурса „Wonder Child“. Неговите съперници бяха деца много по-възрастни от него. Според роднини, на 2-годишна възраст, Петър чете и вярва и постоянно задава въпроси по напълно не-детски теми. Основното хоби на момчето е математиката и компютърните науки, което му позволява да влезе в класацията на най-умните деца в Украйна. В колекцията на Величко има много дипломи, медали и награди от различни олимпиади и състезания по точни науки.

Хайди Ханкинс

Хайди Ханкинс премина на IQ тест със 159 точки. На 4-годишна възраст момичето е прието в организация “Менса”. Преподавателят забеляза таланта на малкото момиче, което трябваше да измисли отделна програма за детето с игри, тъй като възрастовите класове на Хайди не бяха интересни.

Още след година и половина, момичето се научи да чете с помощта на компютър, а също така и привлече добре. На 2 години малката преброи до 40 и се опитва да чете книги и лесно запомня и рецитира стихове. Дори в яслата Хайди говореше много по-добре от своите връстници. На възраст от 4 години, бебето е усвоило някои математически операции, както и е съставило и записало пълни изречения. Също така, момичето вече отличава и рисува геометрични фигури.

Карина Оукли

IQ малко Карина Оукли е 160 точки вече след 2 години. Майката на детето каза, че дъщерята показва огромна памет, любопитство и голяма интелигентност. С възрастта Карина развила качествата си и постигнала напредък не само във възрастовите си дейности, но и в по-сложни професии. Животът на момичето е изпълнен с образователни кръгове и всякакви образователни програми.

Ким Унг-Йонг

Сред децата, родени през миналия век, Ким Унг Йонг заслужава внимание. Роден е през 1963 г. в Корея и вече 5 години познава 4 езика:

 • японски;
 • корейски;
 • немски;
 • Английски език.

Също така момчето може да реши проблеми в математическия анализ.До 6-годишна възраст, Ким учи в университета Hanyang, а на 7-годишна възраст е поканен да работи в НАСА. На 15-годишна възраст момчето получава докторска степен по физически науки. Унг Йонг работи в САЩ до 1978 г., след което се връща в Корея, но отказва да работи в най-престижния университет. Унг Йонг избра място в провинциален университет. Резултатите на Kim's IQ са невероятни - 210 точки. Според Книгата на рекордите на Гинес, Ким Унг-Йонг е най-умният човек на земята.

Нашето общество е богато на блестящи деца. Списъкът е огромен:

 • Acrite Yasval;
 • Аелита Андре;
 • Елиза Тан-Робъртс;
 • Итан Бортник;
 • Аким Камара;
 • Шервин Сараби;
 • Алис Тан-Робъртс;
 • Бела Девяткина;
 • Уилям Джеймс Сидис и други.

Някои от тях са все още в ранна възраст, други са израснали в блестящи възрастни, а някои, за съжаление, вече не са живи. Човечеството поставя големи надежди на тях и на тях при решаването на човешките проблеми.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук